Dotazy ohledně péče o auto (přímovstřikový motor, karoserie)

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Goesson 1. 8. 2023 22:50

Jak kde. U jaga se s tim muselo ***** fest. Zatlaceni bylo tak za doby s120
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod evlo 1. 8. 2023 23:25

Točit do omezovače není rozhodně větší opotřebení, omezovač je tam proto že víc už by mohlo být problém, do omezovače to naopak mají motory rády
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Goesson 1. 8. 2023 23:26

aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod evlo 1. 8. 2023 23:33

Arnie J píše:
MELLO píše:
garážmistr píše:Nedusit to v nízkých otáčkách, zrychlovat na vhodný kvalt, což není podlaha v 1500ot.,

To řekni DSG....

Přesně. No já vám potom napíšu, až se celý TSI i s DSG rozpadne na kaši.

Aspoň to nemáš s tdi, to jsem tu před lety psal, že to musel dělat ten co dělal řazení regionovy.

Podle internetu motor i dsg museli tak 5x umrit, realita je, že vše původní, vc. Dpf a EGR a turba a vstřikovačů a tak. Dsg jako taková vlastně taky původní.

1x ročně měnit olej v motoru, 1x za 60 000 kapalinu v dsg, olej v mechatronice až to umře a cajk. Nebo to člověk může dát do servisu a furt řešit, že je něco *****.
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Arnie J 1. 8. 2023 23:59

johnny.ka píše:Jeste jedna vec, kapotu poustite z vysky nebo domackavate? V navodu je popsano polozeni a zatlaceni do zamku, to mi ale vubec nejde, a tak poustim z cca 30 cm.

To je fakt v návodu? :shock: U každého auta pouštím z cca 20 cm.
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod MELLO 2. 8. 2023 00:44

:D :D
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod MV_cz 2. 8. 2023 06:29

Taky pouštím, bych se bál že se to nějak blbě zacvakne a otevře za jízdy. Takhle to nechat jebnout z vejšky nic nekazí.

Jinak podle motoru má tazatel asi nějakej starší kousek, takže bych karbonizaci asi moc neřešil, záleží, jak to dojebal předchozí majitel :D :-S
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod impact 2. 8. 2023 09:38

Taky pouštím. Ale koukal jsem, že v servisu obvykle domačkávaj.
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod MELLO 2. 8. 2023 11:45

Jj
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Tomas B 2. 8. 2023 12:59

MV_cz píše:Taky pouštím, bych se bál že se to nějak blbě zacvakne a otevře za jízdy. Takhle to nechat jebnout z vejšky nic nekazí.

Jinak podle motoru má tazatel asi nějakej starší kousek, takže bych karbonizaci asi moc neřešil, záleží, jak to dojebal předchozí majitel :D :-S

Tak auta už ti ukáží i nedovřenou kapotu....jak jsem poprvé otevřel kapotu arteona při dolejvání oleje, tak jsem myslel, že je dovřeno a *****. Docvaknout to nešlo, respektive pořád ukazovalo nezavřeno, tak jsem otevřel znova a pořádně s tím bouchnul. A cajk.
Tomas B
Guru

Odeslat příspěvekod MV_cz 2. 8. 2023 14:16

A rozjede se to? :D

Punto to třeba neukazuje ale když chceš jet s otevřenejma dveřma, co naštěstí registruje, tak vyřadí na neutrál jak se to začne rychlejš rozjíždět
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod MELLO 2. 8. 2023 14:41

Zajímavé, musím vyzkoušet...
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Hustoles 2. 8. 2023 15:45

MV_cz píše:Punto to třeba neukazuje ale když chceš jet s otevřenejma dveřma, co naštěstí registruje, tak vyřadí na neutrál jak se to začne rychlejš rozjíždět

Manuální převodovka?
Hustoles
Chameleon Garáže

Odeslat příspěvekod impact 2. 8. 2023 17:10

MELLO píše:Zajímavé, musím vyzkoušet...

Tak tak. Myslím, že to jen pípá a ukazuje na displeji.
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod MV_cz 2. 8. 2023 17:12

Hustoles píše:
MV_cz píše:Punto to třeba neukazuje ale když chceš jet s otevřenejma dveřma, co naštěstí registruje, tak vyřadí na neutrál jak se to začne rychlejš rozjíždět

Manuální převodovka?

Já ani Tomáš ani Mello nemáme :)
MV_cz
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka