CB radiostanice v autech

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Al-f 17. 3. 2008 20:54

Bond007 píše:alf: to teda, ale jinak pohoda :D btw jestli nekdo poslouchate "michala" v brne, nezda se vam ze posledni dobou ma takove moralisticke slovni prujmy :D
Jopj no přes Brno jedu jen tak 4 do roka a to převážně v noci ,tak bohužel netuším . Škoda že tu v Praze už nefunguje ta RYTA nebo jak se to jmenovalo. Jinak k té anténě ,co jsem odposlouchal magnetky ladit je asi kapku zbytečné ,pokaždé ji stejně dáš na jiné auto :-) a ty co se vrtají ,tak pokud to jde na střechu je ladení asi jen kontrola a vedšinou to sedí OK. Ladit asi jen když to nejde :-)
Al-f
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod richie 18. 3. 2008 10:17

mate niekto aktualne skusenosti s CB na slovensku ? (a prip. madarsku - dialnica Miskolc-BA)?
(90% jazda KE - BA - a vacsinou nie velmi pomaly - a 30minutove relacie v radiu - Expres je super - uz mozu byt neaktualne/oneskorene )

prip. viete doporucit niekoho na slovensku ohladom montaze a predaja CB ?
Opel Insignia B ST 1.5/121; VW Sportswan 1.2 (Astra G Caravan 1.6 Twinport-Z16XEP; Corsa C 1.0; Octavia liftback II/1.9tdi -> III/1,6TDI-> IV/1.5TSi )
richie
Štamgast

Odeslat příspěvekod JirkaK 18. 3. 2008 18:47

Re: Al-f:
Ladění rozhodně není zbytečné, u nastálo namontované antény ji stejně musíš napoprvé naladit podle SWRmetru. To samé u magnetky, i když ji budeš přendávat, když ji posadíš vždy zhruba do stejného místa, stačí naladit napoprvé. Ono se jinak může stát, že ti to třeba skutečně jen nebude chodit, ale když navíc budeš mít "přiloženo" a anténu hodně rozladěnou, , ze stanice se zakouří a s reklamací tě vyhodí. Delší zaklíčování do antény s SWR 3 a více může odpálit koncový tranzistor.
Tragédie této země spočívá v tom, že vždy když se v ní začne náhodou dařit lépe, přijdou politici a ve jménu vyšších zájmů všechno zkurví.
Líp už bylo......
JirkaK
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod hyundai 18. 3. 2008 19:42

Mám dotaz jak to funguje v zahraničí. Německo tam ale je to v něnčině. Jak to funguje např, Madarsko a vých.země. Jestli tím nějak nepoškozuji jejich vnitřní sitě.
hyundai
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ToMMyK 20. 3. 2008 00:57

A jak je to s citlivosti CB na okolni pocasi? Dnes jsem jel v solidni vanici a CB si vesele sumelo a jsem se squelchem kvedlal jak chtel. Kdyz jsem vylezl, zjistil jsem, ze mam na antene namrazu kolem dokola skoro pul cm. Mohlo to byt tim?
Kdyz turbo tlaci, tri valce staci
ToMMyK
Moderátor

Odeslat příspěvekod turboleon 20. 3. 2008 07:33

ToMMyK píše:A jak je to s citlivosti CB na okolni pocasi? Dnes jsem jel v solidni vanici a CB si vesele sumelo a jsem se squelchem kvedlal jak chtel. Kdyz jsem vylezl, zjistil jsem, ze mam na antene namrazu kolem dokola skoro pul cm. Mohlo to byt tim?
Řekl bych že mohlo.....
turboleon
Inventář

Odeslat příspěvekod ##_## 20. 3. 2008 12:06

Existuje nějaké CBčko, které má rozměry 1DIN?
##_##

Odeslat příspěvekod VelkýMachr 20. 3. 2008 12:09

Navigace: NAVIGON 6.2 + POI Warner3; i-GO 8; TT 7.450; Route66; OziExplorer; Dynavix 7 v.2.3
CB: ELIX 77S; Sirio TURBO 1000 a mám doopravdy aktuální dopravní informace
VelkýMachr
Nováček

Odeslat příspěvekod richie 25. 3. 2008 13:39

richie píše:mate niekto aktualne skusenosti s CB na slovensku ? (a prip. madarsku - dialnica Miskolc-BA)?
(90% jazda KE - BA - a vacsinou nie velmi pomaly - a 30minutove relacie v radiu - Expres je super - uz mozu byt neaktualne/oneskorene )

prip. viete doporucit niekoho na slovensku ohladom montaze a predaja CB ?

vazne nikto zo skusenostami v SR a HU ?
Opel Insignia B ST 1.5/121; VW Sportswan 1.2 (Astra G Caravan 1.6 Twinport-Z16XEP; Corsa C 1.0; Octavia liftback II/1.9tdi -> III/1,6TDI-> IV/1.5TSi )
richie
Štamgast

Odeslat příspěvekod Bond007 25. 3. 2008 14:05

na hlavnych trasach na slovensku CB vcelku funguje, ale zadny zazrak... a v HU opravdu zkusenosti nemam
1 383 HP :)
Bond007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod VelkýMachr 25. 3. 2008 15:06

v HU jsem na kanále 10 chytil kupodivu jenom polské tiráky. Nerozuměl jsem jim však skoro ani slovo ;)
Navigace: NAVIGON 6.2 + POI Warner3; i-GO 8; TT 7.450; Route66; OziExplorer; Dynavix 7 v.2.3
CB: ELIX 77S; Sirio TURBO 1000 a mám doopravdy aktuální dopravní informace
VelkýMachr
Nováček

Odeslat příspěvekod 1100xx 17. 4. 2008 07:39

vasco: mrkni se na http://www.radiostancii.ru/images/produ ... 1244_0.jpg
to je aspoň moderní stanice. mám ji pár dní doma a max.spokojenost .V Moskvě na pultě stála 5000 rublů . První zkušenosti jsou takové. citlivost stejná jako Elix77,podle protistrany je i příjemná modulace, čitelnost reprodukce stejná jako 77. Výkon 10W, 240 kanálů, ASQ stejné jako u 77,přepínač pro roger beep, kompresor dynamiky, skenování,útlum citlivosti mikrofonu. jedinou slabinou je špatně fungující karusel na změnu kanálů - občas se stává že točím a kanál je pořád stejný - stejně ale používám pouze tlačítka na mikrofonu. další vymoženosti jako subkanály a tónový squelch jsou u nás nepoužitelné. Výhoda je demontovatelný ovládací displej, takže vysílačka půjde do kufru a vepředu budu mít pouze mikrofon,externí repro(součást balení) a displej.
1100xx
Nováček

Odeslat příspěvekod Eross 17. 4. 2008 09:07

Jedno z rieseni ako mat mobilne CB v aute a tym padom nezasahovat do calunenia,palubovky atd.
predist vykradnutiu auta... je pouzit Prenosnu CB (tzv. rúčku) od nejakej firmy Alan, Elix, Allamat...
Jedine o ktorej nieco viem bola Allamat 27 sikovna stanicka s moznostou rozsirenia na 200 kanalov (viem niektori to nevyuziju) s dobrou vydrzou baterie + pouzitim magnetky (anteny) na auto
+ externy mikrofon s drziakom ;-)
Kedykolvek ked opustate svoje vozidlo jednoducho to odpojite strcite priatelke do kabeky a idete :mrgreen:

samozrejme ze antenu nechate v kufri a nie priatelke v kabelke...

richie
-skus mrknut na scbr.sk a vyhladaj si tam nejaky kontakt alebo napis do fora.
-viem ze v KE je firma Murcass (daj do googla) a potom este niekde na zvonarskej radioamater a aj pri Jumbe nieco je.
Tempus Maxcars - Kurz bezpecnej jazdy - Skola smyku -absolvovane :)
Eross
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod jirys 28. 5. 2008 10:34

pro 1100xx : Jak jsi tu stanici CB dovezl z Ruska ??
Nemám
jirys
Nováček

Odeslat příspěvekod teak 28. 5. 2008 14:03

jirys píše:pro 1100xx : Jak jsi tu stanici CB dovezl z Ruska ??

tiez sa pripajam k otazke..ta stanica sa mi paci bral by som ju

edit:// zistil som ze je to vlastne korejsky vyrobok "WIDE-NEO" od firmy procom - eprocom.co.kr

nevedeli by to doviest ty korejcania z trznic??
Čím viac poznám ľudí tým radšej mám psov.
-----------------------------------------------------------------------
92% teenagerov pocuva hip-hop. ked patris medzi ostatnych 8% daj si toto do podpisu
teak
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka