Zimní pneu

Jaké pneumatiky a kola na auto?

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod glider 19. 12. 2024 18:06

Polaris 6 by som skusil.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod MV_cz 19. 12. 2024 18:11

Záleží na směsi, ale dezén vypadal jak kontíky ts850 ?!?
Jean ViC píše:Není protože na Šumavě po sněhu jsem najezdil třeba 100km za celou zimu a pak třeba 10tiskm po asfaltu

Gumy nebyly špatné, špatná byla jen tvá skladba jízd.
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Jean ViC 19. 12. 2024 18:43

Tak mě spíše pak přijde divné jak někdo píše recenzí na zimní jak se chovali na sněhu, jako joo musí bejt obstojne ale hlavně musi umět asfalt
TDI DSG
Jean ViC
Pan Sklenička

Odeslat příspěvekod garážmistr 19. 12. 2024 18:46

.
Naposledy upravil garážmistr dne 19. 12. 2024 18:53, celkově upraveno 1
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 19. 12. 2024 18:47

T.E.CH píše:No zrovna ten Hankok co se vychvaluje na " zimu", měl problémy s přilnavostí na sněhu a skončil poslední mezi prémiovými pneumatikami.

Problémy s trakcí měly na sněhu všichni zúčastnění už z podstaty. Hankooky zaostaly o nějaký procenta. Jak jsem psal a ohledně trakce to roli do plusu hrát bude, auto s samosvorem. Celkově si myslim, že podvozek s řízením a pohonem u Octy umí z gum vytěžit to dobrý.
A když už padnul výsledek trakce v testu, napišme i že v handlingu na sněhu byly nejlepší.

Nicméně klidně bych je koupil i na auto s opendiffem. Vlastně jsem je už víckrát koupil. Jen W452, W462, protože odlišný rozměr, asi 6 sad. K nám do Krušných hor.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 19. 12. 2024 18:51

tipuju ze problemy s trakci meli vseci ucastnici
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Jean ViC 19. 12. 2024 19:00

Ja bych mel i možná výjimečně i s erekcí
TDI DSG
Jean ViC
Pan Sklenička

Odeslat příspěvekod Ingos 19. 12. 2024 21:19

Tak jsem konečně přezul starého Golfa na R16" 205, GY Ultragrip. Vynikající guma, měl jsem na Octávce a tady taky funguje skvěle, byť už mají něco málo najeto, protože jsem byl nucen narychlo sehnat nové kola.
Tímto zdravím tu ***** - pravděpodobně bývalý soused, co mi ze sklepa ukradla sadu orezlých zimních 15" plecháčů, se sjetýma Nokianama, stojan na kola a gumové kobere do Arteonu (ty naštěstí nikdo při vracení auta nechtěl). Doufám, že to si je užije.
Nakonec koupeny za 175€ litáky včetně zmíněných gum 7-8mm, akorát k tomu poštovné 100€ mě teda dost sralo, ale byla to i tak nejlepší nabídka a 300km do Fuldy nepojedu.

Letní pilot sport 4 mají možná 5mm a už je znát, že trakce je horší, zatáčky zatím nějaký rozdíl nepozoruju, ale jezdím tu skoro furt jen po městě, takže tj stejně fuk.

Golf nový přezut před měsícem na 18" Bridgestone.
https://premiumwheels.de/18-Zoll-Winter ... 717356991#
Zaprvé ty kola jsou strašně hnusné. Zadruhé jsou evidentně o hodně těžší než kované letní 19", protože se zhoršil komfort např. na příčných nerovnostech, navzdory vyšší bočnici. Zatřetí to auto je najednou vláčné a hrozně nepřesné, takovou změnu jsem ještě nezažil.
Nicméně gumy fungují dobře, mokro skvělé, sucho ok, proti zimním Pirelli na Tiguanu nebe a dudy. Na mokru jde hezky snadno urvat zadek do lehkého powerslidu, ale zase, nemám moc kde si to užít.

Spotřeba i v zimě do práce kolem 9,5-10,5l, takže stále 1,5-2,5l pod Tiguanem. Dálky přes 10 pouze velmi svižně. Na 25. se těším jak na ježíška, snad vyjde počasí, pojedu jednou za rok po prázdné cestě na Moravu. Mám v plánu dálnice Německo, Polsko 180 tempomat celou cestu, kromě části kde je 110, tam dám 155. A okresky samozřejmě nějak rozumně. Tak jsem zvědav na čas, průměr a spotřebu. Loni Tiguanem 125km/h a 4:37.

Jinak vzhledem k situaci ve VW, nemá tady někdo v nabídce nějaké pěkné místečko? :D začíná to tady být trošku hodně špatné. Jsem ochoten jít proti dnešnímu platu na půlku, ani na služebním voze a placeném bytu netrvám. Předem díky za nabídky.
Ingos
Inventář

Odeslat příspěvekod glider 19. 12. 2024 21:21

Ou.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod MV_cz 19. 12. 2024 21:22

Ajaj, už se nehraje ani na horní palubě?
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Slawall 19. 12. 2024 21:23

Ingos delas ve VW jo? Tak to good luck..
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod MV_cz 19. 12. 2024 21:23

Jinak 16" na golfa na zimu good, tě ten lupič vlastně zachránil :D
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod glider 19. 12. 2024 22:02

Slawall píše:Ingos delas ve VW jo? Tak to good luck..

Porše hadam.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Goesson 19. 12. 2024 22:03

nabirame porad. pokud jdes na pulku tak 30 ve skladu muzes mit
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 19. 12. 2024 22:59

Jestli je to 30k euro měsíčně, tak jdu taky
MV_cz
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka