Je mezi vámi nějaký machr na Windows CE a PDA?

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Spectral 14. 2. 2008 18:29

Hledám někoho, kdo rozumí Windows CE a vyzná se v jejich upravování a různém tweakování v PDA. Finanční odměna jistá.

O co mi jde?
Na podzim jsem dostal darem přenosnou navigaci
Thomson intuiva GPS420, což je jedna z řady navigací postavených na PDA ve tvaru navigace, s mírně upravenými Windows CE a nahranou navigační aplikací - v tomto případě Smart2Go.

Problém je, že tato navigační aplikace Smart2Go mi dost hodně nevyhovuje (stojí za prd) a já bych strašně rád po vzoru jiných (s navigacemi na stejném principu) rozběhal ve svém Thomsnu jinou navigační aplikaci, např. TomTom Navigator nebo iGo.

Snad u všech jiných podobných navigací to jde, např. Aytobe http://aytobe.nazory.cz/viewtopic.php?t=36&sid=f6092b9abe8fc99fb0c90b78026a76df,
X-SITE XSN-352 apod.
Finta je, že spouštěcí soubor navigační aplikace se nahradí jiným souborem stejného jména, který je buď přímo spouštěcí soubor jiného navigačního SW, nebo jakési menu umožňující volně spouštět jakékoliv další programy na SD kartě. Funguje to všem a všude, jenom na tom Thomsnu ne :x Podvržená aplikace se nespustí, možná je tam proti tomu nějaká ochrana, nevím. Do těch Windows CE taky neumím nějak zasáhnout, odblokovat, upravit apod., ale někdo to určitě dokáže. Nebráním se ani kompletnímu flashnutí nového software, s čistými, nesvázanými Windows -> udělat z Thomsna normální PDA a já si tam pak svobodně nahraju, co budu chtít. Může mi někdo pomoct? Neznáte někoho ve svém okolí, pro koho to může být hračka? Pracovník nějakého servisu PDA apod.?

Pomozte mi udělat z mého Thomsna (který mimochodem loni krachnul a přestal poskytovat podporu včetně map) funkční, perspektivní navigační přístroj a já vám nezůstanu dlužný. Díky!

Pár linků, jak doposud probíhalo bádání nad Thomsnem:
http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=531732&highlight=&sid=e9c7c85e3f2d580c5b47294391713bb8#531732
http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=531841&highlight=&sid=e9c7c85e3f2d580c5b47294391713bb8#531841
Spectral
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod JardaB 14. 2. 2008 22:25

Nejsem odbornik ani na jedno, i kdyz se zivim programovanim... ;-)
Ale nebylo by jednodussi ten kram prodat a koupit normalni PDA/MDA?
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod PeTr7650 14. 2. 2008 22:51

souhlas s jardou, vyhodit a kupit pda, nez se s tim takhle drbat
Слава Україні!
PeTr7650
Veterán

Odeslat příspěvekod exBURN 14. 2. 2008 22:58

No tak krok cislo 1 : Soucasne win poslat do pric
krok cislo 2 : zjistit si model PDA se kterym ma tve naviPDA shodne vlastnosti a podobny (nejlepe stejny) hardware
krok cislo 3: udelat z tveho naviPDA normalni "to podobne PDA"
Vim ze je to napsane velice zjednodusene, ale snad by to tak mohlo jit.... aspon pro predstavu....

Jina moznost, tve naviPDA prodat a misto nej koupit neco jineho
exBURN
Štamgast

Odeslat příspěvekod Spectral 14. 2. 2008 23:32

exBURN: Ano, to mě napadlo taky, jenomže to sám nesvedu, protože narozdíl od normálního PDA s normál Winama, do těhle se nedá nijak rýpat. Mám takové zlé tušení, že snad celý systém je v Read Only paměti :(

Petr, Jarda: Prodat jsem se ji snažil ještě před Vánocemi, kdy Thomson ještě aspoň poskytoval technickou podporu a prodávalo se to za osm tisíc. Teď už je podpora dead, záruku to nemá (nemám zaručák, nic) a nové se to prodává za pár šupů. Nevím, kde najdu lamu, která to koupí za rozumné peníze. Nejvíc mě se.re, že co se týče HW, je to pecka. Parametrově (procesor, RAM) je to na úrovni nejvyšší modelů TomToma a spol., velký širokoúhlý displej, světelné čidlo na automatické nastavení jasu a nočního režimu, GPS SirfStar III, integrovaný přijímač RDS-TMC (!), aktivní držák, interní paměť 512 MB, slot na SD... Je to nejvyšší model Thomsnu, který se ve své době prodával za 12 000. Jediná jeho "vada" je nevhodná navigační aplikace. Jenom ten SW. Jinak to umí MP3, přehrávat filmy...

Je mi líto vyhodit to za pár peněz, když stačí někdo šikovný, který obejde tu blokaci a umožní na tom spouštět TT Navigator. Najednou z toho bude top model...
Spectral
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod jomax 17. 2. 2008 19:08

Existuje sposob ako urobit z Thomsoona PDA a funguje na tom IGO,Tomtom,povodna navigacia,prehravace, hry atd.
jomax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 17. 2. 2008 19:35

jomax píše:Existuje sposob ako urobit z Thomsoona PDA a funguje na tom IGO,Tomtom,povodna navigacia,prehravace, hry atd.

To je prohlášení, nebo otázka? :hm
Mr.Semtex
Hodnostář

Odeslat příspěvekod Posraldescu 17. 2. 2008 20:29

Proc si rovnou nekoupis TT, nebo Mio?
Každej nemůže bejt chytrej, ti hloupí musejí dělat výjimku, poněvadž kdyby byl každej chytrej, tak by bylo na světě tolik rozumu, že by z toho byl každej druhej člověk úplně blbej (Švejk)
Posraldescu

Odeslat příspěvekod PeTr7650 17. 2. 2008 22:33

jomax: tak sem s postupem, to je to, oc tu bezi :)
Слава Україні!
PeTr7650
Veterán

Odeslat příspěvekod dawe009 17. 2. 2008 23:57

Prodej to, dokud to ma jeste nejakou cenu. On se najky jouda najde. A kup si navigaci od nekoho, kdo tomu rozumi. Doporucuju Garmin, event. TomTom.
Thomson (myslim Multimedia) v Evrope zatahl rolety, predevsim kvuli nizkym prodejum v Nemeckua dalsim dulezitym evropskym trhum, ktere byly ztratove..v Cesku na tom nebyl zas tak spatne. Ja byl u prichodu tohoto strojecku na nas trh a od sameho pocatku to byl jeden prusvih za druhym. Ackoliv byl dobre nacasovany, prodaval se bidne, zvlast kvuli v te dobe nesmyslne cene. Ted se prodava ani ne za pulku. Jedine, cim oslnoval byl design, integrovany TMC a velikost displeje. Ani v jenom uz dnes nevynika..a i kdyby, jsou to pro navigaci pomerne nepodstatne zalezitosti. SW se prehraval u temer kazdeho prodaneho kusu, casto to zamrzavalo. Mapy ma od teleatlasu, z ledna 2007 a podpora uz nebude..nehlede na komplikovany servis..ver mi, vim o cem mluvim.
Opravdu nikdy jsme nezkouseli nainstalovat na nej jinou aplikaci..ale jelikoz obecne Thomson delal vzdy vsechno "trochu jinak" nez vsichni ostatni, muj nazor je, ze to nepujde. A pokud se ti to prece jen podari, servis ti to nevezme..to je snad jasny. A ver mi, ze driv nebo pozdeji se to podela. Btw. jeste se ti nevylomily ty plastove zapadky do kterych se zacvakava? Ne? Tak jeste chvilku pockej..
Takze asi jsem ti neodpovedel presne na to, na co ses ptal..ale radim ti dobre..
dawe009
Nováček

Odeslat příspěvekod Aluz1 18. 2. 2008 00:18

ja bych to prodal
a koupil garmina, ten opravdu naviguje
Nobody gonna take my car Im gonna race it to the ground
Nobody gonna beat my car Its gonna break the speed of sound
Oooh its a killing machine Its got everything
Like a driving power big fat tyres And everything
Aluz1
Nováček

Odeslat příspěvekod Spectral 18. 2. 2008 00:26

jomax píše:Existuje sposob ako urobit z Thomsoona PDA a funguje na tom IGO,Tomtom,povodna navigacia,prehravace, hry atd.
Jak? Povídej, jsem jedno ucho!
Problém je, že to musí být postup funkční přímo pro GPS420, třeba návod pro GPS280 jsem našel, ale stejný princip na 420 nezabírá.

dawe009: Já vím, všechno vím. Proto mě to taky tak štve. Já jsem si toho Thomsna nevybral, byl to dar. Sám bych si koupil určitě TomToma, už jsem se pomalu chystal ho objednat a v tom přišlo tohle.
Co by řekl servis na jiný soft, je mi úplně jedno, nemám to v záruce. Západky jsou zatím ok, téměř ho totiž nepoužívám.
Jinak z tvého popisu jsem vyrozumněl, že v nějakém Thomson servisu děláš nebo k tomu máš blízko. Myslíš, že by se mohl zařídit nějaký pokus s tím softem?
Spectral
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod dawe009 18. 2. 2008 02:42

Spectral: S tim ti bohuzel nepomuzu uz. V Thomsonu jsem opravdu pracoval, ale primo u zastoupeni, nikoli v servisu. A jelikoz Thomson zavrel kram, ani ja uz tam nejsem..dokonce se mi podarilo zmizet jeste v dobe, kdy psenka jeste rostla..ale na obzoru uz byly mraky. Rad bych ti pomohl, ale servis manager zmizel tesne po me. Autorizovane servisy jsou uplne bezne servisy, jen mely (maji) smlouvu o poskytovani techto sluzeb pro Th. (a treba dalsi dve znacky) a jako takove s nim nemely a nemaji nic spolecneho a ja jsem na ne nemel zadny vliv. Ostatne co si na ty lidi ze servisu vzpominam, velice pochybuji, ze by byl nekdo ochoten neco takoveho zkouset..pokud pominu to, jestli by z nich vubec nekdo pochopil, co se po nich chce. Zkus jedine nejaky servery primo o navigacich nebo o pda (i kdyz pochybuji, ze by se tam nekdo timto modelem zabyval). Realneji bych ale prece jen videl zbavit se toho i za cenu ztraty a koupit si neco, co ma smysl. Zase to nejsou statisice. Pokud je to dar od nekoho blizkeho, koho by mrzelo, zes to prodal, tak bych holt nejak zatnul zuby a smiril se s tim, ono zase uplne nepouzitelny to neni..a nez se to rozbije, tak to nejakou sluzbu udela..a uvidis, ze se nebudes trapit moc douho. Mohl bych ti dat kontakt na nekoho, kdo v Th. jeste porad je..ale jsem absolutne presvedceny, ze s timhle ti nepomuzou ani kvuli me..protoze proste nebudou tusit o co jde..tyhle zalezitosti se proste nikdy neresily..ani na zastoupeni, ani v servisech.
dawe009
Nováček

Odeslat příspěvekod -LK- 18. 2. 2008 09:59

Já bych doporučoval přesně to, co píše dawe. Když k tomu připočtu, že jsi TT chtěl stejně kupovat a že jsi tento Thomson dostal darem, vychází mi z toho, že byť ho prodáš za pár šlupek, bude to příjemný příspěvek k nákupu toho TT
فارسي بلد هستم
-LK-
Inventář

Odeslat příspěvekod Spectral 18. 2. 2008 13:12

dawe: Asi máš pravdu, vzdám to. Každopádně moc děkuji za tvoji snahu a čas.

Je to dar od rodičů k narozeninám, nevím, jak moc by je potěšilo, kdybych jejich dárek po pár měsících prodal s velkou ztrátou a koupil si něco jiného :? Nějak se s tím poperu.

Všem přispěvovatelům dík za rady.
Spectral
Pozorovatel

Další stránka