Dobrý den,
mám relativně dost volného času, a tak pomáhám kamarádům vybírat a shánět nejrůznější věci. Primárně dělám počítačů a notebooků, okrajově mobilů, pomáhal jsem vybírat televize, nočníky, kojenecké kaše, MP3 přehrávač, foťák. Baví mě to, rád jsem užitečný. Nyní se však na mě jedna kamarádka obrátila s dotazem, který je pro mě španělskou vesnicí - shání totiž držák na tažné zařízení pro 4 kola. Níže mail od ní:
Tááááák,
mluvila jsem s manželem a ten mi připomněl, že musíme koupit něco s čím bys nám mohl pomoct. Já si na to v neděli vůbec nevzpomněla.
Potřebujeme koupit nosič na kola na auto - na tažné zařízení - pro 4 kola. My jsme na ně koukali asi před třemi roky na internetu a zhruba jsme měli vybráno, ale zdálo se nám to drahý. Vzhledem ke zjištění, že půjčovný stojí cca 2500,- na naši dovolenou, nám už nyní přijde lepší si to koupit.
Ale už si nepamatujem tu vybranou značku a nemůžu o tom nic najít v emailech. Byli to Poláci - možná Peruzzo S., nebo tak něco. Prosím určitě ne značkový nosič Thule, to je pro nás zbytečný luxus je to drahý. Ta polská značka měla tehdy slušný recenze, akorát tam byla nějaká zvláštnost v montáži ( dodají rozložené, musíš si smontovat ) - v diskuzích myslím bylo, že se něco musí namontovat obráceně, než je v návodu.....
Mohl bys prosím prošmejdit internet jaká je situace teď ? Jestli teď, kromě Thulíka nefrčí nějaká další značka pro normální chudší lidi.
Kdyby se našel nosič okolo 5000 Kč, tak bychom byli spokojení. A kdyby k tomu byl i držák na značku nebo dokonce kopie značky, tak bychom byli v nebi. ( nevím , jestli věřit bazarovým kouskům, spíš nové ).
Děkuji :_)
Je vůbec reálné sehnat držák pro čtyři kola ve slušné kvalitě? Už jsem si chatoval s jedním e-shopem a ten mi odepsal, že za 5 tisíc se to za chvíli rozpadne. Nejlevnější kvalitní držák pro čtyři kola je podle nich Peruzzo Parma 4 za cca 6 300, další doporučil Wjenzek ALFA 3+1 PLUS za 7 950 korun. Chápu, že kupovat nejlevnější věci se často nemusí vyplatit, ale každý může mít vnímání ceny, od které začíná přijatelná kvalita, nastaveno různě. Kdybyste tedy sháněli držák pro kola vy, jaký nejlevnější, avšak ve slušné kvalitě, byste byli ochotní pořídit si? Co se dobře prodává, nerozsype se to po dvou přimontováních a neničí to peněženky občanů? Mně osobně přijde fajn Peruzzo Siena 4 za 5 500. Podle recenzí na Heuréce je většina lidí se značkou Peruzzo spokojena, vadí jen složitější montáž. Někdo si je nemůže vynachválit, jinému se po roce ohnul nebo ulomil. Moc díky všem za odpovědi a rady.
Martin