Letní pneu

Jaké pneumatiky a kola na auto?

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Jean ViC 24. 6. 2025 15:05

Jsou úžasné, a teď nevím zdali mám pětky nebo šestky
TDI DSG
Jean ViC
Pan Sklenička

Odeslat příspěvekod glider 24. 6. 2025 15:06

6

-- 24. 6. 2025 15:06 --

Ale teda samo celorocky na Pezota.

Pirelli.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod maincoonsback 24. 6. 2025 15:16

MV_cz píše:No tak paráda, budu matovat letní na pežo. Se to stalo samo a nikdo si nevšiml. Jako neuchází nic, ale bojim se.. Takže pár novej? Ale primacy4 jsou starej model takže primacy5 nebo nebo hankokoty nebo něco úplně jinýho? Maj asi 4,5 mm takže úplně na vyhození ještě nejsou.

Obrázek

A stejně je máme rádi...
Jen to SAMO ty naše holky neustále pokouší. Nemají to lehké.
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod Tomas B 24. 6. 2025 15:32

MV_cz píše:To není marná cena, noo https://www.alukola.com/eshop/230372-ea ... fb41f0dda8

Akorát jen pětky hmm

stačí i pevný trojky za mě
Tomas B
Guru

Odeslat příspěvekod MV_cz 24. 6. 2025 15:35

Tak o tom žádná :D hmm ale XL bočnice neoplatí se?

-- 24. 6. 2025 15:36 --

glider píše:6

-- 24. 6. 2025 15:06 --

Ale teda samo celorocky na Pezota.

Pirelli.

Celoročky asi ne, zvažoval jsem to asi pět minut, ale nemá to cenu. Zimáčky daj ještě sezónu/dvě

-- 24. 6. 2025 15:37 --

Jean ViC píše:Jsou úžasné, a teď nevím zdali mám pětky nebo šestky

Na alfonzovi jsem měl dvojky, ale to už bude deset let, uff
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod maincoonsback 24. 6. 2025 15:44

Když se na tu fotku dívám, tak bych to asi dal na zadek, jen bych to otočil (to není směrovej dezén) a asi bych to neřešil. Jako pořád je to jen fotka, ale přijde mi, že je zedratá jen částečně ta horní vrstva gumy, takže tam je reálně ještě dost materiálu na to, aby to fungovalo.

Pokud tam není vyboulení a nedošlo k poškození kostry pneumatiky, tak by to neměl být problém. A roztrženou pneumatiku už jsem na autě zažil (na dálnici) a reálně to ani nebyla nějaká tragédie, takže by se to dalo risknout (a to nebyla samozřejmě ani poškozená a stejně se rozletěla).

Samozřejmě pro klid duše určitě vyměnit, ale myslím, že tohle by ta pneumatika asi zvládla ještě dojezdit.
http://www.hankookcz.cz/technologie/konstrukce
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 24. 6. 2025 15:47

Vyměnil bych.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 24. 6. 2025 16:00

maincoonsback píše:Když se na tu fotku dívám, tak bych to asi dal na zadek, jen bych to otočil (to není směrovej dezén) a asi bych to neřešil. Jako pořád je to jen fotka, ale přijde mi, že je zedratá jen částečně ta horní vrstva gumy, takže tam je reálně ještě dost materiálu na to, aby to fungovalo.

Pokud tam není vyboulení a nedošlo k poškození kostry pneumatiky, tak by to neměl být problém. A roztrženou pneumatiku už jsem na autě zažil (na dálnici) a reálně to ani nebyla nějaká tragédie, takže by se to dalo risknout (a to nebyla samozřejmě ani poškozená a stejně se rozletěla).

Samozřejmě pro klid duše určitě vyměnit, ale myslím, že tohle by ta pneumatika asi zvládla ještě dojezdit.

Jako zvládla ale... když jsem s alfou štrejchnul vysunutou kostku obrubníku v zatáčce tak to odnesl jen rim protector a to jsem odřízl a jelo se dál. Tady pod tím guma samozřejmě je, ale jak víme, je léto, s teplotou stoupá tlak, jedeš po dálnici vletíš do díry a to místo prostě náchylný bude. Věřím že když celou sadu prodám za cenu dvou gum, jedný spare a jedný na vyhození, tak si to někdo koupí...

Ale za mě je to hazard. Aktuálně matuju celou sadu skoronovejch sundanejch gum někde z bazoše, páru novejch nebo sady novejch.

Jo našel jsem jednu tu samou gumu na bazoši, ale je málo jetá, potřeboval bych 2mm odjezdit :D (a dvě nemá)
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod glider 24. 6. 2025 16:23

Zimaky predat, letnaky predat a nahodit celorocky.
.bad.decision.matters.

goes 24.5.2020 23:11
:D dnes jsi vitez

evlo 29.3.2021 13:26
Gliderovo doporučeni autowerks cajk
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod MV_cz 24. 6. 2025 16:26

To ne, moc snadný. Navíc Ťokův průsmyk je zrádnej :nenapadne
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod glider 24. 6. 2025 16:26

Veterny Jenikov
.bad.decision.matters.

goes 24.5.2020 23:11
:D dnes jsi vitez

evlo 29.3.2021 13:26
Gliderovo doporučeni autowerks cajk
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod MV_cz 24. 6. 2025 16:27

Spíš Koberovice - Humpolec
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod glider 24. 6. 2025 18:01

Veterny Jenikov je navyssi bod.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod polda 24. 6. 2025 18:18

maincoonsback píše:Když se na tu fotku dívám, tak bych to asi dal na zadek, jen bych to otočil (to není směrovej dezén) a asi bych to neřešil. Jako pořád je to jen fotka, ale přijde mi, že je zedratá jen částečně ta horní vrstva gumy, takže tam je reálně ještě dost materiálu na to, aby to fungovalo.

Zalepil jsem něco podobného tvrdým sekundovým lepidlem otočil dovnitř a přes rok se na tom jezdí.
polda
Veterán

Odeslat příspěvekod glider 24. 6. 2025 18:37

:D
glider
Ja chcem Slovak

Předchozí stránkaDalší stránka