Mám BMW 328i 142kW rv. 1996... Chtěl bych něco novějšího, jen se mi měsíc nedaří nic vybrat, jelikož nároky sou asi velké.
Požadavky: Něco novějšího od roku 2003+ , výkon aspoň kolem těch 130kW s cenou do těch řekněme 200 000,-
Problém je ale ten, že jak koukám na technické parametry ostatních značek aut a čtu diskuse o spotřebách uživatelů, tak snad žádné s takovým výkonem se nepřiblíží k tak "malé" spotřebě.
Dlouhodobou spotřebu, kterou sem už rok nevymazal mám 8,3 a dovolenou jsem teď zajel s plně naloženým autem za 7,5 litrů na sto což je na skoro tří litrový obsah mazec málo. A to jezdím docela svižně (určitě pořád v pokutovém pásmu

Když to porovnám např se Superbem 2.8 , který se výkonem nechytá a spotřebu má většinou stále přes 10, nebo různé turbo benzíny , či výkonné 3 litrové motory od Alfy....všechny žerou většinou přes 10.
Napadá vás nějaký vůz, který by výkonem (0-100 6,5s) a spotřebou (8 l) mohl konkurovat? Zatím to bohužel vidím tak, že Vanos od BMW se nedá nahradit

Za každý rozumný tip budu vděčný

PS: Jediné auto, které mi papalo cca stejně a jezdilo ještě rychleji bylo Fiat Coupé 20VT, ale do toho se mi už nechce jít, jelikož je to taky značně starý vůz.