Celorocní pneumatiky proc ne

Jaké pneumatiky a kola na auto?

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod speleo 24. 8. 2023 21:27

maincoonsback píše:Tak upřímně na auto, které neváží moc, z Brna v podstatě nevyjede, je k němu čisté zimní alternativa, je k němu čisté letní alternativa to je prostě úplně v pohodě.

Ale běžný a případně zkuseny řidič si z toho necvrkne a asi si to na primární auto nedá.

Víc se tím asi zabývat nemá smysl.

Ještě bych dodal, že nějaký pokrok oproti celorockam z před 5 lety tam teda zásadní nevidím.

Pořád to vnímám tak, že asi největší průlom udělal svého casu Michelin s CC, ale ten od začátku tvrdil, že jsou to letní gumy, použitelné v zimě a přijde mi, že tak nějak to i funguje, tedyi ten co si to koupí, nebude od toho čekat v zimě zázrak. Což se teda bojím, že 90% kupujících celorocek nemusi mít tak střízlivý odhad.

Tak přesně to je moje použití celoroček (Praha a okolí pár kilometrů ročně, tzn. dvě sady zbytečnost). Mám ty z videa (Allseasonscontact 1) a pod to, co tam zaznělo, se můžu podepsat, včetně žraní kamínků :) Předchozí GY Allseasons 1 kamínky tolik nežraly, nechápu důvod proč to Continentálky dělaj.
Důvod, proč nejezdím celoročně na zimních je ten, že 80% km najedu v létě a tam se univerzálka chová o fous líp jak zimák (neni tak měkká).

-- 24. 8. 2023 22:32 --

maincoonsback píše:Ale obecně... Ty celorocky, pokud se nepotkají se sněhem, tak mohou ve většině případů po většinu zimy fungovat líp než zimní. Což je mimochodem teze, kterou myslim razil i Arnie při nákupu celorocek a já s ní nemám problém.

Tedy... Pokud napíšu, že pokud žena nepojede do sněhu a pokud by jela, dostala by auto se zimnima, pak jen úplny debil může napsat, že žena dostane horsi pneu...

Na sněhu fungují celoročky celkem normálně podle mě ;)

58e646d914f42.jpg

572276c6b41ad.jpg
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod MELLO 25. 8. 2023 00:08

Proč ne.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Lu_TSI 25. 8. 2023 05:22

speleo píše:
maincoonsback píše:Tak upřímně na auto, které neváží moc, z Brna v podstatě nevyjede, je k němu čisté zimní alternativa, je k němu čisté letní alternativa to je prostě úplně v pohodě.

Ale běžný a případně zkuseny řidič si z toho necvrkne a asi si to na primární auto nedá.

Víc se tím asi zabývat nemá smysl.

Ještě bych dodal, že nějaký pokrok oproti celorockam z před 5 lety tam teda zásadní nevidím.

Pořád to vnímám tak, že asi největší průlom udělal svého casu Michelin s CC, ale ten od začátku tvrdil, že jsou to letní gumy, použitelné v zimě a přijde mi, že tak nějak to i funguje, tedyi ten co si to koupí, nebude od toho čekat v zimě zázrak. Což se teda bojím, že 90% kupujících celorocek nemusi mít tak střízlivý odhad.

Tak přesně to je moje použití celoroček (Praha a okolí pár kilometrů ročně, tzn. dvě sady zbytečnost). Mám ty z videa (Allseasonscontact 1) a pod to, co tam zaznělo, se můžu podepsat, včetně žraní kamínků :) Předchozí GY Allseasons 1 kamínky tolik nežraly, nechápu důvod proč to Continentálky dělaj.
Důvod, proč nejezdím celoročně na zimních je ten, že 80% km najedu v létě a tam se univerzálka chová o fous líp jak zimák (neni tak měkká).

-- 24. 8. 2023 22:32 --

maincoonsback píše:Ale obecně... Ty celorocky, pokud se nepotkají se sněhem, tak mohou ve většině případů po většinu zimy fungovat líp než zimní. Což je mimochodem teze, kterou myslim razil i Arnie při nákupu celorocek a já s ní nemám problém.

Tedy... Pokud napíšu, že pokud žena nepojede do sněhu a pokud by jela, dostala by auto se zimnima, pak jen úplny debil může napsat, že žena dostane horsi pneu...

Na sněhu fungují celoročky celkem normálně podle mě ;)

58e646d914f42.jpg

572276c6b41ad.jpg
Celoročky od lepších značek, jsou naproto v pořádku a kvalitní.
Rapid TSI
Primavera 125
Lu_TSI
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod MELLO 25. 8. 2023 06:10

Ne.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Hlava 25. 8. 2023 10:12

Ale áááno
Hlava
Nováček

Odeslat příspěvekod MELLO 25. 8. 2023 10:38

Počkej, on ti to goes spočítá. :D
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 25. 8. 2023 10:45

Čau speleíčku :)
Tento hon, který zde dělá Mello, agat a ajif, by měl být trestaný. začíná to pomalu hraničit se šikanou.
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod speleo 25. 8. 2023 14:37

Nazdar :-D
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Arnie J 25. 8. 2023 14:40

Už jedeš?
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Hustoles 20. 9. 2023 13:05

Hustoles
Chameleon Garáže

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 20. 9. 2023 13:26

ať je ještě chvíli sucho ...
Tento hon, který zde dělá Mello, agat a ajif, by měl být trestaný. začíná to pomalu hraničit se šikanou.
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod Lukas063 20. 9. 2023 18:55

+1
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod MELLO 20. 9. 2023 18:57

+1
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod myšpulín 30. 9. 2023 10:19

Tak mám na Dácii celoroční gumy, Barum Quartaris 5.
Přijde mi, že mám větší spotřebu, než když jsem jezdil na 9 let starých zimákách Polaris 3 druhým rokem celoročně.

Přijde mi, jakoby ty zimáky byly tvrdší.

Jo a ty původní 9 let starý chytrý ventilky pořád fungují.
Naposledy upravil myšpulín dne 30. 9. 2023 10:21, celkově upraveno 1
myšpulín
Inventář

Odeslat příspěvekod MELLO 30. 9. 2023 10:21

Tak logicky budou 9 let starý zimáky o dost tvrdší, než nové pneu.
MELLO
MELLO

Předchozí stránkaDalší stránka