Jiank dobrý auto celkově.
Výkon a malá spotřeba? To dohromady nejde, u benzínu už tuplem. prostě energie se od někud musí vzít. Jen jí je více či méně, ale já už nevěřím řečem, že s 3l benzínem jezdí někdo za 7 litrů. Reál je plsu mínus stejný a je to pořád 9-11 při běžné jízdě.
Auto na rychlé svezení vhodné je klidně i Impreza GT, která jede hodně dobře a celkem i za slušnou spotřebu (9-11), je jch celkem dost na výběr od fandů, auta s dobrým motorem a výborným podvozkem. Komu nevadí specifické rysy Subaru, tak GT dobrá volba.
A srovnávat SUperb 2,8 s 328? To ej diletanství, jde o zcela jiné konscepce vozů jak velikostí, hmotností, tak cílovým zaměřením. A dá se za těch 10.
Já bych asi volil Accord 2,4i, výkon tuším že 142kW, odolný motor, sympatické auto...A navíc - Japonec. Tedy spolehlivost a výdrž.
Jako nenápadné auto pak Corolla TS, sic staší kus (kolem r. 2002-3), ale 141kW do 7,5tisíc, v 6 se mění časování a motor táhne famozně. A na to, že to je 1,8, to houby žere - měl jsem tu "čest" na asi 100km jen, ale lehká noha = 6,5, nálož = 10-12. Průměr klidně 7,0-8,0.
Na dynamické ježdění bych olil menší a lehčí auto, protože rozjet a zstavit těžkotonážníka, to je vždy díra v nádrži