Elektro koutek

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Jaký Taycan si má Koubes koupit?
Modré kupé bez elektrických a větraných sedaček: https://t.ly/UR5UU 7 %  35%  [ 7 ]
Vínové granturismo s výše uvedeným (cena +150k): https://t.ly/4Q9oN 13 %  65%  [ 13 ]
Celkem hlasů : 20

Odeslat příspěvekod MELLO 3. 10. 2023 21:04

Dík.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Goesson 3. 10. 2023 21:20

Neni zac. Dej dva litry cerveneho a proberem to
Goesson
Inventář

Odeslat příspěvekod MELLO 3. 10. 2023 21:36

8-)

-- 3. 10. 2023 22:36 --

8-)
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod MV_cz 4. 10. 2023 07:12

evlo píše:ju uz vim proc jsem to neresil a doufal ze to snizi, protoze to neni 3 mesice vypovedni doba, ale 3 mesice od 1 dne nasledujiciho mesice

a samo to nejde online podat

Švagra už nepřipojili na slunkobarona, tak jede občas ostrov a říkal že zkusí za spotový ceny nabíjet a jinak jet z baterek. Ale nerozumím tomu, jak donutí ten systém nabíjet, jen když to bude levné a jak zjistí, kdy je to levné...
MV_cz
Veterán

Odeslat příspěvekod Koubes 4. 10. 2023 07:22

MV: Jde to, dělám to tak. Spotové ceny se dají zjistit na oze. Jsou na to i appky v telefonu. Na řízení toků elektřiny musíš mít systém, který to umožňuje. Pak se dá ovládat z webu přihlášením do aplikace výrobce. Dokonce existuje i česká verze- já ji používám. Zrovna teď je spotová cena 12,63centů za kWh, takže vybíjím baterku. Od 13hod bude cena 4,32 centů a to budu nabíjet ořes FVE. Ve dny, kdy je cena nízká v určitou hodinu nabijím i ze sítě... Typicky o víkendu.
Taycan plus- nově elektromagor!!!
Mercedes-Benz A200 6G, trochu úprava výkonu...
911 997.1 S 6G samozřejmě
Koubes
Štamgast

Odeslat příspěvekod Goesson 4. 10. 2023 07:36

huste toto teda
Goesson
Inventář

Odeslat příspěvekod Koubes 4. 10. 2023 07:40

A jen pro info. Za celou dobu, co to používám, teda půl roku, by se dalo spočítat na prstech 1 ruky hodiny, kdy byla spotová cena silové elektřiny vyšší, než je vládou stanovená hranice 6Kč/kWh. Bývá to občas kolem 8. večer, kdy je asi největší spotřeba...
Koubes
Štamgast

Odeslat příspěvekod evlo 4. 10. 2023 07:47

MV_cz píše:
evlo píše:ju uz vim proc jsem to neresil a doufal ze to snizi, protoze to neni 3 mesice vypovedni doba, ale 3 mesice od 1 dne nasledujiciho mesice

a samo to nejde online podat

na slunkobarona
co to znamená?

-- 4. 10. 2023 08:48 --

to nabíjení a vybíjení podle spotových cen se klidně může řídit automaticky, nechápu proč bych někde klikal nebo co

-- 4. 10. 2023 08:49 --

ale zjevne jsi nepochopil co jsem psal, zas, neprijde me, ze bych to psal nepochopitelne, ale zjevne pisu, nicmene ja to psal jako povzdech nad realitou a lzema
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Koubes 4. 10. 2023 08:39

evlo: Mno, dá se to pomocí Loxone jednotky, nicméně zatím to ještě plně automatické není. Já funguju tak, že mám nějaké předdefinované situace- více méně sekvence a nastavím daný den tu, která nejvíc odpovídá predikci cen a slunce. Prostě mě to baví se v tom rýpat. Zatím.
Koubes
Štamgast

Odeslat příspěvekod evlo 4. 10. 2023 10:52

dá se to i bez loxone a plně automaticky
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MV_cz 4. 10. 2023 11:06

Koubes píše:A jen pro info. Za celou dobu, co to používám, teda půl roku, by se dalo spočítat na prstech 1 ruky hodiny, kdy byla spotová cena silové elektřiny vyšší, než je vládou stanovená hranice 6Kč/kWh. Bývá to občas kolem 8. večer, kdy je asi největší spotřeba...

Takže to nemusí být úplně automatizované podle toho jak se mění cena, ale když nabiješ přes den nebo někdy v noci, tak je to vždycky levnější, jo?
MV_cz
Veterán

Odeslat příspěvekod Koubes 4. 10. 2023 11:49

MV: kdyz si s tim vyhrajes, tak je to vyhodnejsi nez automatizovanej system.
Koubes
Štamgast

Odeslat příspěvekod Goesson 4. 10. 2023 12:03

a ma to i nejaky jakoze fakt hmatatelny vyznam to takto resit z pohledu "vydelame na dovcu" nebo je to spise zabava...
Goesson
Inventář

Odeslat příspěvekod evlo 4. 10. 2023 14:59

Koubes píše:tak je to vyhodnejsi nez automatizovanej system.

kterej si ty schopnej provozovat

-- 4. 10. 2023 15:59 --

Goesson píše:a ma to i nejaky jakoze fakt hmatatelny vyznam to takto resit z pohledu "vydelame na dovcu" nebo je to spise zabava...

zabavka pri tech rozdilech v cenach

-- 4. 10. 2023 16:06 --

tak 2mld, navic asi "statnich" penez, to se ztrati, pokud to za ty prachy udelaji funkcni, tak od, je to uz hodne nul na to abych to pochopil a nevím jaké zařízení sek tomuhle použivají, tak nedokátu odhadnout kolik takové čerpadlo stojí objektivně .
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Koubes 4. 10. 2023 16:11

Goes: na to to dělám moc krátkou dobu, abych Ti odpověděl... Počkej si nejdřív na konci roku...
Koubes
Štamgast

Předchozí stránkaDalší stránka