Auto do 10000€ (so srotovnym 8000€)

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Petr1968 11. 4. 2009 16:07

Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod blino 11. 4. 2009 22:33

nothink_else: mno skusenosti s Automokran samozrejme napisem ale to hlavne sa uvidi po servisnej prehliadke ktora je po 15 000km alebo po 1 roku ... este pred tym k tej istote:

motor: nechcem sa ku nemu zatial velmi vyjadrovat ked este nema skoro nic odbehnute ale je fakt ze so Swiftom som uz jazdil aj predtym a s rovnakym motorom a to auto zaberalo rozhodne razantnejsie ... prave pre predchadzajuce vynikajuce skusenoti to bol vo vybere moj favorit

podvozok: tazko mi je porovnavat kedze s takym malym autom jazdim dlhsie v podstate "poprve" ... na nerovnostiach je trosku nervozne a v tych kolajach co su na slov. cestach obcas pri vyssej rychlosti podskakuje co ja dan za maly razvor a relativne vysoku karoseriu ale o tom ze by bol podvozok nejak extra tvrdy hovorit nemozem ... rozhodne tlmy nerovnosti lepsie ako starsia Astra G resp ma lepsie sedaky v ktorych ma ani po celom dni za volantom neboli chrbat ... u tych sedakov trosku zamrzi opierka hlavy ktora sa neda sklapat

hluk: zalezi od toho ako a hlavne kde jazdis ... pri jazde ala dochodca je to prijemna ticha jazda ... ked zacnes vyuzivat potencial motoru a pohybujes sa pri cervenom poli je z toho auta maly urevany rychlik ktory sice ide a motor ma krasny zvuk ale o komforte sa velmi neda hovorit ... prva vec ktoru som si ale vsimol pri jazde po cerstvo "zaplatanej" ceste (hlavne strk) su uzasne rany od kamenov az ma clovek pocit ze mu to skoncilo niekde v kabine pri nohach a aj preto uvazujem o pevnych lapacoch (snad pomozu)

audio: nevidim jediny dovod preco ho menit (aspon u mna) ... FM aj CD su uspokojive a to ze hra trosku tichsie je uz skor zalezitost reproduktorov a subjektivneho pocitu sofera ... ovladanie je intuitivne a s velkymi tlacitkami (u mna aj na volante) takze nemusim smatrat rukou za jazdy po tom spravnom ... vymenit sa samozrejme da ale celkom to zmeni interier auta (staci sa pozriet na prve verzie s vybavou GC bez radia)

nekvalitny material: ktore casti? u mna vsetko sedi, nic nevrzga ani sa extremne neprehyba ... co je mizerne su originalne gumene koberce ... a to ze dvere potrebuju trosku vacsi doraz pri zatvoreni (hlavne u zien) neviem ci je chyba alebo vlastnost ... trosku lacno posobia vnutorne strieborne listy na dverach

Automokran: celkovy pocit z nich je zatial skor negativny ALE aby som to vysvetlil ... Mokranova sa tak trochu pozna s otcom a tak hned v prvy den ako zacalo srotovne sa islo do Suzuki ... vedel som ze chcem Freeze a medenu metalizu ... Mokranova prave vtedy vybrakovala cely centralny sklad v Madarsku a stiahla do Kosic vsetky volne Swifty a SX4 medzi nimi aj moj (posledny kusok v danej konfiguracii) ... nechcela zalohu ani predbeznu zmluvu (aj ked cela suma za auto sa jej polozila na stôl) ... o tri dni ked sa zosrotovalo stare auto a vybehali vsetky potrebne papiere sa islo znovu do Kosic ... papire prevzali ale auto (ktore mali skladom) nechceli vydat kedze tvrdili ze este maju nejaky problem s nepodpisanou zmluvou medzi importerom a Min. hosp. SR ... slubila ze zavola hned ako sa to da do poriadku ... o dalsi tyzden pri osobnej navsteve tvrdili ze maju problem s eZapom a nevedia priradit nove auto k tomu zosrotvanemu ( v eZape o nicom nevedeli a u nich vraj vsetko sedi) ... o dalsi tyzden volali v stredu ze auto je pripravene a mozeme si pon prist (detail bol v tom ze to bolo asi o pol stvrtej poobede a asi 10 min potom ked som sa prave vratil z Kosic) ... tak navrhla piatok ale na ten den to nijakovsky nevychadzalo kvoli praci a auto nechceli vydat nikomu inemu z rodiny ... takze z toho bol nakoniec utorok nasledujuci tyzden

auto uz cakalo pred predajnou na docasnych znackach a po "servisnej" predprehliadke (o tej neskor) ... okrem faktury/zmluvy a povinnej vybavy nic viac iba uistenie ze na docasnych znackach sa moze chodit kludne aj 2 mesiace ... technicky preukaz (vec zjavne potrebnu pri prihlasovani vozidla) sa z nich podarilo vymamit az po dalsom tyzdni a zjavnej nervozite ... ako mi neskor osvetlil kamarat (predajca) stava sa to hlavne vtedy ak predajca za auto este nezaplatil importerovy a ten mu tech. nevydal ... cize inak povedane do obchodu Automokran nedal zo svojich ani cent a auta plati az z penazi vyinkasovanych od kupujuceho s tym ze este aj tak im to trva tyzden (zvlastna obchodna politika) ... mno a pri odovzdavani tech. preukazu mal ich predajca este tolko drzosti aby ziadal prihlasit vozidlo cim skor (rozumej nasled. den) kedze znacky potrebuju pre dalsieho kupujuceho

servis: prve dva dni s novym autom boli utrpenim .. podskakovalo, hrnulo sa zo zakruk a islo z cloveka vytriast dusu ... nakoniec sa pricina nasla ... pocas servisnej predprehliadky v tomto autorizovanom servise asi nevedia ako maju byt nafukane kolesa!!! v kazdom boli takmer 3 atmo!!! po sfuknuti na prijatelnu uroven sa auto zacalo spravat normalne ... preto sa bojim ako dopadne nasledujuca prehliadka

a este bonbonik: zaujimal som sa o ceny prislusenstva u nich a ked mi oznamil ze za laktovu opierku chcu takmer 100€ som sa predajcu opytal na cenu servisnej hodiny (16,5€) a ci su ochotny mi tam namontovat originalne prislusenstvo ktore by som si kupil inde (lacnejsie - orogo opierku som objednal za 50€) .. ich odpoved ... "kde ste si kupili tam si dajte aj namontovat, mi Vam to neurobime - nemame zaujem"

takze asi tak...
R.I.P. Baky *16.3.1984 - +25.12.2007

i5 2500K, Noctua NH-U9B SE2, Asus Maximus IV GENE-Z, Asus HD5770 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance 1600MHz, Crucial M4 128GB, 850W Enermax Revolution 87+ , Fractal Core 1000
blino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nothink_else 14. 4. 2009 18:26

Dobrý deň, tak sa opäť hlásim :)
Dnes som si bol sadnúť do Suzuki swift (8000€), no autíčko ma neohúrilo, bohužiaľ mi bolo malé, kolenami som udieral o "krk" volantu, tú časť z ktorej vychádza volant. Teda som skúsil Renault clio(8300€), sadol som dnu a prvé co som pocítil bol smrad plastov či čo to bolo, jasné to vyprchá, kufor bol podstatne vačšie hlavne pri renault clio GT, tak či tak ani renault ma neiočaril. Hlavne preto že má slabši motor.

Kia rio, tá má motor už lepší - 97 koní a za 8600€ sa dá mať vo verzii LX aj klímu a centrál s dialkovým ovládaním. Aj som sa nechal previezť, milý predavač sa snažil aj pridať plyn, akcelerovať, celkom fajn, miesta za volantom viac ako v suzuki. ale stále to nebolo ono,. chýbala mi výzorová osobnosť swiftu, jeho jedinečnosť. A tak ma napadlo zobrať:

Seat ibiza SportCoupé (čo značí 3dverovú verziu) , Vo verzii Reference je okrem základnej výbavy (abs, posilnovac 4 airbagy , cenral+DO, priprava na radio) aj klíma.
Chýba : rádio, palubný počítač, elektricky ovládané vyhrievané zrkadlá.
Čo už, rádio sa ale dá dokúpiť, a tuším že zvuk bude dobrý - recenzisti povedali že to dobre hrá. Palubný počítač som doteraz nemal , tak ani neviem na čo to je. A tie zrkadlá čo už.
Klady ibizy však vidím v novom podvozku od vw, vačšom kufri, a snád vačšom pohodlí pre vodiča. Zadne sedadlá su chabé ale to je mne jedno, auto bude moje, málokedy tam bude viac ako 2 osoby. A samozrejme je velmi pekné. Ibiza núka 4 rocnu predlzenu zaruku( nejako specialne cez poistku) a tuším aj pozinkovanú karoseériu(neviem naisto) a financovanie na tretiny. ešte doplním cenu, výbava reference (teda základ+klíma) je za 8860€.
Problém je že ho nikde fyzicky nemajú, nedá sa vyskúšať, je v jednom hypermarkete kde som nanho čumel zvonku a páči sa mi.

Čo si o tomto autíčku myslíte? Myslíte že v ibize sa moje kolená nebudú pretláčať s volantom? Inak niesom nejak špeciálne vysoký - 182cm. Máte nejaké iné alternatívy ? Predsa len som sa trošku posunul v cene naho z pôvodnych 8000€
nothink_else
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marcelino 14. 4. 2009 22:15

nothink_else píše:...Dnes som si bol sadnúť do Suzuki swift (8000€), no autíčko ma neohúrilo, bohužiaľ mi bolo malé, kolenami som udieral o "krk" volantu, tú časť z ktorej vychádza volant...

Klady ibizy však vidím v novom podvozku od vw, vačšom kufri, a snád vačšom pohodlí pre vodiča. Zadne sedadlá su chabé ale to je mne jedno, auto bude moje, málokedy tam bude viac ako 2 osoby. ...
Čo si o tomto autíčku myslíte? Myslíte že v ibize sa moje kolená nebudú pretláčať s volantom? Inak niesom nejak špeciálne vysoký - 182cm. ...
hmm, zvláštne, ja mám 190cm, Swift mám r.05/2005, najazdil som s ním už vyše 69.000km
a stále je to jediné "malé auto", kde sa pohodlne posadím za volant a následne sa ešte zmestím "za seba" na zadné sedadlo :tleskani ...skús si nastaviť výškovo sedadlo aj volant, možno si nájdeš pohodlnú polohu... ;-)
...ale aby som bol objektívny v novej Ibize som ešte nesedel... :oops:
...a iné alternatívy ? ...skús ešte napr. Hyundai i20, či dosluhujúci Citroen C3...
Marcelino
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Marcelino 14. 4. 2009 22:20

blino píše:zdar

pred mesiacom som este cez prvu vlnu srotovneho objednal prave Swift Freeze a pred tyzdnom dorazil :love: ...
gratulujem, veľa štastných km ... a skús nakuknúť sem: http://forum.suzukiswift.sk/ ...tu sa dozvieš naozaj veľa zaújmavého... 8-D
Marcelino
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Rastos 15. 4. 2009 00:27

nothink_else píše: Máte nejaké iné alternatívy ? Predsa len som sa trošku posunul v cene naho z pôvodnych 8000€

Este Hyundai Accent - s klimou za 8.000 Euro. Ten isty motor ako v Kia Rio, oproti nemu vacsi kufor (takmer 400 litrov), krajsi interier.
Rastos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ferdoz 15. 4. 2009 05:48

Nothing else: Po dobrých skúsenostiach s predchádzajúcou generáciou bola nová Ibiza môj favorit na kúpu (dopadlo to trošku inak, skončil som vo focuse). Počas skúšobnej jazdy bolo všetko OK až na priestor na hlavu cestujúcich na zadných sedadlách (to Ťa ale asi vôbec netrápi) podmienkou je však motor aspoň 1,4-ka. 1,2-ka HTP len do mesta. Na to daj pozor a kalkuluj s cenou za 1,4-ku.
ferdoz
Nováček

Odeslat příspěvekod gewehr 15. 4. 2009 06:12

Tak za 8t eciek by som sa IMO pozeral radsej po nejakej dobre vybavenej 2-3 rocnej ojetine z nizsej strednej, za ten peniaz zozenes velmi dobry kus. Nove kupis prtave a oholene.
María de las Mercedes
Karl Friedrich Benz
gewehr
Inventář

Odeslat příspěvekod Beaumont 15. 4. 2009 07:03

nothink_else: Určitě bych se ještě zašel podívat k Fiatu na Grande Punto, k Fordu na Fiestu a k Opelu na Corsu.

Ibiza je fajn, ale jak už tu zaznělo, rozhodně NE s motorem 1.2 HTP, tříválec prostě do auta ve 21. století nepatří...
Italská auta jsou nespolehlivá, lidská činnost způsobuje globální změnu klimatu a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Jean-Jacques Rousseau)
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod Posthuman 16. 4. 2009 16:45

Ak by stačila trojdverová karoséria tak by si sa mohol pozrietˇ aj na Kiu Proceed. So šrotovným a v akcií sa dá kúpitˇ 1,4 LX za 8 890eur. Je síce bez klimatizácie ale je to o triedu väčšie auto. A klima sa dá dokúpitˇ.
It´s better to push something when it´s slipping than to risk being dragged down
Posthuman
Kolemjdoucí

Předchozí stránka