Jak reklamovat pneu ?

Jaké pneumatiky a kola na auto?

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Slawall 3. 4. 2012 21:23

Valniky mivaji dvojmontaz i do 3,5t ;)
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod Vana666 3. 4. 2012 22:02

freddy158158 píše:...ted jsem řešil další auto.../225/70 R15) na letnich pirelli v poho a zimní,díky ojetosti dvě fuldy a dvě goodrich .. obě céčkové a při této kombinaci to nad kilo prostě "plave" ... asi tyto "balony" jsou na nějaký druh choulostivější :hm
hold stabilnější by byla dvojmontáž a nebo ty nové mají 16" a už se to tak neprojevuje ;-)

tak na těch zimních Nokianech s vysokým dezénem to jede bez problémů ( i když samozřejmě proti dobrým letním je stabilita trošku horší ) ale dotyčné bridgestony jsou přímo katastrofa. Takže to není věc jedno nebo dvojmontáže ani balónů ale prachbídné kvality těch šmejdů.
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Vana666 4. 4. 2012 10:55

Slawall píše:Valniky mivaji dvojmontaz i do 3,5t ;)

ale obytňák s dvojmontáží se myslím do 3,5 t nevleze žádný
a samozřejmě nad tuhle hranici je to strašný opruz - mýto na dálnicích, rychlost, zákazy vjezdu a předjíždění no fuj ...
Sice obytňáky vesměs bojují s hmotností aby se vešly do limitu ale typovaný nad 3,5 t bych nechtěl snad ani zadarmo
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Slawall 4. 4. 2012 11:29

Aha :) btw urcite ti hmotnos soupravy previsuje 3,5t, je to porad b?
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod Vana666 4. 4. 2012 11:48

čeče ani jsem to nezkoumal, přívěs co aktuálně tahám je 1300 kg TP a 1200 kg skutečná hmotnost
ale papíry mám B,C i E takže to nijak dál neřeším
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Slawall 4. 4. 2012 11:56

Sakra a ja na tebe tajne sazel :)
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod Vana666 4. 4. 2012 11:59

vím že se to tady řešilo už x-krát a sám v tom nemám jasno. Už jsem čet několik zaručeně správných názorů, které se ovšem vzájemně lišily :hm :-)
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Slawall 4. 4. 2012 13:12

No uz nejakou dobu chci vznest dotaz na ourad, tak snad se k tomu letos dostanu :D
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod Chipoun 7. 4. 2012 13:31

Co se týče té hmotnosti soupravy, myslím, že je stále platné toto vysvětlení Ministerstva dopravy :-)
Chipoun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slawall 7. 4. 2012 16:04

Jaké?
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod Chipoun 7. 4. 2012 20:17

Jéé, moc se omlouvám, zapomněl jsem vložit odkaz...
Třeba tady:
http://www.adamek.cz/pick-up/pravo/taze ... eni_be.pdf
Je to tam docela srozumitelně popsáno. Doufám že to pomůže :-)
Chipoun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slawall 7. 4. 2012 20:43

Díky.
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod Vana666 2. 5. 2012 14:41

Takže před dvěma týdny jsem provezl technika Bridgestone. Konstatoval že to fakt jede blbě a že to předá šéfovi aby to nějak vyřešil. No a dnes jsem dostal jejich vyjádření že reklamaci zamítají protože dotyčné pneumatiky se sice hodí prakticky na každou dodávku i lehké náklaďáky, ale jak z udělání ne na obytné auta protože ty jsou prý úplně jinak zatížené (??) a mají prý úplně jiné jízdní vlastnosti.

No nic, jsem chytřejší, po 200 tis. km naježděných na několika obytňácích bez problémů s různými běžnými pneumatikami pro dodávky už vím, že slavný bridgestone mi tuhle standartní kvalitu holt nedokáže nabídnout. Jen pro upřesnění, pneumatiky splňovaly všechny papírové specifikace dle TP - 225/70 R 15 C 112/110 R a přesto nefungujou. Takže nevím jestli může být chyba jinde než v Bridgestone

Ještě jsem zatelefonoval pánovi co reklamaci vyřizoval a ten mi slušně vysvětlil, že jejich systém uznávání reklamací je důležitější než spokojenost zákazníka. A pokud gumy nedrží směr není to jejich vada ale vlastnost. Takže ať to víte předem kdybyste si náhodou chtěli koupit pneumatiky Bridgestone.
Přílohy
Bridgestone small.jpg
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod palmexman 3. 5. 2012 07:10

Hm taky dobrý, takže bych si u nich příště nekoupil ani fň ...
\______
/__|___\___
[(O)_____(O)\
Inventář

Odeslat příspěvekod eLzyx 3. 5. 2012 08:57

zajímavé, že předchozí typ na camping vozech fungoval :hm
http://auto.aktualne.centrum.cz/clanek.phtml?id=700429

Každopádně ten chlap řešící reklamaci by se neměl jmenovat Opálka, ale Odpálka :-l
eLzyx
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka