výběr levného EV

Poraďte jaké auto koupit!

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MV_cz 9. 11. 2024 07:53

glider píše:Mne sa to fest lubi.
- nepotrebujem to, velka krava
- bude to jazdit este horsie ako Octa
ALE
Kua jednu destinaciu mam 95km.
Druhu 125km a medzi nimi je 75km.

To by som si krasne jazdil na elektriku len.
Stal by sa zomna fanatik jazdy na elektro.

Radovan III. Slovensky

Otázka jak reálně musíš jet, aby to nezaplo motor, no. Většinou to bývá tak, že skoro ani plynu se dotknout nesmíš. Jinak pokud pominu složitost a nevýhodnost toho, že taháš furt jak spalovák tak elektro, pak je to ideální. Taky bych všechny ty jízdy 30 km okolo dal na elektriku a delší přelety na benzín ale není to tak růžový.

Nevím proč už wolff nekoupil fiata dávno
https://www.sauto.cz/osobni/detail/fiat/500e/206396841
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod metyn 9. 11. 2024 08:21

u pluginu možeš jet čistě na elektro celou kapacitu baterky až na pár procent, kterou si ponechává na to aby jezdil pak jako hybrid, u kugy můžeš jet až tuším do max rychlosti 185 km/h na elektro, co sem vyčetl teda
metyn
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 9. 11. 2024 08:26

185 jen na elektro kdyz to ma imezovac na 180?

ona ta 3 a 8 po dvou flaskach borivicky se peltw
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 9. 11. 2024 08:27

To by šlo, já myslel že bych vyměnil 308 za 308, v Kunovicách byl hybrid v bílý, ani by to manželka nepoznala. Ale tam ten dojezd je na houby
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Arnie J 9. 11. 2024 10:35

MV_cz píše:
glider píše:Mne sa to fest lubi.
- nepotrebujem to, velka krava
- bude to jazdit este horsie ako Octa
ALE
Kua jednu destinaciu mam 95km.
Druhu 125km a medzi nimi je 75km.

To by som si krasne jazdil na elektriku len.
Stal by sa zomna fanatik jazdy na elektro.

Radovan III. Slovensky

Otázka jak reálně musíš jet, aby to nezaplo motor, no. Většinou to bývá tak, že skoro ani plynu se dotknout nesmíš. Jinak pokud pominu složitost a nevýhodnost toho, že taháš furt jak spalovák tak elektro, pak je to ideální. Taky bych všechny ty jízdy 30 km okolo dal na elektriku a delší přelety na benzín ale není to tak růžový.

Nevím proč už wolff nekoupil fiata dávno

Koncernová auta startují v e-mode a jedou vše na elektřinu. Pokud nepřekročíš 135 km/h nebo neprošlápneš kickdown. Tedy krásně použitelných 85 elektrických kilowattů.
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Lacomme 9. 11. 2024 12:14

MV_cz píše:Nevím proč už wolff nekoupil fiata dávno

Obrázek

96% a 163 km radius, pri nabijecich cyklech 20-80% je ten dojezd jeste lepsi :D

Tvl, co budou delat najemni vrazi, kdyz se budou chtit zbavit lidskych ostatku nekde dal od civilizace? Bolt?
OIIIIIIO GCH Summit 3.0 MultiJet 184 kW
500X Cross 2.0 MultiJet 103 kW 4x4 AT9

Petr Cibulka vyšetřil kočičku Siderickým kyvadélkem a odhalil, že kočička je Ruský fízl.
Lacomme
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Goesson 9. 11. 2024 12:16

bolt bude mot stejne auta
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod yndezit 9. 11. 2024 12:40

Lacomme píše:Tvl, co budou delat najemni vrazi, kdyz se budou chtit zbavit lidskych ostatku nekde dal od civilizace? Bolt?

Cargokolo
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod metyn 9. 11. 2024 13:01

Goesson píše:185 jen na elektro kdyz to ma imezovac na 180?

ona ta 3 a 8 po dvou flaskach borivicky se peltw

ano, špatně sem to napsal, maximálka je 200 km/h, čistě elektro 137 km/h, nepiju již 5 let kámo, já vím, o to je to horší :D
metyn
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 9. 11. 2024 13:24

no to dost vysvetluje. ale respekt
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 9. 11. 2024 13:49

Lacomme píše:
MV_cz píše:Nevím proč už wolff nekoupil fiata dávno

Obrázek

96% a 163 km radius, pri nabijecich cyklech 20-80% je ten dojezd jeste lepsi :D

Tvl, co budou delat najemni vrazi, kdyz se budou chtit zbavit lidskych ostatku nekde dal od civilizace? Bolt?

Vaculda s tim nějak jel Beroun Brno, ne? Tady v tom videu, jen už si nepamatuju kde dobíjel.

Mimochodem zajímavý povídání a ten výpočet kapacity by se dal vztáhnout i na mobily :) (jo možná to někde bylo, ale sem se to teď prostě hodí tak nějak pěkně)
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Mr. Murphy 11. 11. 2024 00:40

chlapi dobře že ta diskuse jede dál, když já jsem skončil své téma. Snad těch malých, efektivních EV bude přibývat. Káru už mám na showroomu. Sranda je že tu dotaci (resp. záruku za úvěr) si fyzicky musíte vyzvednout na úřadě. Takže ve čtvrtek jedu 90km na nejbližší pobočku toho úřadu co to administruje a pak to jako ceninu povezu dealerovi ;-)

Jinak ten malý Hyundai se mi technicky zdá OK ale safra škaredý je to neskutečně. Ani by mi nevadila ošklivost nebo absence stylu, ale ono to je taková strašná splácanina různých tvarů a vzhledových prvků, jak kdyby to navrhovalo dítě... co už, uvidíme jak naživo.

Jinak jak víte já mám i PHEV Supa té minulé generace a ten elektrický provoz je fakt strašně příjemný. Pokaždé když mi ve městě dojde šťáva a zapne se ten fosil tak to auto najednou působí mnohem horším dojmem. Elektro je do města fakt top :-)

No a to srovnání toho Hyundaie s Fábií 1.0 - takhle, malý levný fosil bude zatím zásadně levnější, to ještě nějakou dobu potrvá. Ale berte to tak že ten Hyundai je v automatu, s appkou na nezávislé topení a jezdit po městě v EV je fakt zásadně příjemnější než s fosilem. Jasně, dvojnásobek ceny to neospravedlní, ale uživatelsky je to fakt jiný level.
Mr. Murphy
Inventář

Odeslat příspěvekod majkom 11. 11. 2024 07:19

Je to tak. Co jsi vlastne nakonec koupil??
majkom
Štamgast

Odeslat příspěvekod saabik 11. 11. 2024 08:13

Za malou chvíli ta výhoda zmizí. Menší auta zdraží tak, že se nevyplatí je vyrábět. Viva la EU. EU se o to postará, abychom se měli dobře! :roll:
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi ... F5CA00E0E3
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... i-40495149
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka