Desinfekce klimatizace

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Kibitz 23. 6. 2006 15:20

JencekSF píše:head kolikrat si menil auto?

menim jenom plechy :D
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod RRAAFF 23. 6. 2006 20:01

head: No tak v tvém autě bych chtěl jet po hned vypnutí klimy :D

Jinak, já to desinfikoval (nechal v Oplu za 300Kč) minulý rok, takže jednou za dva roky bych to viděl jako minimum. Jinak ten spray se taky dá, měl by na tom být podrobný návod a bude to určitě pečlivější než v servisu (určitě s tím maximálně šetří a dají tam toho málo)
Fabia 3 Combi 1,0 TSI 6MP Style MY21 - blind spot, adaptivní tempomat, care connect, DAB, parksystem P/Z...
Ex.Fabia 3 Combi 1,0 TSI DSG Style + 2x Škoda Rapid FL 1,0TSI ambition

Opel Vectra B 1.8 16V CD sedan 306000km
RRAAFF
Inventář

Odeslat příspěvekod RRAAFF 23. 6. 2006 20:02

redliner : I automat se musí desinfikovat, apropo, vždyť ji nemusíš zapínat, v zimě ji mám taky vyplou(na krátké tratě), to se přece dá.
Fabia 3 Combi 1,0 TSI 6MP Style MY21 - blind spot, adaptivní tempomat, care connect, DAB, parksystem P/Z...
Ex.Fabia 3 Combi 1,0 TSI DSG Style + 2x Škoda Rapid FL 1,0TSI ambition

Opel Vectra B 1.8 16V CD sedan 306000km
RRAAFF
Inventář

Odeslat příspěvekod wuf 23. 6. 2006 20:58

Zdendas píše:včera mi zničeho nic začal z výdechu foukat neskutečně smradlavej vzduch, kterej sice po 5-10 minutach ustane až do dalšího startu (stačí to nechat stát fakt třeba jen hodinu a je ten smrad zpátky).Dle mého to bude nějaka plíseň ve výparníku.
Jinak to chladí a funguje jak má...je to climatronic v O1

Dopoučí někdo firmu v Praze co to dělá levně a hlavně rychle? jezdím autem denně a potřebuju ho skoro pořád...Nebo to mám dát normálně do aut. servisu, třeba Auto Jarov, kterej mám za rohem?t/quote]

Uplne normalne to dej do servisu, delali mi to ve Fiatu. Proste maji takovej sprej (ona je to ale pena) s dlouhou hadickou, tou to nacpou do vydechu (vsech v aute) - postup je takovej ze se to zatahne nejdal a pak se to vytahuje, aby ta pena defacto vyplnila celej ten system. No a pak klasicky na vyparnik a tak (po sundani vsech filtru a tak). Jo a taky je potreba vyhazet ten bordel pred tim (tz. list a tak, clovek by nerekl co na tom "vstupu" vzduchu muze bejt.)

btw. mam taky dvouzon. autoklimu, ale to je uplne jedno, postup je u vsech stejnej. Technicky vzato neni spatny tohle nechat udelat i v aute bez klimy, precijenom tam ty bakterie budou urcite taky - minimalne pokud mate auto z bazaru "po nekom")
wuf
Nováček

Odeslat příspěvekod turboleon 23. 6. 2006 21:34

Těch sprejů je více druhů. Motip se třeba stříká na výparník po oddělání pylového filtru, Stac Plastic se jen dlouhou hadičkou nastříká zevnitř do všech výdechů, Wynns se stříká přes sání vnitřní cirkulace. Záleží co koupíš. Funguje vše. Dělám si to sám 2x ročně. Sprej stojí od 200-400 Kč.
turboleon
Inventář

Odeslat příspěvekod dushanski 23. 6. 2006 21:57

hlavně nezapomeň vyměnit pylovej filtr, tam bývá plíseň nejčastěji a můžeš desinfikovat třebas desetkrát a stejně to bude *****ět...
nekřič hop, ať ti nepřeskočí...
dushanski
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod igorcas 23. 6. 2006 22:30

Jednoducha rada z prirucky na obsluhu auta: Asi dva kilometre, alebo 2 minuty pred ukoncenim jazdy vypni A/C (klimatizaciu) a nechaj vzduch z vonku vysusit cely system. Zarucene to funguje a klimatizacia Ti nikdy nebude *****.
igorcas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Honza729 26. 6. 2006 11:07

igorcas píše:Jednoducha rada z prirucky na obsluhu auta: Asi dva kilometre, alebo 2 minuty pred ukoncenim jazdy vypni A/C (klimatizaciu) a nechaj vzduch z vonku vysusit cely system. Zarucene to funguje a klimatizacia Ti nikdy nebude *****.
Tohle sice funguje, ale ne "zaručeně". Čas od času (cca co dva roky) je dobré celé vedení klimy vydesinfikovat...
Honza729
Pozorovatel

Předchozí stránka