motor 1.2? zdaleka nejsem fanda velkych motoru, ale tohle mi prijde az moc malo ...
Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
Auto1 píše:camillo_cz píše: co si o tom myslíte,Kolega staví barák, je zadlužený až hrůza a chtěl by si koupit nový Octavia combi tour 1.6 75kW, za 294 tisíc. (16 t sleva ).
- Kód: Vybrat vše
No obyčejně si lidi,kteří jsou zadlužení nekupují nová auta,a než dát za novou O1 těch 300,tak ji koupíš venku jako roční auto ve výbavě "všechno" za 200 a ještě má roční záruku.
Nové je nové,ale jestli v tom chce vozit malé děcka tak to je jedno,protože ty to auto vyloženě zašpiní a okopou.
A pravdou je,že v OI tour jsou 3dětskedačky jedině tak,že je jedna v předu,a žena musí mít míry 50/50/50 jinak s nima nemůže vzadu jezdit.
Řeší se to tak,že se koupí tři nafukovací sedačky (český patent,homologace,crashtesty) a ty dozadu tři vejdou.
Ohledně propadu ceny:můj názor je takový že není na co čekat.
Mimochodem,servisní náklady na provoz Octávie1 oproti II jsou celkově asi o třetinu nižší,a to je dost velký rozdíl,příkladně vysypaná ložiska na předním náboji kola jsou rozdíl dvojnásobku ceny,atd...
Stejně tak tour Combi +hatch nebude a nahradí ho tour sedan ,a jestli někoho zajímá,jak to dopadne,tak stejně,jako když Toledo I nahradilo toledoII, lidi ve střední evropě chtějí masově hatche lifty a kombi,sedany ne.To radši malé MPV malé SUV ale sedanem tady lze zabodovat jedině,když stojí pakatel a VW auta za pakatel nikdy nedělal.
Takto přibližně bude vypadat nový Tour,jestli se nepletu:
sprint píše:
"Stará" octavia má skvěle, alespoň pro mě, vyvážený podvozek, který úchvatně tlumí hrůzné výtluky českých cest, ale zároveň je naprosto jistý v zatáčkách i na mokru. Řízení s hydraulickým posilovačem má výtečnou zpětnou vazbu, naftový motor 1.9 TDi má, pravda, drnčivý zvuk, ale slušný zátah a famózní spotřebu do 5,5 litru na 100 km.
Roman Švidrnoch, redaktor MF DNES
jannk píše:tusite kolik jsou prodejci schopni zlevnit z cenikovge ceny O1 tour? Asi to nebude tolik, co u O2, ale neco by mohli ....
sprint píše:Radši bych si vybral starší Octavii Tour
Dvě veliká auta za skoro stejné peníze, jedno úplná novinka, druhé letitý matador českých silnic. Líbivý Renault Fluence nepřehlédnete, okoukané Octavie Tour si nevšimnete – za 16 let, co se vyrábí, ji všichni Češi viděli a polovina z nich ji měla... Fluence je uvnitř svěží, oktávka ponurá v kombinaci černé s černou, chybí jí odkládací prostory, vzadu má méně místa, zato má zbytečně obří kufr...
A přesto – kdybych mezi těmi dvěma vybíral, zůstal bych nakonec u české "klasiky". Důvod? To nejpodstatnější, co dělá auto autem: jízdní vlastnosti a ergonomie ovládání. "Stará" octavia má skvěle, alespoň pro mě, vyvážený podvozek, který úchvatně tlumí hrůzné výtluky českých cest, ale zároveň je naprosto jistý v zatáčkách i na mokru. Řízení s hydraulickým posilovačem má výtečnou zpětnou vazbu, naftový motor 1.9 TDi má, pravda, drnčivý zvuk, ale slušný zátah a famózní spotřebu do 5,5 litru na 100 km.
Prostě, v octavii jsem se cítil po přesednutí z renaultu "jako doma", nehledal dva dny ten správný posaz v sedadle, které ještě navíc poskytlo slušné boční vedení, jež ve fluence chybí. Ve srovnání se soudobými auty, třeba s nástupkyní Octavií II, starý Tour neobstojí, ale s některými novějšími konkurenty si kupodivu poradí. To, že si nemám kam odložit kafe, octavii klidně odpustím. Vypiju si ho prostě na benzince.
Roman Švidrnoch, redaktor MF DNES
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků