Tak co jsem koukal i z doporučení tady, začínám se nejvíc přiklánět k Mondeu. Druhá generace vypadá velice dobře, mělo by to být i docela spolehlivé auto. Z motorů si myslím by mi asi nejvíc vyhovoval 2.0 16V, akorát mě štve, že dost aut s tímhle motorem jsou automaty.
Tenhle je sice lehce přes limit, ale nevypadá zle:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/ford/ ... oFrom=listJinak předpokládám správně, že Mondea kombíky budou převážně bývalá firemní auta? Vím jak se s auty zachází u nás v práci, takže bývalým fleet cars se chci vyhnout. Na druhou stranu když se omezím jen na sedany a hatchbacky, dost si omezím výběr.
Jinak z toho ostatního co tu padlo - 406 bych zvažoval taky, nejspíš stejně jako Mondeo s motorem 2.0 16V. Volvo je pro mě docela neznámá, trochu se bojím cen dílů a servisu. Marea se mi vůbec nelíbí vzhledově. Stilo špatně nevypadá, ale vedle 406 a Mondea to favorit není. Opel nechci v žádném případě, měli ho lidé v mém okolí (Astra / Vectra) a za neustálé opravy utratili majlant. Xedos / Camry v mých cenových možnostech jsou většinou dost staré. Thalia nesplňuje požadavky prostoru a výkonu - měl jsem několikrát půjčenou Thalii 1.4 a pohodlnější / dynamičtější je už i ta Lada, na které jsem začínal. Na Primeře mi vadí design.
Když to shrnu, asi budu vybírat z dvojice Ford Mondeo 2.0 16V a Peugeot 406 2.0 16V. Pokud má někdo k těmhle dvěma autům nějaké tipy (na co si dát pozor atd.) rád si je vyslechnu...