Zimní pneu

Jaké pneumatiky a kola na auto?

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MELLO 30. 9. 2017 18:55

Spokojenost.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Jean ViC 30. 9. 2017 19:54

MELLO píše:Hlavně že teď už si starej bard.

Noo mladí už bylo
TDI DSG
Jean ViC
Pan Sklenička

Odeslat příspěvekod pech. 30. 9. 2017 21:01

To klouzání nových gum není pověra, nicméně dá se toho poměrně snadno zbavit. Stačí běhoun pneumatiky očistit silným odmaštovačem který zmákne i silikonový olej - používají to lakýrníci na odmaštění ploch před lakováním, stojí to cca 150kč/l a je po klouzání...

Druhá možnost je ta, že se to strhne šmirglem, to dělají někteří extrémisti mezi motocyklisty, když chtějí odstranit to počáteční klouzání, na motorce je to při prvních kilometrech dost dobrodružné, u auta se to zvládá snáz.

Pokud nechcete dělat podobné kejkle, tak holt z kraje používání nových pneumatik trochu obezřetnosti a postupný plynulý přechod k plnému zatěžování pneumatik...

-- 30. 9. 2017 22:01 --

Jean ViC píše:
MELLO píše:Hlavně že teď už si starej bard.

Noo mladí už bylo

Mno zkroužkováno máš, 30 je tady a tak už zbejvá jen to abys udělal houf dětí :-)
Rip: Škoda 105 DeLuxe 5Q
Sold: Favorit 135LX zvaný Sysel
Aneb já to říkám furt, zlatej karburátor!
A nyní učebnicový příklad produktu globalizace a Francouzským jménem a Českým pasem a strojem jež je svědkem Rumunské obrody s Francouzským srdcem :-)
pech.
Inventář

Odeslat příspěvekod CADSTUDIO 30. 9. 2017 21:42

Na jaře jsem kupoval nové letní contiky a přestaly klouzat až tak před měsícem, tedy po cca 2000km. Docela jsem byl zklamán, teď jsem spokojeny... Moc jsem si s nima teda letos neužil :-)
CADSTUDIO
Nováček

Odeslat příspěvekod Neurotic 30. 9. 2017 21:58

Premie no :D Mě letní Uniroyal neklouzaly ani při prvním metru a Bridge se uvidí :hm
Neurotic
Štamgast

Odeslat příspěvekod ace2 1. 10. 2017 02:57

Tak jsem si pořídil pořádný zimáky. Jsem zvědavej 8-D

ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod DaciaFan 1. 10. 2017 13:15

zimaky do piskovny? :D

btw, byl uz tu odkaz na nejake aktualni testy pneu?
DaciaFan
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod anonymni 1. 10. 2017 13:15

Jo
anonymni

Odeslat příspěvekod DaciaFan 1. 10. 2017 13:16

ja teda budu mit treti sezonu wr d3, takze menit nehodlam, ale priste uz asi bude ts860. ten vykon cena je jinde, zvlast kdyz nokiany zdrazily...

-- 1. 10. 2017 14:16 --

goes píše:Jo

ok
DaciaFan
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod D1.8T 1. 10. 2017 14:22

D1.8T píše:
Arnie J píše:Prvních 100 km přece kloužou každé gumy

Klouzání taky neni důvod rozpaků. Jsou měkký, nebo aspoň měkčí než jsem si přál.
A kloužou fest, když už se to řeší.

Foukání jsem prozatím ukončil na 2,8/3,1bar. Pořád je to v intervalu hodnot doporučených výrobcem. Asi to půjde, bude to vadit jen na suchu, ale už to má dopad na pohodlí. Teď budu čekat, až to přestane klouzat.
1.0eb 5,6l/100km
D1.8T
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 1. 10. 2017 14:26

no tvl to už musí byt jak šutr :D
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod D1.8T 1. 10. 2017 14:40

Bod vyrovnaných vlastností už jsem minul a teď zlepšuju jednu vlastnost na úkor druhý. Ale je to vysokej profil, prostý srovnání tlaku s jiným rozměrem pneu nefunguje. Výrobce má horní hranici nastavenou na 2,8/3,3 bar.
1.0eb 5,6l/100km
D1.8T
Veterán

Odeslat příspěvekod maincoonsback 1. 10. 2017 19:50

D1.8T píše:Bod vyrovnaných vlastností už jsem minul a teď zlepšuju jednu vlastnost na úkor druhý. Ale je to vysokej profil, prostý srovnání tlaku s jiným rozměrem pneu nefunguje. Výrobce má horní hranici nastavenou na 2,8/3,3 bar.

http://pneu-test.cz/zimni-185-65-r15/pi ... ato-winter

Tak hodně štěstí při hledání. Podle tohoto se zdá, že je to nástupce 190, tedy rozhodně ne pneumatiky už v původním stavu pro závody na suchu. Ale provar by to neměl být.
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod CADSTUDIO 1. 10. 2017 19:56

ace2 píše:Tak jsem si pořídil pořádný zimáky. Jsem zvědavej 8-D

Hustý :tleskani
O1 1.6 MPI, 75kw. rv 2010
CADSTUDIO
Nováček

Předchozí stránkaDalší stránka