Tak jsem konečně přezul starého Golfa na R16" 205, GY Ultragrip. Vynikající guma, měl jsem na Octávce a tady taky funguje skvěle, byť už mají něco málo najeto, protože jsem byl nucen narychlo sehnat nové kola.
Tímto zdravím tu ***** - pravděpodobně bývalý soused, co mi ze sklepa ukradla sadu orezlých zimních 15" plecháčů, se sjetýma Nokianama, stojan na kola a gumové kobere do Arteonu (ty naštěstí nikdo při vracení auta nechtěl). Doufám, že to si je užije.
Nakonec koupeny za 175€ litáky včetně zmíněných gum 7-8mm, akorát k tomu poštovné 100€ mě teda dost sralo, ale byla to i tak nejlepší nabídka a 300km do Fuldy nepojedu.
Letní pilot sport 4 mají možná 5mm a už je znát, že trakce je horší, zatáčky zatím nějaký rozdíl nepozoruju, ale jezdím tu skoro furt jen po městě, takže tj stejně fuk.
Golf nový přezut před měsícem na 18" Bridgestone.
https://premiumwheels.de/18-Zoll-Winter ... 717356991#Zaprvé ty kola jsou strašně hnusné. Zadruhé jsou evidentně o hodně těžší než kované letní 19", protože se zhoršil komfort např. na příčných nerovnostech, navzdory vyšší bočnici. Zatřetí to auto je najednou vláčné a hrozně nepřesné, takovou změnu jsem ještě nezažil.
Nicméně gumy fungují dobře, mokro skvělé, sucho ok, proti zimním Pirelli na Tiguanu nebe a dudy. Na mokru jde hezky snadno urvat zadek do lehkého powerslidu, ale zase, nemám moc kde si to užít.
Spotřeba i v zimě do práce kolem 9,5-10,5l, takže stále 1,5-2,5l pod Tiguanem. Dálky přes 10 pouze velmi svižně. Na 25. se těším jak na ježíška, snad vyjde počasí, pojedu jednou za rok po prázdné cestě na Moravu. Mám v plánu dálnice Německo, Polsko 180 tempomat celou cestu, kromě části kde je 110, tam dám 155. A okresky samozřejmě nějak rozumně. Tak jsem zvědav na čas, průměr a spotřebu. Loni Tiguanem 125km/h a 4:37.
Jinak vzhledem k situaci ve VW, nemá tady někdo v nabídce nějaké pěkné místečko?

začíná to tady být trošku hodně špatné. Jsem ochoten jít proti dnešnímu platu na půlku, ani na služebním voze a placeném bytu netrvám. Předem díky za nabídky.