Vybitá autobaterie - Chevrolet Aveo

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod ludwig1 10. 11. 2013 17:22

Ahoj,
mám Aveo 2010, baterka byla vždy OK (nikdy se neozývala kontrolka a nebyl žádný problém se startováním). Cca po 14 dnech jsem nyní přišel k autu a zjistil, že je úplně vybitá. Napětí na hrotech jsem naměřil cca 4,3V.

Nerozsvítí se ani kontrolky, ani světlo v autě, zkrátka úplně K.O.

Zkusim jí zítra nabít klasickou nabíječkou. Ale řekněte mi, prosím, někdo kdo tomu víc rozumíte, je to normální?? Pochopil bych, že bych třeba nenastartoval, ale tohle?
Auto stojí venku, ano, bylo v extrémních vedrech v létě často na slunci, ale jak říkám, jezdil jsem s ním donedávna v pohodě a nic nenasvědčovalo jejímu úmrtí :hm

P.S. Světlo jsem svítit nenechal, vše je na OFF, interiér rovněž OFF, leda že by nezhasla žárovka v kufru při zavření kufru, což jediné zkontrolovat nemůžu.
ludwig1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S-Tony 10. 11. 2013 17:37

V\padá to na to, že to něco žrát bude. Baterka se jen tak za 14 dnů sama nevybije, pokud není hodně stará a není 14 dnů pod minus deset.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Inventář

Odeslat příspěvekod tycoon 10. 11. 2013 17:47

4,3 V ? Tak to už je s ní nejspíše amen. Pokud před 14 dny byla v pohodě, tak ji musel vybít nějaký spotřebič, jedna 5W žárovka vybije baterku za 2-4 dny.
FR 1.4 TSI 92 kW
ex Fabia 2.0 MPI 85 kW LPG
tycoon
Inventář

Odeslat příspěvekod Hustoles 10. 11. 2013 17:51

Nebo zkratoval článek.
Hustoles
Chameleon Garáže

Odeslat příspěvekod ludwig1 10. 11. 2013 17:59

Díky, tak to je teda "dobrá" zpráva. Pokusím se to ještě dobít, myslíte, že to půjde? Když je teď na 4,3V?
ludwig1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hustoles 10. 11. 2013 18:06

Pokud nebyla vybitá moc dlouho- celých 14 dnů- tak by se mohla dobrou nabíječkou ještě zrepetat 8-)
Hustoles
Chameleon Garáže

Odeslat příspěvekod mfilip 10. 11. 2013 18:35

Kdyz je vadny clanek, tak nepomuze nic.
P: O1 1.8T SLX 1999 (5,81l/100 km)
K: OII 2.0 RS TFSI 2008 (5,80l/100 km)
K: Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex 2015 (4,55l/100 km)
goes: tak jo, zde jsi vyhral
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod Jean ViC 10. 11. 2013 18:52

A co ta "voda" je tam ?
TDI DSG
Jean ViC
Pan Sklenička

Odeslat příspěvekod Kevil 10. 11. 2013 19:35

Dobij a do série s "+" kontaktem zapoj měřák na proud, který položíš např. na zavřenou kapotu, aby jsi zjistil, kolik ti auto "žere" proudu po jeho uzavření a zamknutí.
Kevil
Nováček

Odeslat příspěvekod maincoonsback 10. 11. 2013 19:53

Mohu se mýlit (ale tak často se mi to nestává), ale s tou baterkou je konec. Takhle vybitou baterku i kdyby byla O.K. nenabiješ. Jinak je tam zkratovaný článek. Po 3 letech se to už může stát. je to sice dřív, ale právo už na to měla. Nic překvapivého, byť místní šlechta ti bude tvrdit, že baterka běžně vydrží 10 let. U bezúdržbových baterií to už není dávno pravda (stává se, ale rozhodně to není pravidlo). Takže šup pro novou baterii.
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod Jelass 10. 11. 2013 19:57

Mne vydrzela jen 9 let a lehce pres 200kkm, uff...
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod zelvotron 10. 11. 2013 19:58

Měl sem vybitou i na dva volty a dobila se a pak ještě několik let spolehlivě sloužila (potom odešel jeden článek). Takže zkusil bych jí oživit za to nic nedá, netřeba hned hysterčit. ;)
zelvotron
Inventář

Odeslat příspěvekod Jean ViC 10. 11. 2013 20:02

Ja jen ze ja kdysi mel.dve auta a u toho druheho vyschla ta kyselinovy roztok nebo co tak je :) po doliti a dobiti OK, ale musel sem nejdrive starou nabijeckou a pak az se chytla ta z lidlu
TDI DSG
Jean ViC
Pan Sklenička

Odeslat příspěvekod ludwig1 10. 11. 2013 20:18

Kluci, všem vám moc díky, zkusim zítra nabít a uvidíme, snad to bude jen tím zkratovaným článkem a vyřeší to koupě nové baterky. Jestli tam něco žere, tak to je samozřejmě horší. Uvidíme.
Každopádně ještě jednou dík! ;-)
ludwig1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 10. 11. 2013 22:57

maincoonsback píše:Mohu se mýlit (ale tak často se mi to nestává), ale s tou baterkou je konec. Takhle vybitou baterku i kdyby byla O.K. nenabiješ. Jinak je tam zkratovaný článek. Po 3 letech se to už může stát. je to sice dřív, ale právo už na to měla. Nic překvapivého, byť místní šlechta ti bude tvrdit, že baterka běžně vydrží 10 let. U bezúdržbových baterií to už není dávno pravda (stává se, ale rozhodně to není pravidlo). Takže šup pro novou baterii.

tedy ja nemam vzorek velky, ale 8-12 let baterky jsou bezne v chodu, neni duvod, aby vydrzela mene. Pokud nevydrzi, je neco spatne, ale pravidlo kratke zivotnosti je kravina.
anonymni

Další stránka