Auto na dalnici do 6500 chf

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod frelichl 11. 2. 2012 21:40

Zdravim,

mel bych takovou specialitku, pred casem jsem odesel studovat do svycarska a protoze tady jeste nejakou dobu zustanu, chtel bych si koupit auto na navstevy domova a sem tam na nejake vylety. S autem planuju jezdit z 90% po dalnici, na denni pouzivani to auto mit nechci. Predpokladany rocni najezd bude mezi 10-15 tisici a to auto (vzhledem k omezenemu rozpoctu na koupi) planuju mit tak dva roky, mozna min (ale potrebuju aby vydrzelo aspon rok).

Rozpocet bych potreboval udrzet pod 6500 chf (jenom za pojisteni vyhodim dalsich skoro 1000 chf), to je momentalne asi 130 tisic, ale ceny tady jsou casto ponekud jine a auto se mi zrejme nevyplati dovest z nemecka nebo ceska (strasne papirovani, navic vas muzou donutit vymenit nektere dily, aby odpovidaly jejich 'standartum'). Auta vesmes hledam na tomhle webu: http://www.autoscout24.ch/default.aspx?lng=de

Jsem ridic zacatecnik (a celkove vim o autech prd), mam vsehovsudy najeto par set kilometru, takze zadne zavodeni se konat rozhodne nebude. Obecne se mi spis libi hatchbacky nez sedany (kombik rozhodne ne), ale vzhledem k tomu, ze budu jezdit prakticky jenom po dalnici tak bych sedan asi skousnul. Idealni by bylo neco velikosti Golf/Focus/Astra, ale tyhle auta tady byvaji dost draha.

Jinak z mych kratkych ridickych zkusenosti jsem si zatim odnesl jenom to, ze me maximalne vytaci a nervuje napresne razeni, zadne jine preference nemam.

Diky za nazory!
frelichl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PublicEnemy 11. 2. 2012 22:28

S tímhle rozpočtem a požadavky bych si udělal radost a koupil nějakýho Mergla z první poloviny 90. let, tedy z doby, kdy tahle auta platila za etalon superspolehlivosti. Třeba tenhle kousek vypadá moc pěkně http://tinyurl.com/7tfxylj :love:
PublicEnemy
Nováček

Odeslat příspěvekod K86 11. 2. 2012 22:31

406 klidne trilitr benzin
O4 FL eTSI DSG 110kw
S-Max 2.0TDCI 120kw
911 997.1 C 239kw

Používejte pravý jízdní pruh, idioti!!!
K86
Guru

Odeslat příspěvekod frelichl 11. 2. 2012 23:11

PublicEnemy: to bych si asi pripadal jako bulharskej mafian :). Taky to musi zrat i travu kolem cesty, nebo ne?

K86: nezaziju s Mondem v benzinu (prodava se tu dost 2.0l, ktery v CR podle vseho moc nejsou) lepsi casy?
frelichl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod K86 11. 2. 2012 23:39

myslim, ze to je v celku jedno, ucel splni jak 2l tak 3l, 406 bude mit pohodlnejsi podvozek
O4 FL eTSI DSG 110kw
S-Max 2.0TDCI 120kw
911 997.1 C 239kw

Používejte pravý jízdní pruh, idioti!!!
K86
Guru

Odeslat příspěvekod tombas 11. 2. 2012 23:48

Ale to řazení u Peugeotu nebude asi optimální, podobně jako u ostatních Francouzů.
Doporučil bych asi nějakého japonce, klidně Mazdu 323 nebo 6, Toyotu Corollu, Nissan Primera, Hondu Civic...
tombas
Inventář

Odeslat příspěvekod PublicEnemy 11. 2. 2012 23:51

Ty je maj v černý :D A spotřeba nebude nijak tragická, píšeš, že stejně budeš jezdit cca 90% času po dálnici, tudíž je celkem jedno, jestli máš jedna šestku, dvoulitr, nebo třílitr, žrát budou +- stejně, protože větší motory mají při vyšší zátěži relativně nízkou spotřebu (konkrétně ten Mercedes se šestiválcem bude při dálničních rychlostech brát zhriba stejně, jako dvoulitr). Navíc zrovna u tohodle Mercedesu je výhoda, že i když ho prodáš po 2 letech, dostaneš za něj prakticky stejně, kolik si za něj dal ;-)
Kdyžtak se koukni i na nějaký japonce (Accord, Primera), to jsou držáky.
PublicEnemy
Nováček

Odeslat příspěvekod skype 12. 2. 2012 01:01

já bych si v tom Merglu taky připadal jak balkánec, co v zimě jezdí krást auta do Hamburgu :D
Odeslat příspěvekod PublicEnemy 12. 2. 2012 01:54

A takhle, pánové, vznikají předsudky :D
PublicEnemy
Nováček

Odeslat příspěvekod mager 12. 2. 2012 07:20

skus mazdu 6 2.0 108kW
mager
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod 3MPS 12. 2. 2012 07:31

tombas píše:Ale to řazení u Peugeotu nebude asi optimální, podobně jako u ostatních Francouzů.
Doporučil bych asi nějakého japonce, klidně Mazdu 323 nebo 6, Toyotu Corollu, Nissan Primera, Hondu Civic...

Á, promluvil Pan Znalec. ALe v Pežotu možná ani neseděl, jen něco někde slyšel...

Ano, student ve Švajcu dostává nměsíční gáži danou jejich zákonem Ws.211/1996/art.C, ve výši 2100 SF. Tak proč se omezovat nekoupit si rovnou něco s 5ti litrem? Nebejt troškař, vodvázat se trochu, ne??

Tak za mě BMW 750i, ta bude na dálnici a hlavně na servsi ideální, léty prověřená konstrukce, držáky, servis za hubu - já bych do toho šel. A nebo MB E500, či A8, tak něco, nebo Lexus GS430:-)))

Ty woe, to jsou rady tady.

-- 12. 2. 2012 07:36 --

A teD´vážně: kolek 6500CHF: cca 130 tisíc-140tisíc. Tak vybírej ty vozy, kterých je nejvíc, mají dostupný servis a hlavně levný servis.

Tak Pežot - proč ne? Konkretně 406 s 2,0 benzínem bude dob rá volba.
Souhlasím i s Tombasem - Toyota Corolla 1,8 - hezký autíčo, který i jede je je spolehlivé.
Toyota Avensis 1,8 - velké, spolehlivé, levné a slušně bezpečné.

Ale klidně i slušný Renault Megane s 1,6 - pohodlný, spolehlivý (ať se to líbí, nebo ne, je to tak).
3MPS
Štamgast

Odeslat příspěvekod Heini 12. 2. 2012 08:02

Pán asi znalec je (Tombas), proč myslíš, že má v avataru znak Citroen? ;-)
Není na světě člověk ten, aby se zalíbil lidem všem.

Umění žít spočívá v tom umět se včas rozhodnout, na co se dřív *****.
Heini
Inventář

Odeslat příspěvekod davy 11 12. 2. 2012 08:28

A co české vlastenectvý. Český student by měl jezdit v českém voze. To by místní čuměli. Sice ne jak na jamajskej bob ale proč ne. Asi jich tam moc nebude ale natrefit na dobrý kousek by mohlo stát menší usilý než u nás. Jinak za ty prachy se dá koupit cokoliv, teda podle data výroby. Vzhledem k plánovanému nájezdu a doby držení by snad mělo vydržet všechno co koupíš. Teda pokud to při nákupu nebude totální vrak. Takže at koupís co koupíš a bude to v dobrém stavu tak ti to poslouží. K vzledem k velkému počtu km na dálnici bych hledal něco se šestým převodovým stupněm.
OIII RS 230 DSG 169kw
(9,9l)
davy 11
Inventář

Odeslat příspěvekod 3MPS 12. 2. 2012 09:22

Heini píše:Pán asi znalec je (Tombas), proč myslíš, že má v avataru znak Citroen? ;-)

V tom případě jak to je s tebou :-¨) :-) :-)
3MPS
Štamgast

Odeslat příspěvekod tombas 12. 2. 2012 10:57

3MPS píše:
tombas píše:Ale to řazení u Peugeotu nebude asi optimální, podobně jako u ostatních Francouzů.

Á, promluvil Pan Znalec. ALe v Pežotu možná ani neseděl, jen něco někde slyšel...

Ano, student ve Švajcu dostává nměsíční gáži danou jejich zákonem Ws.211/1996/art.C, ve výši 2100 SF. Tak proč se omezovat nekoupit si rovnou něco s 5ti litrem? Nebejt troškař, vodvázat se trochu, ne??

Tak za mě BMW 750i, ta bude na dálnici a hlavně na servsi ideální, léty prověřená konstrukce, držáky, servis za hubu - já bych do toho šel. A nebo MB E500, či A8, tak něco, nebo Lexus GS430:-)))

Ty woe, to jsou rady tady.

-- 12. 2. 2012 07:36 --

A teD´vážně: kolek 6500CHF: cca 130 tisíc-140tisíc. Tak vybírej ty vozy, kterých je nejvíc, mají dostupný servis a hlavně levný servis.

Tak Pežot - proč ne? Konkretně 406 s 2,0 benzínem bude dob rá volba.
Souhlasím i s Tombasem - Toyota Corolla 1,8 - hezký autíčo, který i jede je je spolehlivé.
Toyota Avensis 1,8 - velké, spolehlivé, levné a slušně bezpečné.

Ale klidně i slušný Renault Megane s 1,6 - pohodlný, spolehlivý (ať se to líbí, nebo ne, je to tak).

V Pežotu jsem jel, ale je fakt, že v automatu :oops:, vycházel jsem prostě z informace majitele, že nesnáší nepřesné převodovky, a protože jsem 6 let jezdil v xantii, která používala shodné motory a převodovky s Pežotem (406) a přesnost skutečně nic moc, Renault má brácha a řazení taky nic moc, nedovolil bych si s klidným svědomím tato auta doporučit, přestože v ostatních ohledech jsou naprosto v pohodě, pohodlné a uživatelsky příjemné, s levnými náhradními díly a jednoduchým servisem.
Naopak by třeba nebyla špatná volba auta s automatem, tam yb to řazení odpadlo a ostatní výhody Francouzů zůstanou (pohodlí, prostor). Třeba taková C5 by mohla být na dálniční přesuny ideální volba. Z vlastní zkušeností vím, že u benzínových motorů je spotřeba prakticky stejná bez ohledu na objem (+-0,5l).
tombas
Inventář

Další stránka