2.0 TFSI - spotřeba

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Pavel.S 29. 12. 2005 15:28

Zajímalo by mě, jakou máte spotřebu vy, kdo jezdíte s jakýmkoli autem s motorem 2.0 TFSI. Co máte za auto s TFSI a jak se projeví styl jízdy na spotřebě? Objednal jsem si Leona TFSI 136 kW, tak doufám, že se s průměrnou spotřebou do 10 litrů vejdu. Díky za odpovědi
Pavel.S
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod robert1 29. 12. 2005 16:05

v jedný diskuzi o OII RS tam majitel uváděl, že se i se syrovým motorem vejde do 10 litrů, zkus zagůglovat v garáži :-)
Realme X2 Pro. Auta: Peug. 308 SW Dříve: Scala 1.0TSI, Megane kom. III 1,5 dci, Astra kombi J, 1,6 CDTi 81 kw, Rapid 1,6 TDI 77 kw, Mondeo I 2,5 V6, FoFo III 1,6 Tdci 85 kw. ŠFII 1,4 TDi, OII 1,9 Tdi, OII 1,6 Tdi, FoFo II 1,6 Tdci, Lada 2110, Favorit 136
robert1
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Dusan 29. 12. 2005 16:09

Tohle jsou vcelku nesmyslne dotazy. Spotreba a specialne u turbomotoru je preci primarne zavisla na tom kde a jak jezdite. Ja jsem treba i s dvoulitrem jezdil skoro za trinact litru na sto kilometru, zatimco jini dokazi s tim samym motorem diky opatrnejsi noze a lepsimu profilu svych cest se dostat pod osm.
Takze ti sem nekdo muze napsat, ze ma prumernou spotrebu osm litru, druhy ze patnact, oba dva budou mit pravdu, ale realnou hodnotu ta informace mit nebude.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Inventář

Odeslat příspěvekod mayklmaykl 29. 12. 2005 16:09

pokud budeš jezdit normáně měl by ses do 10ky vejít v pohodě, kámoš má A4 2,0TFSI 147kw a říkal že pokud jede normálně tak za 9,5 když šetří tak i maličko pod 8 a když jede hodně rychle tak kolem 15l-což myslim že je dost slušné
mayklmaykl
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Pavel.S 30. 12. 2005 01:45

Tu diskuzi jsem si pročítal. V žádné jiné diskuzi jsem ale nenašel ani zmínku o zkušenostech s TFSI. Musí přece být více čtenářů AR, kteří jezdí s GTI, O2 RS, A3 Sportbackem, A4, A6,Leonem, Jettou nebo Passatem s TFSI motorem.
Pavel.S
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod GTI DSG 30. 12. 2005 02:22

mesto: s opatrnou nohou 9 - 9,5, svizne 11 - 12

dalnice dnes 400km, 120 - 150kmh: 7,8l

okresky do 90kmh: 6,5 - 6,7

kolem 65kmh to asi zere nejmin, PP ukazuje 5 - 5,2l

Na to ze to ma 200 koni vrannych to neni tak velka bida... ale TDi to nikdy nebude...

Jinak za 25l/100km taky neni problem jezdit...
GTI DSG
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kruch 30. 12. 2005 02:43

Dusan píše:Tohle jsou vcelku nesmyslne dotazy. ...
Takze ti sem nekdo muze napsat, ze ma prumernou spotrebu osm litru, druhy ze patnact, oba dva budou mit pravdu, ale realnou hodnotu ta informace mit nebude.

No kdyz jsem nekdo napise "jezdim na doraz atd, a zere mi to 12" nebo "jezdim plynule lehkou nohou atd za 8" tak to snad prece nejakou hodnotu ma, paneboze.
kruch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod simson 30. 12. 2005 09:12

Ten Leon TFSI je v současné době ve srovnání s GTI nebo RS cenově dost výhodný - kdy ho budeš mít??? Jsem zvědavej na první dojmy.
simson
Nováček

Odeslat příspěvekod Dusan 30. 12. 2005 11:40

kruch píše:
Dusan píše:Tohle jsou vcelku nesmyslne dotazy. ...

No kdyz jsem nekdo napise "jezdim na doraz atd, a zere mi to 12" nebo "jezdim plynule lehkou nohou atd za 8" tak to snad prece nejakou hodnotu ma, paneboze.

To je vsechno hrozne subjektivni. Taky tu nekdo pred casem vykrikoval, ze Subaru WRX STI nema nijak velkou spotrebu, protoze on tomu slape na krk a pritom mu to nezere vice nez patnact litru (pro srovnani s timhle autem kdyz se tomu skutecne slape na krk neni problem udelat spotrebu o deset i vice litru vyssi). Paradoxne nejpresnejsi srovnani jsou udaje udavane vyrobcem, protoze jsou sice znacne optimisticke, ale jsou stejne optimisticke u vsech znacek takze se podle nich da spotreba alespon trosku porovnat. Podobne vyzkumy za kolik komu to jede zdaleka takovou vypovidaci hodnotu mit nebudou.
Dusan
Inventář

Odeslat příspěvekod Pavel.S 30. 12. 2005 13:49

to Dusan: No jistě, že je to subjektivní. Ale pokud si tu nebude někdo vymýšlet úplný hovadiny, tak když se tu sejde několik příspevků, lze z toho udělat alespoň trochu objektivní odhad.

to GTI: No, spotřebu jako TDI nečekam, ale to cos napsal vypadá docela rozumně. Právě na tom TFSI by se mi líbilo, že když nemam chuť se někam hnát, tak jedu s "masou" těch 90-100 za třebu 6,5-7 , ale když dostanu chut to sešlápnout, tak aby to jelo. Holt pak spotřeba 12-13.

to simson: No Leon TFSI je cenová bomba. Snad jedinej hatchback s odpočtem DPH. :lol: (Kombi se mi vůbec nelíbí). Základní cena s daní je už sama o sobě dobrá. No a ještě jsem dostal výbornou slevu(55 000). Doobjednal jsem tam nějakou tu výbavu navíc, ale kdyby byl v základu(Sport-up), tak by vyšel na cca 490 000 bez DPH. A ten základ je TFSI 185 PS, 6x airbag, Climatic, sportovní sedáky, sníženej podvozek, 17" kola, ABS, dálkový centrál, okna+zrcátka v elektrice,palubák, tempomat,CD přehrávač+6 repro.... No výborný design, snad dobrá kvalita za tuhle cenu nemá konkurenci :wink: Jediná chybička - bude až březnu
Pavel.S
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mayklmaykl 30. 12. 2005 13:55

hm to je docela pravda, ja jsem se setkal s tím že od dob spotřeby uváděné podle EU to zas uplnej kec není za udávanou spotřebu jet lze....já mám např město 14,6 mimo město 8 a průměr asi 10,7l a pojedu li normálně, ne pomalu ne rychle pojedu za 10,7.....ja jezdim spis kolem 12-13l ale přece mi do techničáku nenapíšou váženej pane dík že sis koupil naší popelnicu nešlapej jí na krk nebo pojedeš za 20l??? zrovna u té imprezy by se raděj spotřeba neměla uvádět vůbec....kam se hrabou starý pontiacy a chevrolety apod.... s imprezou kolem 15 pojede jen ekonom...kamos s tim jezdi do skoly a říkal ze umí sežrat i 36l/100km :-)

SAMO TY HODNOTY JSOU VŽDY SUBJEKTIVNI...ale pokud napíšu kdy za jakejch podmínek a kolik to žere tak a tak tak to jistě hodnotu může mít a má,alespon podle mě
mayklmaykl
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod matho 2. 3. 2007 00:31

leon FR, cca 7500km, podla PP 9.1L, realita asi o 0.2L viac
mesto pod 10L dost problem, mimo mesta econo jazda 6.5L, ostra jazda 13-15L
matho
Nováček

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 2. 3. 2007 07:55

Leon Cupra 2,0 TFSI 177 kW 12,8 l kombinace :)
Radek Ondrášík
Veterán

Odeslat příspěvekod simson 2. 3. 2007 09:18

To jsem zvědavej co na to redakce?
simson
Nováček

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 2. 3. 2007 09:24

co redakce?
Radek Ondrášík
Veterán

Další stránka