Reklamace pneumatiky?

Jaké pneumatiky a kola na auto?

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod ptth 11. 4. 2011 11:44

Ahoj,
je na pneumatiky poskytována nějakým způsobem nějaká záruka?
Před necelým rokem jsem si koupil na jednom eshopu 4 pneumatiky. Jedna byla nějaká pomuchlaná, takže potřebovala asi 10x víc závaží jak ostatní a stejně házela. V pneuservisu mi řekli, že se to pravděpodobně vyrovná.
Teď jsem přezouval zpět na letní a nevyrovnalo. Mám na kole ze závaží hada skoro přes půlku kola. Pěknej hnus. A stejně to hází. (na zimákách skoro nic, ráfek je ok).
Dle prodejce nemám nárok na reklamaci. Kupovat novou pneu se mi nechce (nebo snad i dvě).
Možné řešení?
ptth
Nováček

Odeslat příspěvekod Saitek 11. 4. 2011 11:52

Prodejce lže. Normální záruka 2 roky. Ovšem vymáhání problematické.
Uživatel neexistuje. Sbohem.
Saitek
Nováček

Odeslat příspěvekod zdenek 11. 4. 2011 11:57

Záruku samozřejmě 2 roky máš, ale po roce už budeš asi těžko prokazovat že jsi ji tak koupil a prodejce se bude hájit tím že problém s ní vznikl až provozem (trefená díra, jízdy s vypuštěnou pneu apod.)
zdenek
Štamgast

Odeslat příspěvekod ptth 11. 4. 2011 12:05

Hm potom těžko říct, na co je vlastně ta záruka.
Jediné co mám, tak je mail psaný před rokem, pár dní po koupi pneumatiky, kde jsem si stěžoval na problém s vyvážením. Ale mám pocit, že email je neprokazatelný...
ptth
Nováček

Odeslat příspěvekod mafel 11. 4. 2011 12:05

Pokud si to nereklamoval hned, máš velmi malou šanci na úspěch. Tipuju, že by sis musel nechat udělat znalecký posudek, že se jedná o výrobní vadu a pak se domáhat svého práva.
Poradíš nám pro poučení jméno eshopu?
V6 3.6 192 kw
V6 3.7 204 kw
V4 2.0 200 kW
mafel
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod zandome 11. 4. 2011 12:15

preco pre poucenie? Ja ako obchodnik by som ho tiez poslal do *****. Ked to chcel reklamovat, tak mal prist hned, resp. poslat gumu spat a nebol by problem, ale po roku aby som riesil taketo veci? To si moze povedat kazdy kto trafi nejaku dieru... Ked sa take nieco stane a zakaznik mi hned po kupe nieco reklamuje, tak nie je problem, tovar zoberiem spat a oplieskam o hlavu vyrobcovi, ale po roku pouzivania gumy asi tazko.
zandome
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod JardaB 11. 4. 2011 12:34

Presne tak, mel to reklamovat hned.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Saitek 11. 4. 2011 13:48

Může si dát vypracovat znalecký posudek,nebo ho nechá vypracovat prodejce. A po prohraném sporu,nebo soudu zaplatí několik sad gum. :lol: Já nikdy žádnou gumu reklamovat nemusel,asi proto,že kupuji kvalitní pneu :D
Uživatel neexistuje. Sbohem.
Saitek
Nováček

Odeslat příspěvekod Kibitz 11. 4. 2011 13:51

je fakt, ze tohle bohuzel nema smysl resit. nevyplati se to
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod mafel 11. 4. 2011 14:48

zandome píše:preco pre poucenie? Ja ako obchodnik by som ho tiez poslal do *****. Ked to chcel reklamovat, tak mal prist hned, resp. poslat gumu spat a nebol by problem, ale po roku aby som riesil taketo veci? To si moze povedat kazdy kto trafi nejaku dieru... Ked sa take nieco stane a zakaznik mi hned po kupe nieco reklamuje, tak nie je problem, tovar zoberiem spat a oplieskam o hlavu vyrobcovi, ale po roku pouzivania gumy asi tazko.

ne kvůli neuznané reklamaci, ale kvůli zaslání špatné pneumatiky
V6 3.6 192 kw
V6 3.7 204 kw
V4 2.0 200 kW
mafel
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Duri13 11. 4. 2011 15:01

zandome: to si kde zobral, taku blbost? :oboze
Ja ako zakaznik mam pravo reklamovat tovar KEDYKOLVEK v priebehu 2 rokov. Nic take ako "hned" neexistuje. Problem tu moze byt, ze na koho strane stoji zakon. Ci musi predajca dokazat, ze poskodenie nastalo normalnym pouzivanim (a ide teda o opotrebovanie), pripadne nastalo nespravnym pouzivanim, alebo ci musi zakaznik dokazat, ze ide o vyrobnu vadu... :hm
Ale odbit zakaznika tym, ze to mal reklamovat hned, je velmi lacny trik, ktory bohuzial casto funguje.
Duri13
Inventář

Odeslat příspěvekod JardaB 11. 4. 2011 15:04

Vzdyt je to kus gumy, na tom po roce nepujde prokazat vubec nic, aspon ne jednoznacne... Nereknu treba motor, nejaka elektronika, tam se da neco vyzkoumat, ale tady to fakt IMHO nestoji za to.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod MELLO 11. 4. 2011 15:04

Pneu "bez papíru" asi nevyreklamuju co?
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Duri13 11. 4. 2011 15:12

MELLO píše:Pneu "bez papíru" asi nevyreklamuju co?

asi ne :D
Duri13
Inventář

Odeslat příspěvekod MELLO 11. 4. 2011 15:12

Já to věděl kua :D
MELLO
MELLO

Další stránka