od BLIzZard--cz 10. 3. 2023 18:09
Zdravím, po necelém roce update, loni jsem tu řešil výběr 19" pneu, že bych ze zvědavosti zkusil něco levnějšího, to jste mě odradili a byla by to blbost, je to pravda, na pneu se nešetří. Nakonec se tu zvažovali levnější a kvalitní Hankook nebo Falken a skončil jsem u jetých 20" kol s jetými Pirelli. Ty na vodě dost klouzaly, ale byl to vzorek na sezónu a kdovíjak používané, tak nemohu hodnotit jako nové. Ty jsem za sezónu sjel a letos vybíral i pomocí tohoto topicu.
Díval jsem se teda na ty Hankook a zjistil, jak ty jejich lepší pneu jsou jen o cca 150,- levnější než nové Continentaly SportContact 7. To samé Pirelli a další trochu lepší pneu. Naopak takové Goodyear a Dunlop jsou výrazně dražší. Zřejmě v poslední době udělal Continental něco s cenama a vychází dobře proti konkurenci, měl jsem je za jedny z nejdražších nebo se mi to jen zdálo, tak jsem skončil teda u Continental SportContact 7 (255/35/R20). Na 19" jsem měl předchozí SportContact 6 a ty jsem sjel jen za cca 25k km, ale zas držely hodně dobře i na vodě. Tak jsem zvědavý na porovnání s těmito, snad vydrží déle, ale pokud je to daň za přilnavnost, tak je to asi OK. Kdyžtak sem hodím zhodnocení.
Jen tedy cena práce pěkně vyskočila, 1600,- jen za přezutí bez hození na auto a to jsem u nich ty pneu kupoval (pokud si člověk přiveze vlastní, tak se platí navíc 150,- za kolo). Na auto už si to hodím sám v dubnu spolu s brzdama.
OT: ATE za necelých 50k km zkrouceny a to ATE dělá i originální, evidentně jiná směs, zkusím teď Brembo nebo to příště fakt bude chtít ty originální brzdy, jen je to celá sada za 40k a ne za 10k jako ATE nebo Brembo. Ale to už je na téma vedle.
AMD RYZEN 7 9800X3D | ASUS ROG B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY 64GB @ 6000MHz, CL30 | KC3000 | Corsair HX1000 | be quiet! PB 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27 LG Display
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s