vyber auta po tisici sto padesate pate...

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Tracid 14. 1. 2010 09:27

Zdravim panove,

Chystam se vymenit svoje volvo S40 za neco jineho a priznam se docela tapu a fakt nevim kterym smerem se vydat.
Pozadavky na auto:
- ojetina do tri let a 50000 km
- pohodlne se vlezou 4 osoby
- spotreba v kombinaci do 9 litru
- bezproblemovy odvoz dvou jizdnich kol se sklopenymi sedadly
- akusticky komfort pri dalnicnich 160 km/h
- dvouzonova klima
- xenony a solidni bezpecnostni vybava (ESP, hodne pytlu apod.)
- cena kolem 500, strop 600 000
- spolehlive auto
- rozumna cena nahradnich dilu a servisu
- mozna by nebylo od veci AWD

Zacal jsem hledat u tradicniho cekeho uber auta Octavky, jenze s osobnich zkusenosti i z toho co jsem slysel od jinych octavka nema moc pohodlne sedacky takze z toho clovek leze po 300 km dolamany...Navic bydlim na sidlisti v Ostrave a o takove auta se velice casto a radi zajimaji zlodeji, uprimne pochybuju ze origo radio by mi tam vydrzelo vic jak 3 mesice, navic se z toho pry berou i xenon paraboly a pytle...A taky kdyz nekam cestuju tak treba nechavam plny kufr veci (zakryty samozrejme, v aute viditelne nic) a octavku otevre i cvicena opice
Tim padem v podstate odpadava cely koncern, protoze predpokladam ze u passatu, golfa, A4 apod to bude se zlodeji stejne...
Odpada asi i BMW a MB protoze drahy servis.
Odpadaji italove protoze spolehlivost...

Z japoncu se mi zacaly velice libit subaru, napred jsem pokukoval po legacy odchazejici generace, ale interier uz mi prijde docela dost zastaraly a obecne po svezeni jsem z toho auta nebyl buhvijak uneseny. Pak mi padla do oka nova impreza s 2.0d, jenze xenony jsou jen s vyssi vybavou, navic vubec nema dualni klimu (uzasna vec kdyz clovek jede dlouho cestu s zenskou) a ma maly kufr... Navic mi prijde trochu lito vyhodit pres pul mice za tak male auto...A taky je otazkou jak na tom jsou japonska auta s cenami servisu.

Necekam, ze mi tady nekdo poradi tohle auto je to jedine super, to si kup. Ani nechci slyset rady bez se ve vsem projet a uvidis. Jen me zajimaji zkusenosti majitelu/uzivatelu se spolehlivosti, kvalitou servisu a obecne spokojenosti s auty ktere splnuji pozadovane kriteria, pripadne tipy na auta, ktera by mohla byt v danem smeru zajimava.
Naposledy upravil Deli dne 14. 1. 2010 10:28, celkově upraveno 1
Důvod: přesunuto do vhodné sekce
Tracid
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod kerzy 14. 1. 2010 09:51

Co Mondeo?
kerzy
Nováček

Odeslat příspěvekod -pb- 14. 1. 2010 10:08

Na tuhle cenu bych už ojetinu neřešil a kouknul třeba na Lagunu...
-pb-
Inventář

Odeslat příspěvekod Tracid 14. 1. 2010 10:12

-pb- píše:Na tuhle cenu bych už ojetinu neřešil a kouknul třeba na Lagunu...

A to ja zas jo, radsi koupim slusne vybavene dva roky stare nez nove. Koupe noveho auta mi pripada i v dnesni dobe jako zbytecne vyhozene prachy.

Navic krome te laguny tam asi nic vetsiho vybavaneho neni...
Tracid
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Tracid 14. 1. 2010 10:15

kerzy píše:Co Mondeo?

nejak me neoslovil design, navic ford nema na dnesni dobu nic moc extra motory
spis bych uvital nejaky turbobenzin (neco jako 1.8 TSI nebo 2.0 TFSI od VW)
Tracid
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod speleo 14. 1. 2010 10:26

Nové Mondeo má 2,5T V5 162kW:) Žere ale jede.
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Tracid 14. 1. 2010 10:31

speleo píše:Nové Mondeo má 2,5T V5 162kW:) Žere ale jede.

jj, ale s 2.5 se pravdepodobne nedostanu pod 9 dlouhodobe... Maji to i ve volvu a neni to zrovna nejskromnejsi motor...
Tracid
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod speleo 14. 1. 2010 10:34

V testu uváděj toto: město: 13,6; mimo město: 6,8; kombinovaná: 9,3 l/100 km takže já myslim že s hodně lehkou nohou by se to dalo. Bude to ale obtížné :)
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod speleo 14. 1. 2010 10:36

Tady píšou o kombinovaný 9,4

http://cs.wikipedia.org/wiki/Ford_Mondeo

speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Tracid 14. 1. 2010 10:39

speleo píše:V testu uváděj toto: město: 13,6; mimo město: 6,8; kombinovaná: 9,3 l/100 km takže já myslim že s hodně lehkou nohou by se to dalo. Bude to ale obtížné :)

mam ve volvu 2.4 bez turba, coz je taky v podstate fordacky motor a spotrebu mam dlouhodobe 9,5. Je pravda ze obcas tomu slapu trochu vic na krk a da se s tim jet i za 7, ale to pak clovek na rozjezdu brzdi i skody 120 :-)
Tracid
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Tracid 14. 1. 2010 10:47

kazdopadne jak na to jsou zdejsi majitele koncernovych lepe vybavenych aut se zkusenostmi s kradezemi, uz vam nekdy vybrali auto?

Priznam hodne se mi libi treba prave passat, ale tohle me od nej odrazuje
Tracid
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod speleo 14. 1. 2010 10:54

speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod JiVi 14. 1. 2010 10:58

vzdyt to mondeo prece nechce :-)
JiVi
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod eLzyx 14. 1. 2010 10:58

Tracid píše:mam ve volvu 2.4 bez turba, coz je taky v podstate fordacky motor a spotrebu mam dlouhodobe 9,5. Je pravda ze obcas tomu slapu trochu vic na krk a da se s tim jet i za 7, ale to pak clovek na rozjezdu brzdi i skody 120 :-)

že tě praštím! Tohle je Volvácký motor. Ford s ním má prd společného. Stejně tak s 2,5T resp. T5.
eLzyx
Veterán

Odeslat příspěvekod speleo 14. 1. 2010 11:02

JiVi píše:

vzdyt to mondeo prece nechce :-)

Nikdo nevydrží nátlak věčně 8-D A s Mondeo aspoň ráno najde před barákem, narozdíl od koncernu. Dostane německou techniku s obřím kufrem a se severským motorem. Kompromis :-D

speleo
Uživatel deaktivován

Další stránka