Auto za 100-150 tisíc ?

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod miromen4 27. 9. 2009 07:17

mike33 píše:mam FF 1 kombi 1.6 benzin a super svezeni, hlavne podvozek. Motor jede, ale musis hodne drzet v tockach. Jinak Chorvatsko plny auto vcetne rakve na strese, zadny setreni na dalnici, prumerna spotreba dle pocitace 6,8 l/100 km. Mam v skoro v plne palbe(digiklima a PC).KOupil jsem ho v loni v rijnu a najel 11.000 km naprosto bez zavad.Jak rikam podvozek-zadni naprava multilink-control blade-opravdu sedi jak prikovanej, kufr 520 litru-ideal pro rodinu. Motor by sice potreboval tak 20 Kw, ale jak pisu nahore, pokud tocis, tak jedes. Na trase Brno - Znojmo pri dodrzovani predpisu spotreba 5,3 l/100 km a to bylo v zime!!!!

Jo focus neměl podle mě ve sve třidě konkurenci a ani dnes v něm neni špatne svezeni. Je prostorny a s motorem 1.6 určitě neudělaš chybu. Mala spotřeba navic spolehlivy a když už se něco poděla tak ND jsou levne a dostupne. Špatna volba neni podle mě ani astra taky s 1.6 jen pry papa olej ale kolega co ho ma asi 3 roky tak s tim problem nema.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod mike33 27. 9. 2009 08:13

Ono jich hlavně jezdí mraky hlavně ve stříbrné barvě (není na tom vvůbec vidět špína), takže s ND opravdu není problém.1.6 benzin motor nemá hydraulický nadzvedáky, takže odpadá problém s jejich cvakáním a špatnou funkcí při zanedbané výměně oleje anebo tzv. EKO-jízdě, když nehoníte motor do otáček (zakarbonuje se motor).Co mě jěště na autě nadchlo je fantastické řízení s výbornou zpětnou vazbou. Má to i nějaké špatné věci, např.zamykání kapoty klíčkem a pokud měníš žárovky tak debilní pérko, který sice krásně sundáš, ale dát ho nazpět???!!Neboj se Ford mě neplatí za reklamu, je to jen moje osobní zkušenost po téměř ročním užívání auta a jezdím s ním denně do práce! :tleskani
mike33
Nováček

Odeslat příspěvekod miromen4 27. 9. 2009 08:18

Ty jsi měl nějake problemy se zamykanim kapoty ? Ja jsem nechaval vyměnu žarovek přitelkyni ma menši ruce a je šikovnějši a vyměna obou přednich cca 5 min. takže u mě to bylo bez problemu.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod yeaah 27. 9. 2009 08:21

radsi nez FFI tak golf IV, a nebo rovnou FFII ;-]
yeaah baby!
yeaah
Štamgast

Odeslat příspěvekod miromen4 27. 9. 2009 08:29

Mě nenapada ani jeden duvod pro golfa IV v porovnani s fofo I straci snad ve všem. Fofo II tak to je generačně novějši auto ale zase větši těžši takže s tou 1.6 nevim nevim.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod mike33 27. 9. 2009 08:31

miromen4 píše:Ty jsi měl nějake problemy se zamykanim kapoty ? Ja jsem nechaval vyměnu žarovek přitelkyni ma menši ruce a je šikovnějši a vyměna obou přednich cca 5 min. takže u mě to bylo bez problemu.

neměl, ale nechápu význam??údajně ochrana proti zlodějům, soused má c.max a už mu to někdo ulomil..
mike33
Nováček

Odeslat příspěvekod miromen4 27. 9. 2009 08:34

Mě na tom štvala jedna věc a to když jsem měl nastartovane auto a potřeboval jsem otevřit kapotu tak jsom musel vypnout motor.......... ale jinak jsem s tim naštěsti neměl žadny problem.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod Snail 27. 9. 2009 08:36

Podobný auto by ještě mohla být nějaká Astra
Kalousek: "Jsem ochoten připustit v rámci pokory parlamentní diskuse, že já se občas opiji a vy (Rath) se chováte jako debil. Rozdíl mezi námi je v tom, že já jsem schopen se z toho do druhého dne vyspat"
Snail
Inventář

Odeslat příspěvekod miromen4 27. 9. 2009 08:38

Tu jsem taky zminil a myslim že je to dobra volba.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod rolmen 27. 9. 2009 08:43

Prozatím se ubírám k FFII, který i podle vás je lepší než GolfIV... Půjde do těch 180 tisíc koupi solidní 1.6ka ?
rolmen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod miromen4 27. 9. 2009 08:45

To nevim ale připrav se na linějši auto s větši spotřebou a při vyššich rychlostech s větši hlučnosti.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod Snail 27. 9. 2009 08:48

Podíval bych se spíš po německejch bazarech. Po čemkoli
Kalousek: "Jsem ochoten připustit v rámci pokory parlamentní diskuse, že já se občas opiji a vy (Rath) se chováte jako debil. Rozdíl mezi námi je v tom, že já jsem schopen se z toho do druhého dne vyspat"
Snail
Inventář

Odeslat příspěvekod miromen4 27. 9. 2009 08:50

FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod yeaah 27. 9. 2009 08:58

miromen4 píše:To nevim ale připrav se na linějši auto s větši spotřebou a při vyššich rychlostech s větši hlučnosti.

to skoro zni jako bys rekl, ze FFI je lepsi nez FFII.. 8-D
Naposledy upravil yeaah dne 27. 9. 2009 09:06, celkově upraveno 1
yeaah baby!
yeaah
Štamgast

Odeslat příspěvekod miromen4 27. 9. 2009 08:59

To ne jen by to chtělo silnějši motor 1.8 nebo tu vykonnějši 1.6 co jsem ti poslal v odkaze.

http://www.sauto.cz/detail-vozu/osobni/ ... us/7369403

http://www.sauto.cz/detail-vozu/osobni/ ... us/7513557
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka