Elektro koutek

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Jaký Taycan si má Koubes koupit?
Modré kupé bez elektrických a větraných sedaček: https://t.ly/UR5UU 9 %  33%  [ 9 ]
Vínové granturismo s výše uvedeným (cena +150k): https://t.ly/4Q9oN 18 %  66%  [ 18 ]
Celkem hlasů : 27

Odeslat příspěvekod MV_cz 6. 2. 2025 20:30

Hezky, kolik z toho uteklo do auta, respektive kolik jsi ušetřil na elektrice na běžným provozu domácnosti?
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod yndezit 6. 2. 2025 22:25

Absolutně je to plus mínus autobus 45000kč? To se ještě bude chvíli vracet.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 7. 2. 2025 08:38

MV_cz píše:Hezky, kolik z toho uteklo do auta, respektive kolik jsi ušetřil na elektrice na běžným provozu domácnosti?

To se těžko odhaduje, protože někdy nabíjím ze zásuvky a jindy wallboxem.
Přes wallbox prošlo 1317 kWh, ze zásuvky odhaduju dalších 800-1000 kWh. Většina toho z wallboxu je nabíjení z nočního proudu od října do teď.

Úsporu teď nedokážu říct, za elektriku jsem měl zúčtování na konci června, takže to porovnám začátkem července prostým součtem plateb čvc 2024 - čvn 2025 oproti předešlýmu období.
Vyjde číslo, ve kterým už budou zahrnutý i platby na nabíjení auta, takže ne úplně porovnatelný, ale pak počítám, že na každým kilometru elektrovehiklem ušetřím proto turkovi cca 1,5 - 2 koruny na "palivu" (u turka počítám 2,5 Kč/km, u elektra ze slunka "zadarmo" (čus goesi :D) a u nočního proudu do koruny/km (necelých 5 korun za kWh s DPH a odhaduju spotřebu 15 kWh/100km, ale jsou tam ztráty a něco auto asi nepočítá do spotřeby).

Jakože ekonomicky to asi bude mít návratnost plácnu 7-8 let, pokud ovšem vydrží stávající ceny a podmínky.
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod JardaB 7. 2. 2025 08:42

A pokud se na tom neco neposere.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 7. 2. 2025 08:51

to je jedna ze stávajících podmínek ;)
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod exBURN 7. 2. 2025 09:09

Na kolik vyšla ta FVE? Čísla zajímavý.
exBURN
Štamgast

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 7. 2. 2025 09:48

když započtu i *****ý peníze Malině, tak na bambilion :D
Jinak cca 250 tyšic peněz, k tomu jsem pak přidáva ještě dva panely (po 430 Wp) + další 4,8 kWh baterky za 80, ale to už nebylo must have, spíš takový jako že mě to začlo bavit a chci to ladit.
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 7. 2. 2025 09:58

*****ý peníze Malině

hned mam lepsi den
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 7. 2. 2025 09:59

Vždyť už máš lepší nejmíň rok a půl, co jsem ti to propálil :D :D
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 7. 2. 2025 09:59

no jo ale už na to zapomněl a teď jsi mu to připomněl :)
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Tomas B 7. 2. 2025 10:00

:D
Tomas B
Guru

Odeslat příspěvekod yndezit 7. 2. 2025 10:06

Potěší dvakrát :D
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 7. 2. 2025 10:11

Arnie J píše:no jo ale už na to zapomněl a teď jsi mu to připomněl :)

jednak se mi to uz vykourilo z hlavy a druhak, jsou veci co kdyz ctes/vidis... po tisici, porad ti udelaji dobry den
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod exBURN 7. 2. 2025 10:11

pozpatku_fijA píše:když započtu i *****ý peníze Malině, tak na bambilion :D
Jinak cca 250 tyšic peněz, k tomu jsem pak přidáva ještě dva panely (po 430 Wp) + další 4,8 kWh baterky za 80, ale to už nebylo must have, spíš takový jako že mě to začlo bavit a chci to ladit.

Ou, s tom malinou jsem to nevěděl, to mě mrzí, to jsem se neptal naschvál. Já furt kolem kroužím a nemůžu se rozhodnout. Na fabriku budeme realizovat 100kw, tam není o čem.
exBURN
Štamgast

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 7. 2. 2025 10:17

Arnie J píše:no jo ale už na to zapomněl a teď jsi mu to připomněl :)

je to hodnej kluk, to nemůžu říct :mrgreen:

-- 7. 2. 2025 10:21 --

exBURN píše:
Ou, s tom malinou jsem to nevěděl, to mě mrzí, to jsem se neptal naschvál. Já furt kolem kroužím a nemůžu se rozhodnout. Na fabriku budeme realizovat 100kw, tam není o čem.

vpoho, stanou se horší věci.
Potěším gosa ještě jednou, od Maliny jsem chtěl jak FVE tak tepelko, záloha na to byla předem 60% a rozpočet skoro mega, takže mám u nich pohledávku přes půl míče (a nepočítám, že by se vrátilo víc než 20 tisíc, pokud vůbec něco).
Po krachu jsem to řešil s innogy a už jen FVE, dotace byla dle podmínek 2022, proto to vyšlo jak jsem psal.
pozpatku_fijA
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka