Seat Ibiza alebo iné ? poraďte

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod D1.8T 26. 3. 2011 03:46

Dix_ píše:Já jsem kdysi jezdil s tou starší verzi,tj 55 KW.Na dálnici to mělo spotřebu při 160,6.2 litru.

A sakra. Kolik já s tím vlastně jezdil, když mi to bralo 8 na sto? Do dneška jsem myslel, že jsem 150km/h překračoval pouze výjmečně. :hm
1.0eb 5,6l/100km
D1.8T
Veterán

Odeslat příspěvekod baltimora 28. 3. 2011 10:21

Motor mi netreba žiaden supervýkonný preto aj chcem jednadvojku to auto bude skôr do mesta a ide mi o čo najnižšiu spotrebu a aby sa neplatilo veľa za poistenie...

A čo Peugeot 206 ?, ešte pôjdem do predajní Peugeotu aj Seatu sa povypytovať...
baltimora
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Beaumont 28. 3. 2011 10:45

Než 206, to už bych si raději lehce připlatil na modernější 207, už kvůli lepšímu podvozku a bezpečnosti. 207 bych klidně vzal, slušné auto. Základní motor je 1.4 (75 koní), nikoliv 1.2 , ale to pokládám spíš za výhodu než nevýhodu.
Italská auta jsou nespolehlivá, lidská činnost způsobuje globální změnu klimatu a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Jean-Jacques Rousseau)
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod baltimora 28. 3. 2011 11:18

Jaj 207 som mal na mysli pomýlil som sa :-) Aha takže 1.4 v základe no uvidíme pôjdem ešte do predajní poobzerám a tak...
baltimora
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod quasimoto 28. 3. 2011 12:55

Pred 207 by som uprednostnil Ibizu.
quasimoto
Inventář

Odeslat příspěvekod Pandora 28. 3. 2011 21:48

Quasimoto - nemá ta Ibiza poněkud tvrdší sedačky a to samé podvozek?
Pandora
Inventář

Odeslat příspěvekod quasimoto 29. 3. 2011 08:06

Sedacky mi pridu na danu triedu velmi dobre.

Podvozok patri skor ku tvrdsim (ako je pre VW koncern typicke), ale velmi mrstny a stabilny.
quasimoto
Inventář

Odeslat příspěvekod Pandora 29. 3. 2011 08:43

Ale jaký je pohodlí na českých silnicích plné děr a nerovností?
Jinak mi vadí, že skladová auta, která mají zajímavou cenu (Ibiza) sice mají Climatronic a Al. kola, ale nemají ESP/ASR.
Pandora
Inventář

Odeslat příspěvekod miromen4 29. 3. 2011 09:01

Pohodli je +- na urovni Fabie v menši prospěch pro Ibizu.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod baltimora 1. 4. 2011 07:46

Tak Seat Ibiza som vylúčil kôli tomu trojvalcovému motoru a teraz sa zameriavam na Ford Fiesta a Renault Clio inak ten Ford Fiesta má 1.25 motor a nad tým premýšľam aký je to motor ? kto ho robí je v pohode ? Fordy sa robia v nemecku ? a nejké postrehy k Fordu Fiesta za všetko budem vďačný. dík. :-)
baltimora
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod miromen4 1. 4. 2011 08:14

S 1.25 ve Fiestě jsem jel a to ve slabši variantě. Tenhle motor mě opravdu překvapil byl nezajety cca500km a přitom slušně čiperny a kultivovany o spotřebě ale nevim nic. Každopadně mezi 1.2 ktere jsem zkoušel a to tahle + 1.2 v PuntoEvo a Cliu byla ta ve Fiestě určitě nejlepši. Docela rad bych ze zvědavosti zkusil silnějši variantu protože ta slabši mě opravdu až zarazila zvlašť kdyš se člověk podiva na papirove udaje. Každopadně se rozhoduješ mezi stejnymi modely jako ja tedy Ibizou a Fiestou. Ikdyž jsem nakonec koupil auto z jine kategorie tak pokud bych si měl ja vybrat tak jdu do Ibizy a hlavni duvod byl pro mě motor TSI a určitě povedenějši sedadla v Ibize což je duležite a ty ve Fiestě mě docela sklamaly. Škoda že až tak lpiš na spotřebě jinak bych určitě doporučil v Ibize 1.4 za kterou jistě neni nějak přehnany připlatek.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Předchozí stránka