vyber auta po tisici sto padesate pate...

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod RudiTF 16. 1. 2010 00:10

HondaMan píše:
Tracid píše:Jak si vubec stoji saab se spolehlivosti, cenou servisu atd?
On hlavně nebude kde servisovat, Saab na tom celkově není moc dobře :D

servis bude furt, jen teď koupí za 500tis. a za rok po krachu ho prodá za kilo pade možná vymění za tvýho sporta s doplatkem :lol:
RudiTF
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Hyza 16. 1. 2010 00:18

Tracid píše:Tak panove nedalo mi to a po Speleovych urgencich jsem se poradne mrknul na nove mondeo a nevypada to zas tak zle... ceny ojetin pomerne slusne, vybava taky ok, predpokladam ze o to nebude tak velky zajem nenechavcu jako o VW a spol., navic se to hodne libi pritelkyni, takze ho asi zajedu pristi tyden projet.

Kazdopadne vic me zaujaly diesely, takze co byste doporucili? 2.0/103 kW nebo 2.2/129 kW
Mate nekdo s timhle autem prakticke zkusenosti?

Jo a jeste kde je ted nejlepsi kupovat ojetinu? co jsem se dival na mobile.de tak nemci ted zrovna moc levni nejsou...

rozhodne 2.2 :-)
Namluv si, co chceš.
Arguing on the Internet: "Somebody's wrong!"
-------------------------------------------------------------------------------------------
Militia est vita hominis super terram.
Bella res est mori sua morte.
Hyza
Inventář

Odeslat příspěvekod saabik 16. 1. 2010 16:44

RudiTF píše:
HondaMan píše:
Tracid píše:Jak si vubec stoji saab se spolehlivosti, cenou servisu atd?
On hlavně nebude kde servisovat, Saab na tom celkově není moc dobře :D

servis bude furt, jen teď koupí za 500tis. a za rok po krachu ho prodá za kilo pade možná vymění za tvýho sporta s doplatkem :lol:

stejne mi pripada, ze tady na tom foru je kazdej vohnout expertem na saaba, a jen o trochu mensim expertem na vse ostatni :-) . saaba zasadne nekupuj v bazaru z horni dolni.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Inventář

Odeslat příspěvekod Tracid 16. 1. 2010 19:44

hyza píše:
Tracid píše:Tak panove nedalo mi to a po Speleovych urgencich jsem se poradne mrknul na nove mondeo a nevypada to zas tak zle... ceny ojetin pomerne slusne, vybava taky ok, predpokladam ze o to nebude tak velky zajem nenechavcu jako o VW a spol., navic se to hodne libi pritelkyni, takze ho asi zajedu pristi tyden projet.

Kazdopadne vic me zaujaly diesely, takze co byste doporucili? 2.0/103 kW nebo 2.2/129 kW

Jo a jeste kde je ted nejlepsi kupovat ojetinu? co jsem se dival na mobile.de tak nemci ted zrovna moc levni nejsou...

rozhodne 2.2 :-)

Tak dneska jsem se byl na mondeo podivat v salonu a vypada to fakt slušně. btw 2.2 mi prodejce nedoporucoval, ze pry ma filtr pevnych castic takze prachy do udrzby navic. Domluvil jsem se s nima, ze si ho na vikend pujcim az bude pekneji tak jsem zvedav jaky bude. Bohuzel jsem se nemohl projet protoze predvadecku zrovna nemeli
Tracid
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod nikdo 16. 1. 2010 20:36

Mazda 6. Lepší auto.
nikdo
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Tracid 18. 1. 2010 08:58

nikdo píše:Mazda 6. Lepší auto.

V cem je lepsi?
Tracid
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod robbert 18. 1. 2010 09:07

Já sám Mondeo mám, mám 2,0 TDCi 103 kw a jsem maximálně spokojený. Takže mondeo doporučuju. Kdybys chtěl něco vědět, ptej se.

A co se týká toho filtru pevných částic, tak ten má i 2,0 takže tam je to prašť jak uhoď....
Mé příspěvky vyjadřují mé názory. Chcete se mnou nesouhlasit? Můžete, ale to je asi vše, co můžete.

Bože, dej mi sílu, abych změnil, co změnit mohu, dej mi trpělivost, abych snesl to, co změnit nemohu, dej mi moudrost, abych to od sebe rozeznal.
Nekácet!
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod speleo 18. 1. 2010 09:15

Jak píše robbert, flitr pevných částic mají oba motory, ale ta 2.2 je povedenější, vezme si jen o málo víc nafty a 400Nm už tlačí do sedaček pocitově mnohem víc. Takže já bych doporučoval tu 2.2. Ovšem na dvoulitry maj asi nějakou slevovou akci, protože v motorizovaném Fordím okolí se s nima roztrhl pytel, takže tě budou tlačit spíš do dvoulitru podle mě. Zkus si oba motory projet a uvidíš sám. A nechtěj výbavu Ghia, to hnusný bakelitový rádobyprkno je fakt hnus.
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Andres 18. 1. 2010 09:49

Z aut střední třídy co jsem měl možnost řídit, je podle mě mondeo nejlepší svezení. Jel jsem právě v té 2.0 TDCi 100kW (136 PS) a dynamicky si myslim, že to bylo dostačující na rodinné ježdění. Žádná pila to nebyla ale podvozek svou hravostí to více než vynahradí. Na druhou stranu soused má mondeou s tou 2.2 a už od koupi remcá, že má pocit, že mu to žere víc a jede stejně jako předchozí generace co měl předtím (starší mondeo 2.2 diesel).
Nic to nechce, jen hrát lehce.
Andres
Nováček

Odeslat příspěvekod Tracid 18. 1. 2010 10:50

robbert píše:Já sám Mondeo mám, mám 2,0 TDCi 103 kw a jsem maximálně spokojený. Takže mondeo doporučuju. Kdybys chtěl něco vědět, ptej se.

A co se týká toho filtru pevných částic, tak ten má i 2,0 takže tam je to prašť jak uhoď....

Ahoj, zajimaly by me hlavne servisni naklady, kolik se uctuje za pravidelny servis apod. A taky pripadne ty negativni veci, kterych si clovek jen tak nevsimne...
Tracid
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod robbert 18. 1. 2010 11:01

Obecně Ford patří se servisem, mezi levnější, jak garančky tak ostatní. S novým jsem v servisu ještě nebyl, čeká mě na jaře, ale s předchozím jsem se pohyboval 4-6 k za garančku a nějakými menšími zásahy. Jediná dražší věc, která tam tehdy byla, byla výměna spojky a dvouhmotého setrváku, dohromady to stálo cca 30K a bylo to provedeno ve 170 K km.

Jinak co se týká negativ, tak mi docela vadí, že když prší a otvíráš kufr (mám kombi) tak teče voda, musíš si na to dávat dost pozor. Jinak mě nic nenapadá. Jo podvozek je relativně tvrdší, mám 17 na léto a na D1 to občas drnčí. Zimní 16 jsou o ždibec komfortnější. Jinak mě nic víc nenapadá...
Mé příspěvky vyjadřují mé názory. Chcete se mnou nesouhlasit? Můžete, ale to je asi vše, co můžete.

Bože, dej mi sílu, abych změnil, co změnit mohu, dej mi trpělivost, abych snesl to, co změnit nemohu, dej mi moudrost, abych to od sebe rozeznal.
Nekácet!
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Tracid 18. 1. 2010 11:27

Robert: zrovna o kombi taky uvazuju, ale s tim, ze tece voda do kufru pri otevirani, treba i O2 liftback takze to snad neni problem.

Kazdopadne cena servisu me prijemne prekvapuje, oproti volvu je to velky rozdil.
Mimochodem jake jsou moznosti alternativnich pneumatik? je treba mozne na zimu pouzit 205/55 R16? Myslim, ze standardne tam jsou 215/55 R16.

Jeste jak je to s manevrovacimi schopnostmi toho auta, neni treba problem polomer otaceni? Tohle mi dost vadi u soucasne S40, na to jak je to male tak ma strasne velky rejd, a tam kde se s O2 otocim v pohode musim na 2x.
Tracid
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Honzusko 18. 1. 2010 11:40

Mondeo bych si nekoupil, pac se me nelibi.

Volil bych asi neco koncernovyho, ta auta se zas tak nekradou, jak se muze zdat, jde spis o to, ze ji jezdi daleko vic nez ostatnich. Statistiky zkresluji.

Z tvyho vyberu bych asi vzal Passat v kombiku, za ty penize bude hezky vybaveny, motor je na tobe. Pripadne treba Audi A4, ale to neni moc velky auto.
Honzusko
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod robbert 18. 1. 2010 12:31

Tracid píše:Robert: zrovna o kombi taky uvazuju, ale s tim, ze tece voda do kufru pri otevirani, treba i O2 liftback takze to snad neni problem.

No, já bych teda čekal, že to auto to bude mít vyřešeno lépe, ale co nadělám... Ono je to docela nepříjemné, že při otevírání musíš odskočit, abys nebyl mokrý...

Tracid píše:Kazdopadne cena servisu me prijemne prekvapuje, oproti volvu je to velky rozdil.
Mimochodem jake jsou moznosti alternativnich pneumatik? je treba mozne na zimu pouzit 205/55 R16? Myslim, ze standardne tam jsou 215/55 R16.

Pneu 205/55 16 jsou použitelné jen na nejnižší výbavu core s motorem 1,6 benzín, jinak musíš použít 215/55 16. Já měl z předchozího monea téměř nové 205, ale bohužel musely jít, ani na FMC se mi nepodařilo získat podklady pro zapsání těch pneu do techničáku. Takže rozměry jsou 215/55 16
235/45 17
235/40 18

Tracid píše:Jeste jak je to s manevrovacimi schopnostmi toho auta, neni treba problem polomer otaceni? Tohle mi dost vadi u soucasne S40, na to jak je to male tak ma strasne velky rejd, a tam kde se s O2 otocim v pohode musim na 2x.

To jsem nějak neřešil, takže tady neporadím, přijde mi to naprosto normální, ale do města s tím autem moc nejezdím, tam používám jiné. Nejde ani o manévrovatelnost, ale o šířku a délku..

Nekácet!
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Dusan 18. 1. 2010 12:47

Co se tyce kradeze, tak Fordy jsou hned po koncernu nejkradenejsi auta, takze to si moc nepomuzes. Osobne do tohohle zadani bych asi koupil Accorda, ktery ma narozdil od Forda pouzitelne benziny a celkove mi prijde jako lepsi a hlavne mnohem mene okoukane auto. Jedine co se mi libi na Mondeu je ta "televize" mezi budiky, ale jinak to neni nic moc auto. Proste sedivy prumer.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka