Kdy budete přezouvat na letní?

Jaké pneumatiky a kola na auto?

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Goesson 18. 4. 2024 11:22

saabik píše:Životnost Pirellek mě zatím moc nepřesvědčila. Po půl roku používání mi bylo doporučeno je pomalu vyměnit. Vzhledem k ceně gumy to není teda nic moc.

velke prekvapeni bude, ze auto s vykonem zere gumy, ktere jsou primarne delany na to, aby auto dokazaly udrzet na silnici pri danem vykonu a ocekavanem zpusobu jizdy. Si kup nejake tvrde, sice ***** podrzi, ale azse vydrzi...
mne by sralo mit gumy na audine, co vydrzi 40tkm...protoze vim ze stojij inak za *****
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Tomas B 18. 4. 2024 11:29

glider: za mě není prostě závažný důvod pokoušet jak kvůli možnému zimnímu počasí tak kvůli agilnímu policajtovi přezouvat před 31.3. Nechat to na někdy v klidu v průběhu dubna (jak všichni snad uznáme, pravděpodobnost, že bude sněžit v druhé půlce dubna a dál je již zásadně menší než řekněme do půlky dubna). Pokud nejezdíš neustále jako závodník (což ani ty dle průměrné spotřeby nejezdíš), tak to pořádně nepoznáš (bavíme se o stejných rozměrech pneu letní/zimní ) při normální jízdě. Ano můžeme si tu hrát na to jak to tady někteří poznají hned v první zatáčce projeté v limitu, ok na tom se tu cyklit opravdu nemíním.
Tomas B
Guru

Odeslat příspěvekod glider 18. 4. 2024 11:41

Ok nemam rovnaky rozmer.
A zimna 225/45 R17 sa smyka ci pri vyjazde z kruhacu alebo najazde do zakruty alebo hocikedy...ziadny limit lebo ten limit je velmi nizko ako sa otepli.

Ak vacsie rozmery funguju lepsie okej, zvazim prechod na R18 na zimu.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Goesson 18. 4. 2024 11:50

mozna nebude spatne dat si nejake kondicni jizdy v autoskole. Protoze pokud ti pri kazde zatace a kruhaci hrabou kola, tak ta schopnos ovladat plyn ocividne chybi
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 18. 4. 2024 11:54

glider píše:Ok nemam rovnaky rozmer.
A zimna 225/45 R17 sa smyka ci pri vyjazde z kruhacu alebo najazde do zakruty alebo hocikedy...ziadny limit lebo ten limit je velmi nizko ako sa otepli.

Máš stejnou šířku gumy jako na R17, ne? Pochybuju že to pomůže.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Redlajn 18. 4. 2024 11:59

Goesson píše:mozna nebude spatne dat si nejake kondicni jizdy v autoskole. Protoze pokud ti pri kazde zatace a kruhaci hrabou kola, tak ta schopnos ovladat plyn ocividne chybi

Nedávno jsme spolu jeli. Dělá to tak, protože jsem mu to řek.
Redlajn
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 18. 4. 2024 12:02

tak dobre, jak to je od tebe, nemam namitek
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Tomas B 18. 4. 2024 12:03

To mi přijde, že bude i samotnou gumou (čti nedobrá)....ale samozřejmě střílím od boku. Matně si vzpomínám historicky, že jsem ten rozdíl zimní vs. letní taky vnímal na první dobrou, ale třeba teď na těch válcích 245/35 tam je ten rozdíl i při aktivní jízdě subjektivně minimální. Ale jsem taky už starší muž, tak si třeba ***** pamatuju a příští týden, až budu mít zpátky letní, tak budu říkat něco jinýho :D
Tomas B
Guru

Odeslat příspěvekod glider 18. 4. 2024 12:14

Guma v case nakupu bola urcite dobra.

MV_cz píše:

Máš stejnou šířku gumy jako na R17, ne? Pochybuju že to pomůže.

Profil je ofc iny.

-- 18. 4. 2024 12:15 --

Redlajn píše:
Goesson píše:mozna nebude spatne dat si nejake kondicni jizdy v autoskole. Protoze pokud ti pri kazde zatace a kruhaci hrabou kola, tak ta schopnos ovladat plyn ocividne chybi

:D
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Tomas B 18. 4. 2024 12:18

Redlajn píše:

Tomas B
Guru

Odeslat příspěvekod polda 18. 4. 2024 12:35

polda
Veterán

Odeslat příspěvekod T.E.CH 18. 4. 2024 13:54

PatV píše:Cinturato P7 mají odpovídající výdrž.

Oni tu gumu následně značně vylepšili kód P7 C2, takže s výdrží se to mohlo zhoršit, ač pneumatice to prospělo.
T.E.CH
Veterán

Odeslat příspěvekod Tomas B 19. 4. 2024 16:18

přezuto
Tomas B
Guru

Odeslat příspěvekod MV_cz 19. 4. 2024 17:05

Zpátky na zimní, doufám
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Goesson 19. 4. 2024 17:08

Hnus ty letni ns turkovi. Desny kostotras