uvažuji o modernizaci svého vozového parku. Představoval bych si kombi (možná i sedan, ale cenově se podle mě kombík vyplatí víc a bicykly mohl vozit i uvnitř), preferuji benzinový motor (ale dieselu se vyloženě nebráním), r.v. 2000 a mladší. Velmi se mi líbí poslední faceliftovaná verze Mazdy 626, víc než VW Passat, který ale považuji také za slušnou volbu. Také mi padl do oka Citroen C5, který se mi celkem líbí (i když míň než Mazda a VW), ale nejsem si jistý, jestli je francouzský vůz tou správnou volbou... Poměrně často bývá doporučován Ford Focus, ale musím říct, že ten se mi vzhledově líbí nejmíň, stejně jako třeba Nissan Primera, který je jinak poměrně vychvalován, Octavii nebo Fabii nechci...
Ročně nenajezdím víc než 10 000 km - spíš méně, mám rád rychlejší, dynamickou jízdu - i z toho důvodu váhám mezi benzinovými motory 1.8l a 2.0l. Zatím mám osobní zkušenost pouze s menšími vozy anebo naopak s užitkovými, nedokážu tedy posoudit, nakolik je výkonový rozdíl znatelný. Spotřebu neřeším, většinou není rozdíl větší než 1l/100 km.
Chtěl bych Vás tedy požádat o Vaše názory, budu rád i za radu/zhodnocení různých motorizací jednotlivých modelů. Případně i návrh úplně jiného auta...

Děkuji.