Potkaný motor - bude po opravě OK?

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod vecerapl 29. 11. 2019 13:52

Zdravím,
potkal se mně motor při jízdě 55 km/h (benzin). Rána se z toho sice neozvala, spíše takové zachrčení. Po sundání krytu rozvodů se zjistilo, že rozvodový řemen sjel z kladky a zašmodrchal se do dvou ozubených kol co ovládají ventily. Tudíš si myslím, že motor bude 100% potkaný.

Pokud se provede oprava, výmění se ventily, dají nové rozvody. Bude v podstatě motor běžet jako před tím? Kamarádi mně odrazují, že jakákoliv mikrospopická rýha v motoru může způsobit za nějakou dobu problémy v motoru. Že mám po opravě auto hned prodat. :hm
vecerapl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 29. 11. 2019 13:54

tak chce to zjistit co vse bude KO... spise bych se bal, ze se ohnou i dalsi veci, mi se treba dkysi ohla "oska" na kladce a nebylo to videt a po oprave mi diky tomu opet spadl remen a muselo se to delat znovu apod. ja bych se toho obecne nebal, ze to bude problem.
anonymni

Odeslat příspěvekod vecerapl 29. 11. 2019 14:01

Auto jsem hodil přímo do autorizovaného servisu, kde tomu budou rozumět více. Jsou tam žeprý dva borci, co umí dost dobře motory, tak tomu budu věřit. Origo díly budou samozřejmostí.

Ale jak jsem psal, trochu se bojím toho motoru do budoucna. Je to motor 2014 a najeto sotva 105 500 km, tak že žádný šrot.
vecerapl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 29. 11. 2019 14:02

ja bych se toho nebal
anonymni

Odeslat příspěvekod Jouda.III 29. 11. 2019 14:29

Já bych to svěřil spíš někomu, kdo tomu rozumí, než autorizáku
Bývalý místopředseda ruské centrální banky:
"V pondělí dojde na měnovém trhu ke katastrofě"
Jouda.III
Komunistobijec

Odeslat příspěvekod JardaB 29. 11. 2019 14:37

Tak na tohle jedine kristalovou kouli.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod tslany 29. 11. 2019 14:50

240tkm, zdechl napínák, polovina válců ohnutý ventily. Krom toho, že až čtvrtej servis, kde to bylo, na to auto fakt šáhnul, ty předtím se vymlouvali, že nemaj čas a jeden teda to dotáhl do dokonalosti, kdy mi do telefonu říkal, jak na tom makaj a kdesi cosi, ale ve skutečnosti na to auto ani nešáhl, motor běží úplně v pohodě.
vecerapl píše:Auto jsem hodil přímo do autorizovaného servisu, kde tomu budou rozumět více. Jsou tam žeprý dva borci, co umí dost dobře motory, tak tomu budu věřit..

:D :D :D :D :D :D :D
Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 29. 11. 2019 14:51

zapomenul jsi napsat, ze to ma opravit sam pred panelakem
anonymni

Odeslat příspěvekod addiction 29. 11. 2019 15:08

Potkali se u Kolína 8-)
Not great, not terrible... but not great
addiction
Kavárník a lepšočlověk

Odeslat příspěvekod polda 29. 11. 2019 15:28

Napiš Speleovi ,ten o tom taky něco bude vědět.
polda
Veterán

Odeslat příspěvekod tslany 29. 11. 2019 15:29

goes píše:zapomenul jsi napsat, ze to ma opravit sam pred panelakem

Takhle?
Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 29. 11. 2019 15:31

tak nejak, ja menil na parkalu pred panelaky jen tlumice a pruziny. Takze rozebrat motor a vymenit to je pro tym odborniku z rad obyvatel sidliste na pul hodiny.
anonymni