Začínám být zoufalý z hledání auta, kam bych se nějak trochu vešel (207cm). Původně jsem chtěl něco nového řekněmě do 400k, ale v nižší střední jsem zatím nenarazil na vhodného kandidáta, a problémem začíná být i hledání ve střední (tj. buď cena nového do řekněmě 550, nebo něco 1-2 roky starého). Cenu počítám s případnou slevou... Starší moc nechci vzhledem k situaci na trhu ojetin (ceny vs. stav).
Největším problémem je buď kombinace nízké horní hrany čelního skla (tj. i když se tam hlavou v pohodě vejdu, tak nevidím rovně na silnici, jen kousek před sebe), nebo příliš malých vstupních dveří (když mám sedačku úplně vzadu, tak odtamtud skoro nemůžu vylézt - a to mi neni ani 30).
Požadavky jsou asi následující:
- kombi (často převážím spoustu bordelu, nyní sklápím sedačky 1x týdně), případně MPV/SUV s dostatečně velkým kufrem.
- většina času jízda sám, nebo ve 2, ale občas potřebuju vzít 2 lidi i vzadu (to jsem ochoten se uskromnit). Já vzadu prakticky jezdit nebudu.
- tempomat, ESP, min 6x pytle, ... tj nic extra vybaveného
- min 80kW
- nafta je výhoda
- automat je malou výhodou
- značka nehraje velkou roli, auto si plánuji nechat určitě 5 a více let
- nájezd kolem 20k ročně.
Auta, která velikostně nevyhovují:
- Octavia II, Yeti, Ceed SW, i30 SW, i40 SW, Citroeny DS4, C5, Golf 7, Tiguan, BMW 5 e61 ani F11, X1, Audi Q3, Altea XL
Na hraně
- Superb 2C, Passat Var.
Ukázka toho, co vyhovuje
- Fiat Croma (bohužel už se nevyrábí...)
Kam se mám jít ještě podívat, kde mají velká auta?
Současný vůz: Fiat Stilo 3D 1.6 2003.