Nové auto .. do 400tis CZK

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod piErcE 1. 2. 2009 18:50

Zdravim .. nejsem vylozene pritel techto temat, kde se nekdo pta, co si ma koupit... ale tak nejak se musimj taky zeptat... cena je jasna - 400 000 (jasne, +/- par tisic.,.. ale ne 489tis .)

Pozadavky:
- diesel, do 2l
- nizsi stredni trida
- automaticka klima
- elektrika (okynka predek, zadek)
- esp, asr
- idealne hodne mista ve predu (vzadu - neni az tak dulezite)
- interier, na ktery se da koukat a nevypada jako detska hracka
- pohodlne sedacky
- audio umoznuji pripojeni usb flasky ci podobneho bazmeku, nejake smysluplne repro
- ne kombik
- mam rad hodne prihradek :)

kriteria s nejvetsi vahou jsou trida, diesel, klimatizace, pohodli (sedacky, jizda), audio, elektrika. v ostatnich atributech jsem ochoten vice , ci mene slevit.

nechci tu resit veci jako "po 250 000 km odchazi ja nevim co" - auto pujde z baraku za 4 roky, tou dobou bude mit 150tis. km

znacka - je mi celkem ukradena (teda, ne papirovy cinany) - neresit ale skodovku a kiu - ne proto, ze bych je nechtel - ale tam se celkem orientuju a jsem si schopny udelat obrazek sam

jasne, ze si internetovy ceniky projdu, ale prece jen - nemam s nimi zkusenosti (jako s dalsimi auty)... takze .. spis co by kdo doporucil :)
Garmin DriveLuxe 50 - iPhone SE - Octavia III 1.4 110 kW DSG
piErcE
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod expert0001 1. 2. 2009 19:00

lidičky von chce diesel :shock: ........ některý lidi maj šílený nápady :oboze
expert0001
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Beaumont 1. 2. 2009 19:36

Pokud Ti nevadí karoserie sedan,zkusil bych se podívat na Fiat Linea. Za 416 tis. Kč ho máš s dieselem 1.6 Multijet a nejvyšší výbavou - automat. klima, ESP, systém Blue and Me, tempomat, hliníkové 16"...
Viz http://www.fiat.cz/dokums_dokumenty/cz110_linea_135.pdf
Italská auta jsou nespolehlivá, lidská činnost způsobuje globální změnu klimatu a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Jean-Jacques Rousseau)
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod piErcE 1. 2. 2009 19:45

sedan mi rozhodne nevadi....diky za odkaz ... uz to ctu.
piErcE
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Lukino 1. 2. 2009 19:49

Fiat Bravo Dynamic + 1.6 MultiJet 105k + vsechny hracky co jsi vyjmenoval = 454 000,- pokud bys ozelel priplatkovy HiFi system, tak -10tis.
Lukino
Inventář

Odeslat příspěvekod divxfan 1. 2. 2009 19:53

mrkni na kiu magentis, předfaceliftový chrochtáci by se mohly dát kolem čtyř kil sehnat
divxfan
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod anonymni 1. 2. 2009 20:28

Ja souhlasim s tim Bravem, pekny to je, ten diesel by mel byt fajn. Pokud sneses rok, dva stare auto, tak mrkni na Golf TDI, Focus TDCi...

kdyby to nemusel byt benzin, tak mrkni na Leona.
anonymni

Odeslat příspěvekod pepa-1 1. 2. 2009 20:29

Hyundai i30 s dieselem 1.6 CRDi 85KW ve výbavě Comfort je po aktuální slevě za cenu 400 000,- a ESP s protiprokluzem k tomu za 15 900,-. Nově je záruka Hyundai 5 let.
Jinak myslím splní všechny požadavky a ještě podpoříš domácího výrobce.
pepa-1
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Dusan 1. 2. 2009 20:34

Beaumont píše:Pokud Ti nevadí karoserie sedan,zkusil bych se podívat na Fiat Linea. Za 416 tis. Kč ho máš s dieselem 1.6 Multijet a nejvyšší výbavou - automat. klima, ESP, systém Blue and Me, tempomat, hliníkové 16"...
Viz http://www.fiat.cz/dokums_dokumenty/cz110_linea_135.pdf

On chtel, ale nizsi stredni tridu. Linea je takova lehce natazena Fabie.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Inventář

Odeslat příspěvekod Dusan 1. 2. 2009 20:35

Ja bych zkusil zkouknout novy Megane. Renault ma ted slusnou zaruku, nevypada spatne a je to nejnovejsi kousek ve sve tride (krome Golfa VI, ktery je cenove mimo).
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Inventář

Odeslat příspěvekod piErcE 1. 2. 2009 20:39

ta linea me zaujala .... vypada pekne... hledal jsem si reference na netu, a nasel jsem spoustu debat na tema, do jaky tridy to auto patri :) nicmene, rozvor to ma delsi nez oktavka, tak bych tomu pro tento pripad rikal nizsi stredni .... :)

ad hyundai ... diky... na tohle dvojce kie bych docela zapomel.

a ten hyundai ... je to opravdu to vyrabeny v cechach (reakce na podporu domaciho prumyslu)? koukal jsem na jejich web - a maji tam nejakou specialni akci - hyundai vyrobeny v cechach (ci jak tomu rikaj) , a to je nejaky osekany bazmek. ty ostatni hyundaye predpokiladam vozi buhvi odkud?
piErcE
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod pepa-1 1. 2. 2009 20:45

Ad i30 : Z Koreje se vozí kombi, krátké verze se dělají u nás. Poznají se podle tmavých předních světlometů, korejské světla jsou stříbrné. Speciální akce je Made in CZ a je to takový mix výbav Classic a Comfort.
pepa-1
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod piErcE 1. 2. 2009 20:54

Bejva obecne nejaky problem si dohodnout testovaci jizdu? Resp. domluvit si test. jizdu s konkretni motorizaci a nejakou konkretnejsi vybavou (ale hlavne tedy s motorizaci)....? Kdyz si to ted hazu do excelu .. co tu zaznelo a co jsem nasel na netu... tak z toho vychazi v podstate vyrovnany souboj (no, coz se dalo cekat...) ...takze se stejne rozhodovat bude podle "pocitu" ... co nechaji cloveka o testovaci jizde... nechaji ho projet treba nekde k dalnici apod (teda, pokud je v dosahu ... :)?

(ja vim.. blba otazka.. ale novy auto kupuju poprve... testovaci jizdy jsem zatim nikdy neresil ... stavajici auto jsem nechal kupovat zkuseneho (byla to o jetina) .. a kdyz rekl ze je to OK, tak proste bylo koupeno. :o)

edit: a jeste jeden dotaz ... ceny docela spadly.. da se i pres to uhadat nejaka ta slevicka apod? nebo ... uz maji ceny stazene co to jde, a je to spis nepravdepodobne?
Naposledy upravil piErcE dne 1. 2. 2009 20:56, celkově upraveno 1
piErcE
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Beaumont 1. 2. 2009 20:56

Přesto hatch i30 se montuje u nás, pořád se nějak nemůžu přinutit považovat Hyundai za českou značku...
Italská auta jsou nespolehlivá, lidská činnost způsobuje globální změnu klimatu a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Jean-Jacques Rousseau)
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod Beaumont 1. 2. 2009 21:00

piErcE: Jasně, většinou není problém si domluvit předváděčku třeba na půl hodiny.
Problém spíš bývá najít auto zrovna v té specifikaci, co Tě zajímá (řekněme Lineu 1.6 MJet). Možnosti:
- Zkusit to u jiných (vzdálenějších) dealerů. U každého dealera by měli mít seznam předváděček u ostatních dealerů po republice.
- Zkusit auto co Tě zajímá s jiným motorem (např. Lineu 1.3 MJet) a pak motor co Tě zajímá v jiném autě (řekněme v Bravu)
Beaumont
Moderátor

Další stránka