Kombi do 250 000 korun pro postiženého

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod dockalacek 8. 6. 2009 12:32

Ahoj,

uvažuji o koupi nového auta. Jsem tělesně postižený a proto by to měl být kombík, aby se mi do kufru vešel vozík. Do ted mám Fabii Combi, rok 2001. Po přečtení mnoha recenzí jsem nakonec zúžil výběr na Ford Focus a C-Maxe. Po jejich vyzkoušení mě ale velmi zklamala sedadla. Ve srovnání s Fabií nemají téměř žádné boční vedení a já neustále sklouzávám do strany.

Velice dobře se mi sedělo naopak v Peugeotu 407 SW. Tam jsem do těch sedadel zapadl a nebyl problém. Jenže tyhle auta s mým rozpočtem mají poměrně hodně kilometrů. Navíc francouzská auta se netěší moc dobré pověsti, takže vážně nevím. Obecně by se mi líbil rok výroby 2006 a najeto tak 50 000 km. Ted nemyslím 407, ale auto obecně.

Chápu, že s tímhle rozpočtem je výběr dost omezený. Ještě mě napadl Opel Astra Combi. Budu moc rád, když se podělíte o své názory a nápady. Hlavně co si myslíte o té 407, jak je na tom podle vás se spolehlivostí? Možná se dá uvažovat i o Octavii II, jenže pěkný zachovalý kousek za tyhle peníze asi neseženu a navíc má málo místa na zadních sedadlech...
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod speleo 8. 6. 2009 13:20

A co takle něco s posuvnými dveřmi ve stylu Citroen Berlingo, Peugeot Partner, Fiat Dobló, Renault Kangoo, VW Caddy apod.? Dveře lze i v úzší mezeře plně otevřít, sedadla lze vyjmout (tudíž nízká nakládací hrana i z boku), podle mého názoru pro vozíčkáře více vhodný typ vozidla. Ale za 250 tisíc nové asi nebude (leda nové Berlingo první generace).

Obrázek
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod martico 8. 6. 2009 13:29

Co takhle Mazda 6... chválená za spolehlivost a poměrně prostorná... Do 250 tisíc je docela dobrý výběr i když nejnovější bude max. r.v. 2005. Jinak obecně si myslim, že u větších kombi se do 250 tisíc Kč a 50 tisíc kilometrů nedostaneš. Tyhle auta většinou větší jezdí větší porce kilometrů...
martico
Nováček

Odeslat příspěvekod yeaah 8. 6. 2009 13:59

speleo: kde je to foceny?? :D
yeaah baby!
yeaah
Štamgast

Odeslat příspěvekod gewehr 8. 6. 2009 14:06

Neviem ci su odsuvne dvere to prave orechove. Tazko ich zo sedadla vodica dociahnut, ked ich chce clovek zavriet. Ak by to nebol problem, tak Berlinga/Partneta by som sa nebal. Vydtzia vela a su spolahlive. Coz sa o xx7 modeloch povedat moc neda.
María de las Mercedes
Karl Friedrich Benz
gewehr
Inventář

Odeslat příspěvekod speleo 8. 6. 2009 14:19

yeaah píše:speleo: kde je to foceny?? :D

Jak to mám vědět? :-) To je ilustrační foto pro demonstraci otevírání dveří u vozů zmiňovaného typu :-) Jinak celý článek zde: http://www.zavolantem.cz/testy-aut/citr ... y-stehovak
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Strom 8. 6. 2009 14:23

Co Peugeot 1007?
Strom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 911 8. 6. 2009 14:45

dockalacek - no cim vetsi a pohodlnejsi, tim lepe pro tebe zrejme. takze ta mazda 6 je dodry napad. o velky najezd bych nemel strach. aby nebyla moc osoupana vevnitr, jinak je to jedno. motory 1,8 ci 2,0 nerozbitne. a pohoda. skvela spolehlivost.
Never a frown with golden brown
911
Inventář

Odeslat příspěvekod Deli 8. 6. 2009 17:56

tak šestková Mazda neni špatná volba, ale já bych se v rámci tohodle rozpočtu radši díval po autě o třídu níž, tj. Astra/Focus/Octa atd. To auto přece jen za ty prachy bude novější...

jinak vzhledem k požadavkům, bys to auto měl nejdříve otestevat přímo ty, mi to ho tu pak bude kritizovat, příp. chválit :)) poradit, jaký motor jo a který ne atd.
- You’re disturbing my oboe practice.
- You don’t play the oboe.
- I could play the oboe.
8)
Deli
Bronzový avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod dockalacek 9. 8. 2009 16:02

Zkusím oživit tohle staré téma. Ford Focus se mi jeví jako dobrá volba, ale jen tak mimochodem, co takhle VW Passat Variant (rok 2006)? Chápu, že za tyhle peníze ho neseženu, ale dejme tomu za 300 000 korun už by k sehnání být mohl, i když s dvojnásobnou porcí kilometrů. V případě Passatu bych šel asi do benzínu, vzhledem k malému nájezdu kilometrů. Slyšel jsem, že diesely jsou dost poruchové. A vůbec by mě zajímala celková spolehlivost tohoto modelu. Předem děkuji za všechny názory a podněty..
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MELLO 9. 8. 2009 16:05

Ono je potřebovat odlišovat jednotlivé ropáky u VW. 1.9 77/96 kW bych řekl že je relativně v pohodě a není se čeho bát, u 2.0 103/124kW je to prý horší a jsou poruchovější. U passata bych se spíš v kombinaci s ropákem bál ukradení, ale to už je věc druhá.
MELLO
MELLO