225/45 R17 - hledám tiché a "pohodlné"

Jaké pneumatiky a kola na auto?

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Mr. Murphy 30. 3. 2011 12:27

pánové na 150k diesel potřebuju pneu 225/45 R17.
Nejde mi ani tak o sportovní vlastnosti jako spíš o ticho a pohodlí.... (jestli vůbec je rozdíl v pohodlí jízdy mezi různýma gumama....). Cenu ani tak neřeším, takže to určitě bude něco značkového typu Conti, Michelin a spol....
Dík za tipy :idea:
Mr. Murphy
Inventář

Odeslat příspěvekod audis 30. 3. 2011 19:08

mezi nejkomfortnější a zároven nejvýkonější na trhu se v 225 45 R17 94W rozměru řadí:
CONTINENTAL
ContiSportContact 2
PIRELLI
PZero Nero

o stupen méně výkonné ale stále nejkomfortnější na trhu:

MICHELIN
Primacy HP

PIRELLI
PZero Rosso

DUNLOP
SP Sport Maxx

MICHELIN
Pilot Exalto PE2

PIRELLI
Cinturato P7

GOODYEAR
Excellence

DUNLOP
SP Sport Fast Response

HANKOOK
Ventus Prime K105

vyberte si dle osobních sympatiií a peněženky.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Štamgast

Odeslat příspěvekod apex 30. 3. 2011 19:28

Support Bacteria - it´s the only culture some people have!
apex
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Mr. Murphy 30. 3. 2011 21:46

ten test jsem samozřejmě viděl a už chtěl vzít ty Pirelli P7, ale já té značce už nějak nevěřím.... Kdysi dřív na Oktávce 17" Pirelky P7000 při středním ojetí kravál jak prase. Teď zimní Pirelli Sottozero taky - vzorek ještě kolem 4-5mm a zase hlučné jak sviňa....
Ty nové P7 se tváří luxusně, ale už nějak prostě těm Pirellkám nevěřím....

Právě proto mě spíš zajímají reálné zkušenosti než výsledky testů....
Asi půjdu do těch Dunlop Sport Maxx.... Dunlop mě (v jiných provedeních a rozměrech) vždycky nadchnul, takže jim asi budu věřit i tentokrát.....
Mr. Murphy
Inventář

Odeslat příspěvekod Driver 30. 3. 2011 22:00

Měl jsem Conti SportContact 205/55 R16, potom Pirelli P7 205/55 R16, potom GoodYear Excellence 235/45 R17... Mezi jednotlivýma gumama jsem nezaznamenal nějaké zásadní rozdíly, ale podle testů bych si vzal Pirelli.

-- 30. 3. 2011 23:08 --

Měl jsem Conti SportContact 205/55 R16, potom Pirelli P7 205/55 R16, potom GoodYear Excellence 235/45 R17... Mezi jednotlivýma gumama jsem nezaznamenal nějaké zásadní rozdíly, ale podle testů bych si vzal Pirelli.
Das Auto
Driver
Štamgast

Odeslat příspěvekod xonlymex 30. 3. 2011 22:49

Moje Bravo prislo na ContiSportContact 3 a uz neraz zachranili moju pochabu p*del. Mozno nie su uplne najtichsie, ale maju skvely grip na suchej aj mokrej ceste.
Fiat Bravo MultiAir Sport
xonlymex
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Koubes 31. 3. 2011 06:35

Mám teďka nově obuty letní Pirelli P7 Cinturato 225/45 R17 a jsou výborné. Hlučnost mi nepřijde nijak vysoká a skvěle drží. Takže doporučuju, pokud se ještě dají sehnat. Já jsem totiž už měl v únoru problém je sehnat...
Taycan plus
911 997.1 S 6G samozřejmě
Mazda 3 Sky X 6G

Jak píše saabik: Všichni skončíme u Porsche...
Koubes
Štamgast

Odeslat příspěvekod Daff 31. 3. 2011 10:32

Ahojky.

Vidíš, to je náhoda. Já přesně tohle teď asi půl roku řešil na moji Zafiru. Zimáky tam byly Micheliny 16" 205/55 R16 a já hodně chtěl letní 17" ale ukrutně jsem se bál že to bude ještě tvrdší než Zafira už sama o sobě je se 16". Nakonec jsem koupil přesně 225/45 R17 a to Dunlop Sport Maxx TT 91V a jsem úplně nadšenej. Že auto sedí o parník lépe jsem tak trochu čekal, ale co mě vyrazilo dech je komfort. Je to neuvěřitelný, ale auto je možná až o 50% měkčí, na pražských kostkách najednou nic nerezonuje - no prostě nádhera.

Cena byla před 14dny tuším 2590,- kč/1 ks.

Rád udělám i reklamu, protože s nákupem a jednáním jsem byl velmi spokojen. Kupoval jsem celou sadu, tedy 4 pneu, 4 elektrony i s obutím a vyvážením. Vyváženo perfektně a bylo to zde http://www.barum-pneu.cz

Přeji šťastný výběr ;-)
Daff
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod apex 31. 3. 2011 11:12

Mr. Murphy píše:Právě proto mě spíš zajímají reálné zkušenosti než výsledky testů....
Asi půjdu do těch Dunlop Sport Maxx.... Dunlop mě (v jiných provedeních a rozměrech) vždycky nadchnul, takže jim asi budu věřit i tentokrát.....

Ty mám z výroby na autě a přijdou mi taky hlučnější a když jsem měl nějaký předchozí typ, tak se rychle sjely (i když zase výborně držely). S P7 nemám bohužel zkušenost.
BTW Mám zimní Dunlopy 3D nebo jak se jmenujou a spokojenost bez výhrad (samozřejmě jsou hlučnější při vyšších teplotách nad nulou).
Support Bacteria - it´s the only culture some people have!
apex
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod spitfireIX 31. 3. 2011 11:30

Měl jsem na Superbu Pirelli P Zero Nero v tomto rozměru a z pohledu hlučnosti byly OK. Vydržely 45000 km, kdybych je potom nevzal na letiště, vydržely by i víc ;-)
spitfireIX
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod - doktor - 31. 3. 2011 11:35

Chvíli jsem měl na autě HP a hlučnějsi pneumatiku neznám - šly hned pryč

-- 31. 3. 2011 12:35 --

Chvíli jsem měl na autě HP a hlučnějsi pneumatiku neznám - šly hned pryč

-- 31. 3. 2011 12:37 --

Tak nevím, jestli to zdvojovani příspěvků je problem telefonu anebo fóra v kombinaci s telefonem. Foun jede přes wifi
Ferdinand
- doktor -
Nováček