Auto do 10000€ (so srotovnym 8000€)

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod nothink_else 9. 4. 2009 08:09

Dobry den, chcel by som poprosit skusenych ludi o radu. Poradte mi prosim nejaké lacné autá.
Uvažujem o suzuki swift ale nepaci sa mi velmi vzhlad a nedokonalosti ktore popisuju majitelia, co si myslite o tomto aute? mozem ho kupit za 8000 eur s vybavou(klima, radio bez mp3). Stve ma ze radio nemá vstup AUX, aby som mohol pustit hudbu z mojej mp3ojky.

Potom je tu novy volkswagen polo za 8500 eur, ktory ma nejaku bovu funkciu esp, neviem co to je, v tejto cene je opa, tak ako v suzuki, klima, elektricke okna, zrkadla, , ma aj bocne airbagy narozdiel od suzuki, ale neviem ake su pola auta, ci su kvalitnejsie ako suzuji. Rozdiel je aj v motore, polo ma len 1,2. Teda slabsi vykon ako suzuki.

potom ma napadli auta ako reanult thalia , peguot 206+, nejaký ford, fiat,citroen C3, co si o nich myslite? a potom je tu seat ibiza o ktorom nic neviem, ale je velmi drahy.

vylucil som hyundai getz, suzuki je podla recenzii lepsie

poradte prosim co kupit, o com ste nieco poculi, alebo co jednoznacne vyradit, prosim uvedte aj nejake dovody preco.

Dakujem
nothink_else
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Beaumont 9. 4. 2009 08:55

1) Podívej se do jiných témat tohoto fóra, řeší se to tady už mnohokrát
2) Když vynecháme extrémy jako Chevrolet nebo Ladu, tak v téhle kategorii zásadně špatná nová auta už ani nejsou, s žádným neuděláš velkou chybu. Každé má ovšem své lepší a horší stránky.
Např. to nové Polo má podobně jako Fabia nebo Ibiza v levnějších verzích jen tříválcový motor 1.2, což některým lidem (třeba mě) vadí, jiným ne. Na oplátku mají třeba zrovna tahle tři auta velmi dobrý podvozek.
3) V podstatě totéž platí o kvalitě - rozdíly mezi většinou zavedených značek jsou malé až žádné. U každé můžeš kápnout na dobré i na špatné auto, ale je to spíš věc náhody než výběru značky a neovlivníš to. Čili jak Suzuki, tak VW, tak většina jiných je zcela OK.
Navíc mnohé značky nabízí k dokoupení prodlouženou záruku - nevím jak na Slovensku, ale třeba Fiat v ČR to nabízí dost levně.
4) Moje tipy v téhle kategorii jsou Fiat Grande Punto (prostorný, s dobře odhlučněnými motory a za dobré ceny) nebo Ford Fiesta - buď končící starší generace nebo velmi povedená nová generace. Za podívání ale určitě stojí i další, třeba Opel Corsa, Renault Clio, Citroën C3, Peugeot 207 a další...
5) Nejdůležitější rada: vyber si pár aut, která se Ti podle fotek líbí a podle ceníků se Ti zdají dostupná, zajdi si k prodejcům a ta auta si PROJEĎ! A nejen se nechat svézt, musíš řídit! Nejdůležitější ze všeho je, jak se v tom autě budeš cítit, jak se Ti v něm pojede. Věcí, které jednomu člověku přijdou nesnesitelné, si jiný vůbec nevšimne a naopak.
6) To ESP v novém Polu je elektronický systém, který (velmi zjednodušeně řečeno) do určité míry zabraňuje smyku, a to samočinně, bez zásahu řidiče. Užitečná věc, ale má svoje hranice, fyzikální zákony obejít neumí. Kromě Pola ho ovšem lze objednat i do mnoha jiných aut této třídy.
Italská auta jsou nespolehlivá, lidská činnost způsobuje globální změnu klimatu a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Jean-Jacques Rousseau)
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod ostghost 9. 4. 2009 09:36

někdo ze slovenska to zde onehda také v rámci šrotovného řešil. jsem teď líný to hledat bude to ale relativně česrtvé téma.

co si pamatuji tak v užším výběru byly golf VI, nějaká korea a laguna III
golf relativně slabý motor ale oproti korei klimatizace, laguna dle mého a i dle hlasování zdaleka nejlepší volba sice s absencí rádia které s ovládáním na volantu jde přikoupit za 12 000 tuším sk. nicméně myslím že pokud zrovna nejde o estetický dojem a jeho naproste slazení s palubní deskou nějaké jiné neoriginální ale přitom značkové bude s cenou zdaleka jinde.

má volba je ta laguna i když tuším je nad limit 8000 eur. jinak souhlas s beaumont.
ostghost
Nováček

Odeslat příspěvekod lulinak 9. 4. 2009 09:38

Ford Fusion, ted je v akci v plny palbe za 250, pripadne Hyundai i20, pekny, povedeny, a ten malej benzinak co tam davaj to samy.... fobii bych si na dvur strizlivej nepostavil, polo zbytecne drahy, fiesta pekna ale drazsi, fiat nevim asi mam porad predsudky, stejne jako ke vsem francouzum.... anebo o tridu vetsi Ceed za 250 bez klimy
Každy svého štěstí strůjcem jest, kolik lidí tohle pravidlo dodnes nepochopilo...
lulinak
Nováček

Odeslat příspěvekod Ondras85 9. 4. 2009 10:08

Beaumont:jj,souhlas se vším
Nesnáším zimu,sníh,břečky,sračky...
Ondras85
Inventář

Odeslat příspěvekod Duri13 9. 4. 2009 10:14

ostghost: ten predosly chlapik riesil o triedu vacsie a drahsie auta. Pre tento pripad je ten vyber nevhodny.

nothink_else: myslim, ze v tejto triede je vhodna volba napr. Hyundai i20, 1.2 57kW, vybava Comfort, plus doplatit za klimu. Cennikovo je to 10.000EUR, presne pre teba. Vo vybave mas 8 airbagov (2x predne, 2x bocne, 4x hlavove), mp3+AUX+USB radio, ABS+EBD, elektricke okna, atd. Akurat to nema ESP a bohuzial sa ani neda doplatit, musel by si brat najvyssiu vybavu. Zaruka je 5 rokov, bez limitu km.

Ale inac plati to, co ti napisal Beaumont. Chyby tu prakticky nemozes spravit, nech kupis cokolvek. Este k tomu swiftu - ak ti nieco na nejakom aute vyslovene vadi, tak ho nekupuj. 8 litrov je prilis vela za nieco, co plne nesplni tvoje poziadavky. A v dnesnej dobe, ked uz zacina byt standard 6(8) airbagov, by som nekupoval auto iba s dvoma prednymi.
Duri13
Inventář

Odeslat příspěvekod Posthuman 9. 4. 2009 12:01

Pozrel by som sa ešte aj na Renault Clio. Za 10 290 eur sa dá kúpitˇ 1,2 vo výbave expression, v ktorej sú 4 airbagy, klimatizácia a ešte iné užitočné veci, esp je za rozumný príplatok 300 euro.
It´s better to push something when it´s slipping than to risk being dragged down
Posthuman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nothink_else 9. 4. 2009 17:22

A co si myslite o suzuki swifte?
nothink_else
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondras85 9. 4. 2009 17:36

Vhodné auto pro ženu
Nesnáším zimu,sníh,břečky,sračky...
Ondras85
Inventář

Odeslat příspěvekod Posthuman 9. 4. 2009 18:57

Swift je v pohode ale má dostˇ malý kufor. Mne by vadilo, že v nižších výbavách sú len dva airbagy a nedá sa ich viac dokúpitˇ.
It´s better to push something when it´s slipping than to risk being dragged down
Posthuman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Beaumont 9. 4. 2009 20:01

Se Swiftem vlastní zkušenost nemám, zdá se mi už trošku za zenitem hlavně designem a interiérem. Motory a podvozek by měly být pořád mezi tím lepším ve třídě.

Fixní pakety výbav jsou tradiční nevýhoda většiny asijských značek. Dva airbagy je na dnešní dobu opravdu trochu málo, v takovémhle malém autě je každý polštář dobrý...
Italská auta jsou nespolehlivá, lidská činnost způsobuje globální změnu klimatu a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Jean-Jacques Rousseau)
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod Posthuman 9. 4. 2009 21:39

Ja som so Swiftom párkrát jazdil a prekvapilo ma aký je vo vnútri priestranný vzhľadom na malé vonkajšie rozmery. Motor bol tiež dobrý, mne by naozaj vadil asi len ten malý kufor a nemožnostˇ dokúpit tie bagy. Ja by som si v tomto cenovom limite asi vybral to Clio lebo má dobrý pomer ceny a výbavy. Každopádne si treba ístˇ zopár áut vyskúšatˇ
Posthuman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod blino 11. 4. 2009 09:06

zdar

pred mesiacom som este cez prvu vlnu srotovneho objednal prave Swift Freeze a pred tyzdnom dorazil :love: ... kufor je skutocne maly a zmesti sa donho len jeden stredny cestovny kufor a taska s notebookom ale rodinu zatial nemam takze mi to nevadi ... kamarat co ho ma uz 2 rok tam dokaze naskladat kocik, sedacku s dietatom, manzelku a este par veci (po skopeni sedadla) takze az tak tragicky sa na to v globale neda pozerat :wink: ... trosku ma mrzi ze motor je zatial po 1400km dost lenivy a spotreba tiez trochu vyssia 6.8 l ... snad ked sa lepsie zabehne tak sa to zlepsi

v mojom vybere pre par tyzdnami boli este Corsa a Punto (oba 3D s nizsou vybavou ako Suzuki a po dovybaveni cena vyssia o 500-1000€) ... u vsetkych predajcov mi ale velmi vadila jedna vec ... neochota hladat kompromis ... doslova mi kazdy z nich povedal ze ziadne zlavy ani bonus nech necakam (pri plateni cache $ :shock: ) lebo ak to auto nekupim ja tak za mnou stoja dalsi zaujemcovia (islo vzdy o skladove vozidla) ... o problemoch so Suzuki Košice radšej pomlčím

hlavnym problemom Swiftu je ale jeho nedostupnost kedze vyroba v Madarsku stoji a predava sa len to co predajca ma na sklade

absenciu MP3 som vyriesil transmitterom a doobjednal som este laktovu opierku a uvazujem o prednych/zadnych lapacoch,
trochu problematicke sa mi zdaju stretavacie svetla ktore sice svietia vyborne no doslova len par metrov pred auto a chystam sa do servisu aby ich skontrolovali

zatial ale spokojnost ( co ine cakat od noveho auta?!) :mrgreen:
R.I.P. Baky *16.3.1984 - +25.12.2007

i5 2500K, Noctua NH-U9B SE2, Asus Maximus IV GENE-Z, Asus HD5770 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance 1600MHz, Crucial M4 128GB, 850W Enermax Revolution 87+ , Fractal Core 1000
blino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod am88 11. 4. 2009 10:30

u vsetkych predajcov mi ale velmi vadila jedna vec ... neochota hladat kompromis ... doslova mi kazdy z nich povedal ze ziadne zlavy ani bonus nech necakam (pri plateni cache $ ) lebo ak to auto nekupim ja tak za mnou stoja dalsi zaujemcovia (islo vzdy o skladove vozidla) ...

jj, presne toto som si odzil aj ja :)
ale tak - srotovne (umelo) zvysilo dopyt, predajca by bol blbec keby predal lacnejsie... ak nepreda dnes tebe, urcite preda zajtra niekomu inemu... celkovo ta 1. vlna (kym este boli skladovky) prebiehala systemom 'take it or leave it'...
am88
Nováček

Odeslat příspěvekod nothink_else 11. 4. 2009 15:06

blino: dakujem za info, aj ja som z kosic, zavidim ti vybavu freeze mas tam toho hodne navyse, skoda ze uz sa vypredali

teraz to vraj funguje tak ze sa pise poradovnik, plati sa zaloha 1000 eur a cakas. v presove jeden chlapik vraj zrusil objednavku, tak sa mozno dostaneme na jeho miesto v poradovniku.

ako si s autickom spokojny? Zda sa mi to trochu cudne s tym motorom, ved swifta kazdy chvalil prave pre jazdne vlastnosti.

Ja si este nie som uplne isty, swift ma tolko prednosti a skvelu cenu, ale mnoho ludi na neho aj hovori horsie veci ako tvrdsi podvozok a hluk, ci slabe audio, nekvalitne materialy. Aj ked ja tomu nechcem verit. Len autoradio bez aux ma ozaj prekvapilo. Keby sa aspon dalo vymenit za nejaké Sony.

Ake su tie tvoje zle skusenosti s automokranom v kosiciach? Zaujima ma to. Aj ja som z košíc a radsej vezmeme auto v prešove ak je pan mokran neseriozny. Mas nejake tipy? Mozno nieco co by si urobil inak keby si znova kupoval auto.

Prajem vela prijemnych kilometrov s novym swifom :)
nothink_else
Kolemjdoucí

Další stránka