od Mr. Murphy 14. 11. 2024 18:50
chalpi tak káru už mi leští na showroomu, příští týden bych to snad měl přebrat....
Stručně k dotaci: překvapivě VELMI zákaznický průběh toho všecho. Dealer řekl co a jak, dodal kalkulaci, plácli jsme si. Sám jsem vyplnil papíry (45 minut času) a poslal na ten státní úřad, co to procesuje (NRB - Národní rozvojová banka). Do dvou hodin mi z úřadu volali a mile oznámili, co ještě chybí, tak jsem to doplnil a bylo to.
Defacto hned mi paní řekla, že mi přidělili číslo jednací a tím pádem mám jistotu že dotaci dostanu, pokud něco nebude špatně na mé straně. Pak cca za měsíc volali že to je vyřízené a nastala jediná trošku úřední věc - pro tu záruku na úvěr od NRB jsem si musel fyzicky zajet na nejbližší pobočku, čili 90km do brna. Prý je to prostě cenina a musí se přebírat fyzicky. Co už, úřad.... Ale na úřadě na mě hezká ženská byla nachystaná, mají pěkný barák, chování naprosto profi, za 15 minut jsme to vyřídili a hotovo. Jednání jak někde v bance - od podání ruky, zasedačky, recepce, všude jsem si připadal jako klient, ne jako ubožák na úřadě.
Dostanu teda na auto 200 litrů což je při jeho ceně 820 bez daně 25% ceny což potěší. Je jasné že stát takto nefunguje všude, ale tohle byl takový záblesk toho, jak by to mělo být.
Jinak úvěr mám na dva roky, na nějakých 500 litrů nebo kolik, na úrocích zaplatím necelých 40 tisíc.... čili jsem na tom 160+ a nějaký benefit pro cash-flow v tom je.... (jinak bych to koupil asi jednorázově).