Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
Kibitz píše:Na tom bych určitě nejezdil.
re: predpokladam, ze ta pneu je na odpis,ze?
ANO, dochadza k poskodeniu (nalomeniu) ocelovej vystuze pneumatiky) a aj ostatnych vrstiev (poznate pri demontazi pneumatiky - v pneumatike bude velke mnozstvo "sadzi")
(pozri vyhlasku 578/2006 z.z. paragraf 2, odsek k) ;
> Je takto nutne kupovat celu sadu pneu alebo staci iba jeden ks?
Podla predpisu maju byt na jednej naprave (okrem nudzoveho dojazdu (pouzitie rezervy) pneumatiky ZHODNE rovnakeho druhu (pozri vyhlasku 578/2006 z.z. paragraf 2, odsek u) a zakon 116/1997 paragraf 21 odsek 3, pricom podla nasledujuceho odseku 4: " ssa pod pojmom zhodné pneumatiky rozumie: - rovnaká konštrukcia pneumatiky diagonálna, radiálna a zmiešaná (BIAS BELTED), - rovnaký rozmer, konštrukcia, dezén a značka, - rovnaký druh dezénu: letný, zimný (M + S), univerzálny alebo terénny.
- Ako klucove slovo sa mi v odseku 4 javi posledne slovo "znacka" -
Hadat sa o 2am v noci z "organom", ze Fulda a (trebars) Barum Polaris 2 maju rovnaky druh dezenu... etc mi nepripada velmi prakticke (vyjadrenie sudneho znalca o zhode by mozno stalo viac ako dalsia pneumatika :-) , preto by som odporucal (minimalne z praktickeho hladiska) aspon 2 rovnake pneumatiky na jednej naprave... Je mozne, ze nejaky pravny purista by mohol mat iny nazor, toto je moja prax.
> Je velky problem, ak jedna pneu je od ineho vyrobcu?
> Teda tipujem, ze nebudu mat v servise Fulda Ecocontrol pneu....
Skusil by som internetovych predajcov
niio píše:pred jazdou som bol skontrolovat a dofukat vsetky pneu
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků