Auto na spani do cca 50k

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Mikey89 2. 5. 2010 14:09

Čendoslav píše:Též bych vzal raději to MPV, ať se v tom lepší bydlí, ale přihodím taky jeden kombajn s hafo místem...

http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... 24/8007264

Taky mě napadla W124, navíc má spolehlivý motory....

Jinak pokud má Céčko tak třeba http://sauto.cz/detail-inzeratu/uzitkov ... 21/7119006 :mrgreen:
'01 BMW E39 530i. . . . . . 170kW @ 5900 rpm
'07 Ford Focus CC 1.6 . . . 74kW @ 6000 rpm
Mikey89
Insomniak roku 2010

Odeslat příspěvekod Yorkin 5. 5. 2010 11:24

Nenapsals, kolik kamarád měří a váží, to je pro tenhle účel dost důležité. Já mám asi 185/95, řešil jsem něco podobného (až jsem si nakonec koupil alkovnu Hymera, ale to je jiný příběh :-[ ) a pohodlně se v autě vyspat je dost problém. Volvo 850/V70 má zavazadlový prostor na délku 175cm, moc nevěřím, že je na tom Mondeo líp. Dostatečný prostor (teda aspoň těch 185) má v téhle cenové relaci v kufru po sklopení zadních sedaček Volvo 2xx, 7xx, 9xx combi nebo Mercedes w123, w124. Za 50 se dají se sehnat ve slušném stavu a mají dost jednoduchou techniku a dostatek dílů z druhovýroby, aby se daly i nějak rozumně provozovat (což starý Voyager ani omylem 8-S).
Volvo XC70 2.5T + Volvo V70 2.5TDi + Saab 99 GL + Simca 1301
Yorkin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marthuf 5. 5. 2010 11:56

Souhlasím s Omegou - mám dva metry, ale i tak se po sklopení zadních sedaček pohodlně vyspím a ještě mám nad hlavou místo. Jednou jsme takhle spali v kufru dokonce tři a šlo to. Super je, že po sklopení vznikne uplně rovná plocha. Navíc má na pátých dvěřích poutko, kterým se dá pohodlně zavřít i ze vnitř.
marthuf
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod speleo 5. 5. 2010 12:03

Ford Mondeo kombi :) Dva lidé průměrného vzrůstu si tam lehnou celkem pohodlně, zadní opěradla sklopná do úplné roviny, žádné výstupky, kolem padesáti se dá koupit solidní kousek:

http://www.sauto.cz/detail-inzeratu/oso ... eo/7667983
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod marthuf 5. 5. 2010 12:08

Jen je třeba dodat, že Mondeo je oproti Omeze o třídu níž co do pohodlí a vnitřních rozměrů, navíc Omega je zadokolka :)
marthuf
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod speleo 5. 5. 2010 12:54

Marthuf má pravdu, Omega je nejlepší co můžeš získat. Chtěl sem tě Mondeem zmást a svést na špatnou cestu, ale je vidět že tě ostatní nenechají potopit a ukážou ti jasné světlo na konci tunelu :) Jdi do Omegy, není nad čím uvažovat!

A v zimě přeju se zadokolkou šťastnou cestu 8)
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod marthuf 5. 5. 2010 14:49

Bydlím v Jeseníkách, kde je sníh ještě tehdy, kdy v Praze květou stromy a ještě se mi nestalo, že bych na zmních gumách někam nedojel (a to jezdím i po lesních cestách, okreskách...). Nevím, odkud se berou ty předsudky vůdči zadokolkám :-)

-- 5. 5. 2010 14:49 --

Bydlím v Jeseníkách, kde je sníh ještě tehdy, kdy v Praze květou stromy a ještě se mi nestalo, že bych na zmních gumách někam nedojel (a to jezdím i po lesních cestách, okreskách...). Nevím, odkud se berou ty předsudky vůdči zadokolkám :-)
marthuf
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod JardaB 5. 5. 2010 14:53

Omega je v zime zabavna, to vidim jako plus ;-)
Kazdopadne mam Omegu i Mondeo momentalne doma a kufrove mi to prijde docela podobne, je to urcite uzsi, protoze si v Mondeu i za volantem pripadam jak sardinka. Spi se v obojim skvele a cena je srovnatelna. Omega ma tak o 1/3 drazsi bezne ND, na oboje mraky druhovyroby, ale s vyberem motoru je to horsi - Omega je proste tezka a zere.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod ace2 5. 5. 2010 14:54

Tam jde spíš o to že u tak starého krámu jako bude Omega za 50 tis je zadokolka jen další možností kde se mohou vyskytnout problémy. Kardan, diferenciál a jiné radosti s tím spojené. Což u Mondea nehrozí. Nehledě na to, že Mondeo za 50 tis bude už celkem normální auto. Jinak jsem navrhoval se podívat i po tom Scorpiu, udajně se doporučují benzínové motory 2.3.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod JardaB 5. 5. 2010 14:58

Diferak a kardan zrovna nedela problemy, spis je plusem, ze Omega je fakt poctivej kus auta a daji se sehnat hezky kousky, protoze to nikdo nechce. A s automatem nema chybu. Mondeo neni spatne, ale je takove min luxusni, konstrukcne nic moc. Nektere verze benzinovych motoru maji taky docela mouchy.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod marthuf 5. 5. 2010 15:23

Jo Omega... Zednický mercedes :) Podle mě poslední pořádný Opel ( i když Insignia mě trochu namlsala, ale zatím jsem neměl tu čest ). Ale ten vnitřní prostor, utišení hluku od kol i motoru, které u mnohých aut ještě nebylo překonáno ( klasická situace kdy startuju podruhé, mám pocit že motor neběží, protože není slyšet ).A podvozek je velice pohodlný, ale jistý - hodně dělá i RWD. Jednou jsem takhle jel s kamarádem, přejížděl jsem zvýšený přechod v 60 kmh jen se sundáním nohy z plynu - auto se jen zhouplo. Kamarád na to, že kdyby tohle udělal ve svém voze české výroby, rozpadl by se na kusy. Kdybych dneska dostal novou Omegu s 3.2 motorem ale bez automatu (nedělal se, bohužel...), beru hned. No chválit bych mohl ještě dlouho, prostě ať s vezme Omegu :)

-- 5. 5. 2010 15:28 --

Tak mě napadá, dají se někde sehnat neježděná auta r.v. 1998- cca 2002? Nějaké zapomenuté skladovky...
marthuf
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod speleo 5. 5. 2010 15:58

JardaB píše:Omega je v zime zabavna, to vidim jako plus ;-)
Kazdopadne mam Omegu i Mondeo momentalne doma a kufrove mi to prijde docela podobne, je to urcite uzsi, protoze si v Mondeu i za volantem pripadam jak sardinka. Spi se v obojim skvele a cena je srovnatelna. Omega ma tak o 1/3 drazsi bezne ND, na oboje mraky druhovyroby, ale s vyberem motoru je to horsi - Omega je proste tezka a zere.

Konečně konstruktivní srovnání od někoho, kdo oběma autama jel a má je. Díky :tleskani

speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod KTTV 5. 5. 2010 16:41

S Omegou zkušenosti nemám, ale Mondeo je dobrá volba. Spal jsem v kombiku několikrát. Má na svoji dobu vynikající podvozek a je to po všech stránkách pořádný auto. Já měl šestiválec 2,5 a to bylo vyloženě dělo. Průměrná spotřeba ale kolem 11 a ochrana proti korozi taky nic moc. To bude ale u Omegy snad ještě horší.
KTTV
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ToMMyK 5. 5. 2010 17:58

Mondeo je ozkousene a vyhovuje! Ja jen hledam jeste alternativy
Kdyz turbo tlaci, tri valce staci
ToMMyK
Moderátor

Odeslat příspěvekod JardaB 5. 5. 2010 18:45

Tak Omega je na tom s korozi zhruba stejne jako Mondeo, jen ma 2x silnejsi plechy a hnije 2x dyl :-P A plastovy prahy, takze v podstate hnijou jen spodky dveri - a to se da vymenit ;-)
JardaB
Guru

Předchozí stránka