Kočičí hlavy, dlažby, atd. - ničí se víc podvozek?

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Kootil 13. 11. 2024 22:23

O víkendu jedu do Prahy, mám možnost mít parkování v samotném centru. A co mě fakt hodně děsí jsou ty pražský...to ani nejde nazvat kočičí hlavy, to jsou ty jejich dlažby obrovský. Mám nový ramena najeto asi 3 tisíce necelý. Mám se o ně bát? Respektive ničí tyhle cesty nebo i kočíčí hlavy nějak víc podvozek?

U nás na náměstí třeba kočičí hlavy máme a já tu jízdu po nich nesnášel, už jen kvůli autu, parkoval jsem radši ve vedlejší ulici kde nebyly. Jenže jsou tam problémy s parkováním, je snažší zaparkovat v centru, tak jsem to přestal řešit a odnaučil se to.

Ale jak jsem psal výše, zajímalo by mne, jestli kočičí hlavy, pražský dlažby nebo i zalátany díry...takový x krát opravený cesty, kde je x krát zapatlanej asfalt, že už to ani nelícuje a je to hrbolatý napatlaný na sebe, jestli to nějak víc ničí podvozek tyhle věci nebo jízda po nich je jen hlučnější.

Vrchní ramena na AR 147 mně vydržely prosím pěkně 9 tisíc km než v nich byla vůle jako kráva, auto jde do šmelcu nebo to dám otci na doježdění ale výměnu těchto podvozkových komponent už řešit nehodlám, proto se ptám. Díky borci a šťastnou cestu na silnicích.
Kootil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goesson 13. 11. 2024 22:36

auto vybouchne
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Kootil 13. 11. 2024 22:36

Tak to už by se asi nic nestalo...pokud bych v něm teda zrovna neseděl :D
Kootil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goesson 13. 11. 2024 22:37

mno nikdy nevis kdy presne se to stane
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod audis 13. 11. 2024 22:38

Ne.
Kvalitní díl vydrží u nás min 70k km. Nejčastěji 150 k km. Tehda jsi namontoval šmejd nebo nesprávná montáž, nebo výrobní vada náhradního dílu. .
audis
Štamgast

Odeslat příspěvekod JardaB 13. 11. 2024 22:44

Problem bude v tom Talianovi a mozna neoriginalnich dilech bych si tipnul :D
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod puk123 14. 11. 2024 07:23

Tak jeď traktorem, ten to vydrží.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod m_tsch 14. 11. 2024 07:51

Mohu odpovědět protiotázkou? Proč myslíš, že se ta dlažba dává? Je to ošklivější, dražší a hlučnější než asfalt, tak proč? No ano, je to lobbingem výrobců náhradních dílů a autoservisů, prostě potřeba toho xindlu "vyrobit si zákazníka". Doporučuji do těchto míst nejezdit a pokud ano, tak snížit tlak v pneumatikách někam k 1,5MPa a rychlost snížit na 20 km/h.
m_tsch
Veterán

Odeslat příspěvekod saabik 14. 11. 2024 07:56

20 km/h je moc. Mám odzkoušeno, že v rychlosti 5-8 km/h to podvozek neničí. Ale musí tak jet po Praze celou dobu.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Inventář

Odeslat příspěvekod puk123 14. 11. 2024 07:57

JardaB píše:Problem bude v tom Talianovi a mozna neoriginalnich dilech bych si tipnul :D

Možná byly podle originálů vytištěné na 3D tiskárně.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod Vana666 14. 11. 2024 10:46

saabik píše:20 km/h je moc. Mám odzkoušeno, že v rychlosti 5-8 km/h to podvozek neničí. Ale musí tak jet po Praze celou dobu.

Kolikrát bych i za těch 8 km/h byl v Praze vděčný
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Tomas B 14. 11. 2024 11:45

ten dotaz je myšlený vážně?
Tomas B
Guru

Odeslat příspěvekod evlo 15. 11. 2024 21:43

JardaB píše:Problem bude v tom Talianovi a mozna neoriginalnich dilech bych si tipnul :D
Jo no, protože alfa bude určitě mít na dodavatele mega požadavky, ty nebudou rádi, že jim vůbec někdo díly prodá, teda spíš dodá

-- 15. 11. 2024 21:45 --

obecně abych asi jezdil tam, na co mám, když nemáš na to jet do prahy, tak nejezdi
evlo
Trvalý BAN