Detektory policejních radarů

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod JackNO.1 20. 7. 2007 00:44

pepek píše:to Jack: Teď někdy proběhlo u tebe 12 měsíců a jsi bez jedné starosti, není-liž pravda?
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod pepek 20. 7. 2007 09:37

to Jack:Projížděj jsem kolem předminulý týden, ale spěch mi nedovolil zastavit. Možná až koncem srpna. Připrav nějakou čistou, neškrabavou "bez ocasu" Mr. Green
pepek
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Josef- 22. 7. 2007 22:03

pepek píše:to Jack: Teď někdy proběhlo u tebe 12 měsíců a jsi bez jedné starosti, není-liž pravda?
Valentine One v. 1.8 POP2,fw 3.861
Navigator TomTom5, MIO 710
CB Alan 42
Testy Valentine One najdete v mém profilu
Josef-
Nováček

Odeslat příspěvekod pepek 22. 7. 2007 22:22

V tomto případě to je opakovaně 12 měsíců od spáchání nějakého jednání, které někteří nazývají možným porušením zákona. Po uplynutí této doby lze správnímu orgánu ukázat pouze Tupolánkovu jedničku

§20 z.č.200/90Sb. Zánik odpovědnosti za přestupek
(1) Přestupek nelze projednat, uplynul-li od jeho spáchání jeden rok; nelze jej též projednat, popřípadě uloženou sankci nebo její zbytek vykonat, vztahuje-li se na přestupek amnestie.
pepek
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Hond4r 22. 7. 2007 22:28

emperor1 píše:moc tomu nerozumím, mám svůj BELL 965CZ vždy v horizontální poloze, ale podle těch videí je to celkem naprd. Jak to máte nainstalované aby to bylo ve vertikální poloze?l/quote]

Mam ho na 45°
Speed doesn't kill. Driving like an idiot does.

Každý strážník si přál být policistou..
Hond4r
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod JackNO.1 22. 7. 2007 22:29

Josef- píše:
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod nekdy 23. 7. 2007 09:38

Prihoda s MP o vikendu. Jedu malou obci a vidim MP v aute, je horko 33C, opustim obec a po 15 minutach, asi 15 km od obce se pririti MP,majkama me zastavuje. Nese mi ukazat laser s fotakem, na laseru blika 71, a rika ze jsem prekrocil rychlost v obci, a chce 1000, a posila 2 body,ja jsem chtel videt fotku,fotak mel vypnutej, chtel jsem pouceni,a vyvolani spravniho rizeni, ale on odesel do auta. Vratil se s protokolem, ze jsem jel 65. Tak jsem mu to do protokolu napsal. Zhruba:Ze mi ukazoval 71, pak prinesl 65, s cimz on v protokolu souhlasil i to,ze to tam zapisuju, s tim ,ze fotku predlozi u spravniho rizeni,napsal jsem i ze me nepoucil, ze jsem byl staven 15 km daleko mimo katastr obce.Trochu rozumim fotografovani a vim, ze nemohl s tim olympusikem udelat v danych podminkach prokazatelnou fotku. Mam strach, ze tam k nejaky rozmazly fotce zezadu, pridela i udaj o rychlosti v grafickym editoru. S autem to je horsi, jel jsem Sprinterem a docela barevne pomalovanou zadi, ale jsem si jist, ze znacka bude necitelna. Muj zaver je ten, ze si v poledne potreboval vyvetrat auto a bylo mu dost vedro, tak si dal 30ti km projizdku.
nekdy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JackNO.1 23. 7. 2007 09:56

neznám zákony zcela přesně, ale tuším, že MP Tě nemá co stavět mimo katastr obce... Jestli to tak je, ve správním řízení máš další argument. Myslím, že z tohodle se v pohodě vyvlíkneš...
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod +++ 23. 7. 2007 13:04

Tak jsem konečně naostro otestoval LP 905. V Jihlavě Pávovská ul. měřili MP laserem. Tak jsem to znovu objel, nechal přejet auta v mém směru abych jel solo a projel okolo měření 65-70. Celou dobu jízdy až k laseru pískal LASER ARLET. Po 500 m to vybírali a tam jsem projel v pohodě. Co se MP zobrazovalo nevím ale rychlost to rozhodně nebyla.
+++
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Josef- 23. 7. 2007 14:15

JackNO.1 píše:pokud ses ptal na mazání bodů, tak se počítá samozřejmě 12 měsíců od přestupku, ale ne prvního, nýbrž posledního spáchaného... :-) Nic jiného přece ani není logické ;-)

a pokud ses ptal na promlčení přestupku, odpověděl Ti přesně pepek...o/quote]

Budu si to muset srovnat v hlavě protože si nedovedu představit jak se tedy body umazávají od posledního přestupku 12 měsíců, když poslední přestupek zcela logicky není nikdy poslední :)

Respektive pokud každých jedenáct měsíců dostanu jeden bod, za 11 let přijdu o řidičák a nic mě nezachrání, chápu to správně?
CB Alan 42
Josef-
Nováček

Odeslat příspěvekod JackNO.1 23. 7. 2007 15:14

Josef: jj, přesně tak. Kdyby se umazávaly body vždy po roce od každého přestupku, nemělo by to přece moc smysl ;-)
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod ace2 23. 7. 2007 15:15

no v Anglii to tak je. Každý přestupek má svou expiraci a po té jsou jeho body smazány. Nicméně mám pocit, že to ovšem mají po delší době než po roce.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Josef- 23. 7. 2007 15:30

Mě spíš dává smysl umazat každý rok počínaje dnem 1.7. 4 body, to má trochu logiku, narozdíl od současného stavu, protože policie se asi chystá k tomu, ze nesmí být řidič, který za celý rok nedostane jediný bod :)
CB Alan 42
Josef-
Nováček

Odeslat příspěvekod JackNO.1 23. 7. 2007 15:59

Josef: ale to by byl nesmysl, udělal bys za první rok třeba 11 bodů a pak bys mohl každý rok udělat zase 4 body bez hrozby odebrání řidičáku.
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod ace2 23. 7. 2007 16:04

Bych to tak udělal. Každý rok bych umazával body za lehké přestupky. Za těžký přestupky jako je DUI a podobně by byla expirace třeba 5 let.

Člověk by se nemusel pak bát, že když 11x zapomene rozsvítit světla či pojedu někde rychleji, že přijde o řidičák a ten kdo by měl 8 bodu s expirací 5 let by věděl po 5 let musí jezdit rozumně.
ace2
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka