Neuznana reklamace

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MAN737 26. 6. 2006 18:18

brasci píše:GTI: to je jedno, spravodlivost neexistuje :D

:tleskani :tleskani :tleskani :)
MAN737
Štamgast

Odeslat příspěvekod GTI DSG 26. 6. 2006 18:21

brasci: no prave proto neexistuje, ze je to tolika lidem jedno :)
...tam kde jini brzdi, ja podrazuji...
GTI DSG
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dddmmm 26. 6. 2006 19:05

matuS píše:bohuzial obchodna inspekcia, COI, alebo ine zdruzenia ti moc nepomozu. Jedina ich pravomoc je zistit, ci obchodnik postupoval podla zakona, t.j. ci prevzal reklamaciu a ci sa k nej v 30 dnovej lehote vyjadril.
A tak sa aj stalo, cize zakon neporusil.
Bohuzial este aj ten "kluciar" sa naozaj nemusi drzat toho, co povedal technik zo servisu.
Si v naozaj neprijemnej situacii. Pokial sa "kluciar" dobrovolne nerozhodne vratit ti peniaze, resp opravit kluc, tak jedine co mozes urobit je ist za sudnym znalcom, ktory zisti ci je chyba v kluci alebo v zamku a potom ist s tym na sud. Priprav sa ale, ze "kluciar" si tiez zozenie sudneho znalca, a ten zasa povie presny opak, takze rozhodnutie sudcu je vo hviezdach.
Je mi to fakt luto, ale takto to u nas (ne)funguje.

přesně tak! řešil jsem podobně vloni s reklamací. 3x měsíc po sobě stejná závada, prodejce vždy zajistil opravu, nikoli odstranění příčiny a zároveň reklamaci neuznal-opravu zdůvodnil dobrým vztahem k zákazníkovi. a tak se problém vždy vrátil. mám na diktafonu nahráno jak mi majitel obchodu popisoval a vysvětloval příčinu závady a že se to pokusí opravit a "vylepšit" aby se tomu předešlo. pak jsem se obrátil na ČOI. dal jsem jí všechny písemnosti, nahrávku i výpověd svedka který byl přítomen onomu pipisování. ta písemně vyzvala obchodníka aby vysvětlil svůj postup.
jeho odpověd měla jednu větu: ".. reklamace byla zamítnuta z důvodu neoprávněné reklamace.." FINITO. pravděpodobně máte pravdu, obratte se na soud ...
dddmmm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod GTI DSG 26. 6. 2006 19:08

:hm to je hruza... mate pravdu a nic s tim neudelate... proc u nas porad neco nejde, neda se, nechce se...
...tam kde jini brzdi, ja podrazuji...
GTI DSG
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 26. 6. 2006 20:21

Puvodne jsme si taky mysleli, ze klic je v poradku. Zamky u toho Forda jsou opravdu takove "vyrachtane" a treba zamek u kufru otevru jen jednim klicem (starym), ale jinym uz ne:) Navic s tou firmou mame dobrou zkusenost - tohle byl snad uz treti klic, ktery jsme tam nechavali delat...
Proto jsem jel do toho Fordu, aby mi neco udelali s tou skrini... a ono ejhle - pry tak spatne vybrouseny klic jeste nevidel...
No uvidime, napsal jsem na do toho Sdruzeni ochrany spotrebitele, uvidime jestli mi neco poradi jeste
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 26. 6. 2006 20:30

A jen abyste meli predstavu:
Tady to modre oznacene je ta plocha ktera musi byt rovna:

EDIT: Smazano

pri pohledu zepredu by to melo vypadat nejak takhle:

. ----
/.... \

ale u toho noveho klice to vypadalo takhle:

. -/\-
/.... \ tj. ta rovna plocha vubec neni, je to jen hrana a tim padem to zaklapne a nejde vytahnout...
Naposledy upravil Ťuhýk dne 27. 6. 2006 07:34, celkově upraveno 1
Ťuhýk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod matuS 26. 6. 2006 20:58

ked uz ste u neho nakupovali a boli spokojni, tak mu to pripomen a snaz sa ho presvedcit, nech ten kluc este zabrusi (ak sa to da dodatocne)
--
matuS

http://www.remy.sk
matuS
Štamgast

Odeslat příspěvekod oscar 26. 6. 2006 22:10

Tuhyk: no proste posli to zamkarstvi z chrudimske hypernovy do*rdele a jezdi do zlaty ulicky do pardubic.

nejsem zamkar, ale vim ze tenhle klic se nedela na kopirce,
ale zamecnik z nej precte kod: treba T221234 a udela ho uplne znova.

kolipak jsi za nej vyplaznul? origo ve fordu jsme za nej davali cca 1200. i s nakodovanim.
Psychotik je, zjednodušeně řečeno, člověk, žijící ve svém vlastním světě, obtížně rozlišující představy a realitu - petrumr.
oscar
Inventář

Odeslat příspěvekod MAN737 27. 6. 2006 06:50

smaž to foto,nebo si někdo udělá klíč k tvému autu. :wink:

//Marek_Litzman : smazal jsem ho i v té citaci ;-)
MAN737
Štamgast

Odeslat příspěvekod marepa 27. 6. 2006 09:46

GTI DSG: bud rad ze zijes kde zijes.. tady to proste funguje presne tak, jak popisuje autor threadu .. skoro o kazdou blbost se musis soudit.. a to ze jsi v pravu jeste zdaleka neznamena,ze se neceho domuzes :)

ja sem se chtel soudit s bazarem kvuli autu co mi prodaly..ale taky mne poslaly do ***** .. navic chyba byla v tom, ze sem mel auto na leasing, tedy sem nebyl majitelem .. a leasingovat GE capital leasing mne poslala do *****.. ze sem si to mel lepe zkontrolovat (jako kdybych asi byl mechanik) .. a ze je to muj problem, se kterym mi nepomuzou :o ... soudit se s leasingovkou mne bohuzel tehdy nenapadlo :(
BMW E92 M3 | dlouhodoba spotrba 13.2l/100km, holt 75mph na dalnici nezere az tolik
marepa
Inventář

Odeslat příspěvekod HOOK 27. 6. 2006 12:53

Tuhyk: podobny problem jsem mel kdysi s fordackym klicem taky, nesel úpak vyndat ze spinaci skrinky. tenhle klic se nekopirije jako bezna fabka, on podle tech vystupku urci kombinaci klice a pak udela klic, tak jak vypadal, kdyz byl novy. A ten bohuzel presne nechodi do jiz obehaneho zamku. Zvlast ve spinaci skrince je tesno, predpokladam, ze u dveri jde vyndat. Doporucuju ho nejaky cas pouzivat jen na odemykani dveri az se trochu ochodi, pujde i do spinaci skrinky. Tohle je znama bolest starsioch fordu.
HOOK
Štamgast

Odeslat příspěvekod Dzefer 27. 6. 2006 14:01

MAN737 píše: pozor2 Může to zavinit zámek!

Origo klíč je totiž už obroušený a nový klíč není nikdy jako ten,který doneseš jako vzor,nýbrž jako ten,který jsi dostal k novému autu=neobroušený bez amortizace=je větší..

Když dáš nový neamortizovaný klíč do deset let starého zámku,může být na vině zámek,že klíč nejde ven..

navrhoval bych do toho nastříkat WD40 a pak s klíčem otáčet,a rozhýbat zaseklou pružinku v zámku..

Jinak ty zámky od forda jsou poruchové,ale tó jsou občas na každém druhém typu auta (né kusu) po deseti letech /quote]

WD40 do zamku v ziadnom pripade! Do zamkov jedine grafit!
Dzefer
Nováček

Odeslat příspěvekod myndel 27. 6. 2006 20:29

dostal jsem za úkol sem odciovat tohle, tak cituju, je to od jedné zkušenější :-)

"soudniho znalce,jeste predtim upozornit obchodnika,ze si soudniho znalce poridim a pote po nem budu vymahat naklady,ktere jsem s vyrizenim reklamace mel"

Dál radí, abys všechno vyřizoval písemně, kvůli důkazům...
myndel
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 27. 6. 2006 20:46

marek_litzman diky :)

HOOK jo presne tak, mama s tim otevrela dvere, dokonce s tim i otevrela nadrz, ale kdyz to pak chtela vyzkouset i v zapalovani tak to pak nevytahla...

to ALL
Dnes jsem byl ve Fordu, ten mechanik co mi to delal tam nebyl, ale toho co tam byl jsem vzal sebou, aby se na to podival. Ten konstatoval, ze (cituji:-) : Tak dovedu si predstavit, ze se tenhle klic nechova ve spinaci skrince korektne :)

Nakonec to dopadlo tak, ze si necham udelat jeste jeden novy klic (u jine, proverene firmy) a kdyz ten bude pasovat, tak se pak bude pokracovat dal, ale uz budu mit konecne v ruce nejakou paku

Budu sem psat co noveho :)
Ťuhýk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JardaB 27. 6. 2006 21:02

Aby nakonec nebylo levnejsi koupit dalsiho Forda ;-)
JardaB
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka