Zdravim panove,
Chystam se vymenit svoje volvo S40 za neco jineho a priznam se docela tapu a fakt nevim kterym smerem se vydat.
Pozadavky na auto:
- ojetina do tri let a 50000 km
- pohodlne se vlezou 4 osoby
- spotreba v kombinaci do 9 litru
- bezproblemovy odvoz dvou jizdnich kol se sklopenymi sedadly
- akusticky komfort pri dalnicnich 160 km/h
- dvouzonova klima
- xenony a solidni bezpecnostni vybava (ESP, hodne pytlu apod.)
- cena kolem 500, strop 600 000
- spolehlive auto
- rozumna cena nahradnich dilu a servisu
- mozna by nebylo od veci AWD
Zacal jsem hledat u tradicniho cekeho uber auta Octavky, jenze s osobnich zkusenosti i z toho co jsem slysel od jinych octavka nema moc pohodlne sedacky takze z toho clovek leze po 300 km dolamany...Navic bydlim na sidlisti v Ostrave a o takove auta se velice casto a radi zajimaji zlodeji, uprimne pochybuju ze origo radio by mi tam vydrzelo vic jak 3 mesice, navic se z toho pry berou i xenon paraboly a pytle...A taky kdyz nekam cestuju tak treba nechavam plny kufr veci (zakryty samozrejme, v aute viditelne nic) a octavku otevre i cvicena opice
Tim padem v podstate odpadava cely koncern, protoze predpokladam ze u passatu, golfa, A4 apod to bude se zlodeji stejne...
Odpada asi i BMW a MB protoze drahy servis.
Odpadaji italove protoze spolehlivost...
Z japoncu se mi zacaly velice libit subaru, napred jsem pokukoval po legacy odchazejici generace, ale interier uz mi prijde docela dost zastaraly a obecne po svezeni jsem z toho auta nebyl buhvijak uneseny. Pak mi padla do oka nova impreza s 2.0d, jenze xenony jsou jen s vyssi vybavou, navic vubec nema dualni klimu (uzasna vec kdyz clovek jede dlouho cestu s zenskou) a ma maly kufr... Navic mi prijde trochu lito vyhodit pres pul mice za tak male auto...A taky je otazkou jak na tom jsou japonska auta s cenami servisu.
Necekam, ze mi tady nekdo poradi tohle auto je to jedine super, to si kup. Ani nechci slyset rady bez se ve vsem projet a uvidis. Jen me zajimaji zkusenosti majitelu/uzivatelu se spolehlivosti, kvalitou servisu a obecne spokojenosti s auty ktere splnuji pozadovane kriteria, pripadne tipy na auta, ktera by mohla byt v danem smeru zajimava.