Brzdiče - prosím poraďte

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Jarousek06 24. 5. 2006 09:44

Vlastním Renault Lag. 2003 a mám následující problém. V brzdiči pravého zadního kola negunguje přítlak na brzdovou destičku, která je tímto volná a klepe o brzdový kotouč. Při jízdě se jedná o dost hlasité drnčení. V servise mi byla navržena výměna celého brzdiče s odhadovanou cenou cca 10 tis. Nemáte někdo s tímto problémem zkušenosti? Přeci jen je to dost vysoká částka a nejsem si jistý, že by to nešlo opravit jiným způsobem. Samozřejmě nejsem odborník, proto bych chtěl poprosit o radu. Díky moc
Wait and see
Jarousek06
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oscar 24. 5. 2006 10:15

1) nejsem odbornik
2) tohle auto az nejaky detaily neznam

ale treba mondeo tam ma takou specialni pruzinku ktera tu desticku udrzuje ve spravne poloze. zajimave je ze replikovy desticky tuhle pruzinku nemaj - a dela to to samy :-(
Psychotik je, zjednodušeně řečeno, člověk, žijící ve svém vlastním světě, obtížně rozlišující představy a realitu - petrumr.
oscar
Inventář

Odeslat příspěvekod Moose 24. 5. 2006 10:21

no jestli nefunguje píst, tak se zkus poohlédnout po vrakovištích...
a mrknete se na moje WWW ;)
Moose

Odeslat příspěvekod Jarousek06 24. 5. 2006 10:41

To určitě zkusím jak budu mít chvilku času. Jak jsem říkal - jen mi připadá divný měnit celý brzdič, když to může být otázka třeba jedné pružinky. Na druhou stranu jsou to přeci jen brzdy - hodně důležitá část auta. Proto mě zajímá i názor ostatních. Ani tak nejde o ty peníze - spíš jestli jen mechanik s tímto nemá zkušenosti nebo se v tom nechce vrtat. Spíš ale raději koupím nový a bude to - záruka 2 roky - vrakoviště je bez záruky. Ale ještě budu promýšlet
Wait and see
Jarousek06
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jarousek06 24. 5. 2006 11:49

Myslíte že existují i neoriginální brzdiče? Případně ktrerého výrobce zvolit?
Wait and see
Jarousek06
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p0etrik 24. 5. 2006 12:02

No mam pocit ze to byva soucasti desticek. Zkus zajet do jineho servisu nez Renault, pripadne se poptat v nejakych autodilech.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod anonymni 24. 5. 2006 12:04

mno cely ten trmen stoji nejakych 4500 v maloobchode s DPH od ATE, coz je plnohodnotna nahrada...
anonymni

Odeslat příspěvekod Jarousek06 24. 5. 2006 12:27

Ted jsem nasel na strankach Auto Kelly zadní brzdový třmen značky ATE na lagunu 2.2 za 7 502 s DPH. Nevíte, zda je při výměně potřeba použít ještě další nové součásti?
Wait and see
Jarousek06
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rs. 24. 5. 2006 14:36

no,
1) pritlak na desticky jde resit vymenou one pruzinky desticek (smer soubezne s kotoucem) a vymenou pistku s tesnenim (kolmo k kotouci)
provede jakykoliv lepci garazista :-)
2) to ze klepou, je pravdepodobnym dusledkem hazivosti kotouce nebo loziska, takze zmerit, vadny dil vymenit ...
Rs.
Štamgast

Odeslat příspěvekod Jarousek06 24. 5. 2006 17:34

OK. Díky za rady. Zkusím ještě nějaký jiný servis a uvidím :)
Wait and see
Jarousek06
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petrumr 28. 5. 2006 13:14

A druhá destička je v pohodě?tak to bude zadřený v plovoucích čepech.vyčistit,promazat a nanejvýš na tu destičku dát tu pružinku. :hm
škoda fabia HTP combi edice 08 elegance
petrumr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Jarousek06 29. 5. 2006 08:11

Druhá strana je bez problémů. Jak jsem říkal - mechanik, ke kterýmu jezdím, se bojí do toho zasahovat. Jak bude chvilka času tak s tím zkusím zajet ještě někam jinam.
Wait and see
Jarousek06
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rs. 29. 5. 2006 08:26

podivej, zmerit hazivost kotouce (v nouzi) je otazka miti 4 kolove srouby, cit v ruce a napr kus tvrde plasteliny a sparomerky :-) (hodinky jsou vyrazne pohodlnejsi)

timhle zacnes, pokud (jakoze si myslim ze ano) hazi, zjistis, jestli hazi lozisko, vymenis lozisko - (kotouce + desky).
kdyz se rozklopi trmen, pokud je deska (resp. antivibracni "podlozka" a hrany desky, kterymi sedi nahore-dole) ojebana, vymeni se komplet desky+kotouce.
"po vymene brzdovych elementu byla zakaznikovi doporuceno zajeti na trase cca 200km"

edit - nejezdi s tim moc dlouho, mohl bys byt prekvapeny, co to jeste znici
Rs.
Štamgast