Desinfekce klimatizace

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Zdendas 23. 6. 2006 10:49

včera mi zničeho nic začal z výdechu foukat neskutečně smradlavej vzduch, kterej sice po 5-10 minutach ustane až do dalšího startu (stačí to nechat stát fakt třeba jen hodinu a je ten smrad zpátky).Dle mého to bude nějaka plíseň ve výparníku.
Jinak to chladí a funguje jak má...je to climatronic v O1

Dopoučí někdo firmu v Praze co to dělá levně a hlavně rychle? jezdím autem denně a potřebuju ho skoro pořád...Nebo to mám dát normálně do aut. servisu, třeba Auto Jarov, kterej mám za rohem?
Naftovej Laurinek
Zdendas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Honza729 23. 6. 2006 11:08

Udělej si to sám. Kup si spray (cca 400 Kc) a vystrikej s tim cele vedeni klimacky. Jak myslis, ze to dela servis ? Uplne stejne, jen si za to uctuje kolem 800 Kc :-)
Honza729
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod brasci 23. 6. 2006 13:23

jj servis to robi tak isto... vystriekaj to do vsedych vyduchov klimi, nechaj to pracovat pomaly pustaj ventilator, ale nie silno aby si to nevyfukal von to je potom zbytocne, no a striedaj teply a studeny vzduch....
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Zdendas 23. 6. 2006 13:38

no ale ten spray asi nedostříkne až do výparníku, kde si myslím je potencionální problem, ne?
Myslel jsem že na to používájí nějaké sondy, i když by stačilo asi jen nějaké brčko....no zkusim a uvidim
Naftovej Laurinek
Zdendas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod brasci 23. 6. 2006 13:40

zdenas: ved k tomu spreju sa dodava taka dlha hadicka ktoru strcik dost hlboko....
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jenyk 23. 6. 2006 13:57

Mohlo by snad zafungovat i to, když budeš pravidelně před koncem jízdy klimu vypínat. Stačí oschnout a plíseň by mohla postupně chcípnout. Je to ale jen moje teorie, nezkoušel jsem to (přiznávám, sám ji nevypínám, zatím mi *****í a až začne, bude pozdě). Určitě je to minimálně dobrá prevence.
Jenyk
Nováček

Odeslat příspěvekod Ota 23. 6. 2006 14:07

Hlavne sundej pylovej filtr a nastrikej to primo na vyparnik. Ten navod je napsanej i na tom spreji. Ovsem ja to mel za rok zpatky, klima ***** hlavne chvili po vypnuti. Ale na ten rok to pomohlo :-)
Pricina je prave to nevypinani 10minut pred koncem jizdy, vyparnik se po vypnuti orosi a zacne tam rasit plisen.
Ota
Štamgast

Odeslat příspěvekod brasci 23. 6. 2006 14:08

ota: tak ale to nie je nic nezvycajne, ze si to mal o rok naspat.. ja tiez :) ono sa to odporuca robit 1-2x do roka takze je to uplne v pohode... ja sa na to chystam uz vyse mesiaca a este som sa k tomu nedokopal ale zatial to nie je az tak strasne...
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod redliner 23. 6. 2006 14:12

super, este ze mam auto klimu ktoru musim aj tak zapinat a vypinat
"Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
I sense much fear in you."

Yoda
redliner
Štamgast

Odeslat příspěvekod Kibitz 23. 6. 2006 15:10

Ja sem klimu jeste za 5let nedezinfikoval a ***** :P :)
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod Honza729 23. 6. 2006 15:12

headquest píše:Ja sem klimu jeste za 5let nedezinfikoval a ***** :P :)
Doporučuju si koupit Nasivin. Mr. Green
Honza729
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Kibitz 23. 6. 2006 15:14

Cich mam v poradku :D
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod brasci 23. 6. 2006 15:17

head: ale v tvojom pripade prekryje tvoj vlastny zapach ten smrad z klimi takze ti to moze byt jedno :D
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod King of Potato People 23. 6. 2006 15:17

head kolikrat si menil auto?
Breaking the sound barrier
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Odeslat příspěvekod Kibitz 23. 6. 2006 15:20

brasci píše:head: ale v tvojom pripade prekryje tvoj vlastny zapach ten smrad z klimi takze ti to moze byt jedno :D

Mr. Green
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Další stránka