Jakou nabíječku autobaterií :) + baterii do fábie 1,4MPI

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod xampik 25. 3. 2013 18:20

Ahoj,
rád bych si pořídil nabíječku na občasné dobytí. Rád bych se zeptal, jakou. Nejlépe asi cena/výkon. Budu nabíjet Bosch S3.

Rád bych něco levného, aby mi to starší baterie nabylo v pohodě a zbytečně nepřemýšlelo, jestli to vůbec dokáže nabít. Nejlépe také i bytelnou konstrukci :).

A také uvažuji, že bych pořídil baterii do Fábie 1,4 MPI. Jakou byste mi doporučili. Mám Bosch S3 a poprvé mi klekla po 2 letech občasného ježdění. Jezdím málo, předpokládám že budu asi baterie kupovat častěji než kdybych jezdil denně. Proto nevím zda levnější a častěji anebo dražší a méně ji měnit.

Také s ohledem na cenu (jsem student)

Děkuji :-)
xampik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ol-da 25. 3. 2013 18:42

Co znamená, že baterie po dvou letech klekla? Odejít úplně by po tak krátké době rozhodně neměla (aspoň 6 let vydržet musí). A pokud se jen vybila, tak ti postačí nějaká úplně nejlevnější nabíječka a jestli s autem delší dobu nejezdíš, asi bych baterku odpojoval.
(Student a píše dobytí, nabylo? 8-S )
Ol-da

Odeslat příspěvekod 970ka 25. 3. 2013 19:19

Dneska je student i ten,co se učí kominíkem. :-D
Carrera S, Tesla 3 Performance, Audi Q3 Tsi, MB SL320, Honda Monkey
970ka
Inventář

Odeslat příspěvekod mfilip 25. 3. 2013 19:26

Tak kdo mu nabídne ten zázrak z Lidlu jako první ?
P: O1 1.8T SLX 1999 (5,81l/100 km)
K: OII 2.0 RS TFSI 2008 (5,80l/100 km)
K: Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex 2015 (4,55l/100 km)
goes: tak jo, zde jsi vyhral
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod Jean ViC 25. 3. 2013 19:26

mam ja?
TDI DSG
Jean ViC
Pan Sklenička

Odeslat příspěvekod motorol 25. 3. 2013 19:29

Pak to končí tak,že neumí ani česky ani vymest komín.
K tématu, starou baterku zkus dobit nebo reklamovat. Nabíječku z lidlu za cca 500,- případnou novou baterku bych volil z těch levnějších.
motorol
Inventář

Odeslat příspěvekod Jean ViC 25. 3. 2013 19:31

pry nabijecka z lidlu nezacne nabijet kdyz je moc vybita baterie
TDI DSG
Jean ViC
Pan Sklenička

Odeslat příspěvekod Ol-da 25. 3. 2013 19:40

Teď jsem to o té lidlovské nabíječce taky četl, protože mě zajímalo proč se tu tak často doporučuje a chtěl jsem vědět jestli je to míněno vážně, nebo z legrace.
Asi daň za "inteligenci" té nabíječky. Nabíječka s vlastním názorem je prostě napůl nepoužitelná. Zlatý starší nabíječky, který nabíjely pořád a nepřemýšlely u toho.
Ol-da

Odeslat příspěvekod motorol 25. 3. 2013 19:42

Co je moc vybita ? Je tam i nabíjení baterky na motorku,která má 6v. Na to se dá trochu oživit a pak nabíjet normálně. Pokud má něco pod 6 v tak to bude už zřejmě po smrti.
motorol
Inventář

Odeslat příspěvekod Ol-da 25. 3. 2013 19:49

Mně se několikrát povedlo vrátit život baterkám z náklaďáku, který byly v autě dlouho připojený, na měřáku ukazovaly nulu a po připojení na nabíječku a 12 V neodebíraly nic. Pomohlo několikaminutové přepnutí na 24 V a pak už vesele odebíraly 12 V až do úplnýho nabití. S "inteligentní" nabíječkou by to nešlo.
Ale to jen jako extrémní příklad.
Ol-da

Odeslat příspěvekod xampik 25. 3. 2013 19:55

Díky za opravu. Omlouvám se.
Studuji techniku, né češtinu :).

Lidl nabíječku nechci. Děda mi nabíjel celou noc nabíječkou z LIDLu a ta Boschka měla pak ráno vloni Umax 12,7V.

Netuším, jestli je mrtvá anebo pouze vybitá. Každopádně jsem přišel po 14ti dnech a nenastartoval (cca. stáří 3 roky). Totéž se mi stalo vloni (stáří 2 roky a 2 měsíce).
Čekal jsem, zda-li mi doporučíte nějakou značku baterií anebo kolik by měla mít kapacitu do F1 1,4MPI + nabíječku k tomu.
xampik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mfilip 25. 3. 2013 19:58

Ol-da píše:Teď jsem to o té lidlovské nabíječce taky četl, protože mě zajímalo proč se tu tak často doporučuje a chtěl jsem vědět jestli je to míněno vážně, nebo z legrace.
Asi daň za "inteligenci" té nabíječky. Nabíječka s vlastním názorem je prostě napůl nepoužitelná. Zlatý starší nabíječky, který nabíjely pořád a nepřemýšlely u toho.

Presny postreh. Toto mi dela i nabijecka na AA/AAA, slavna IP-1L od Voltcraftu u zcela vybitych clanku, zatimco stara nabijecka s nima problem nema. A kupodivu ani univerzalni nabijecka ... opet z Lidlu. Kdyby nekdo mel zajem byla by k dispozici na vanoce koupena IP-1L od Voltcraftu, tedy jeste v zaruce 21 mesicu, koupena u Alfy, s dokladem, cenu bych si predstavoval kolem 500 Kc.

-- 25. 3. 2013 19:59 --

xampik píše:Díky za opravu. Omlouvám se.
Studuji techniku, né češtinu :).

Lidl nabíječku nechci. Děda mi nabíjel celou noc nabíječkou z LIDLu a ta Boschka měla pak ráno vloni Umax 12,7V.

Netuším, jestli je mrtvá anebo pouze vybitá. Každopádně jsem přišel po 14ti dnech a nenastartoval (cca. stáří 3 roky). Totéž se mi stalo vloni (stáří 2 roky a 2 měsíce).
Čekal jsem, zda-li mi doporučíte nějakou značku baterií anebo kolik by měla mít kapacitu do F1 1,4MPI + nabíječku k tomu.

Zcela vybita baterka se muze nabijet i dele nez pres noc.
P: O1 1.8T SLX 1999 (5,81l/100 km)
K: OII 2.0 RS TFSI 2008 (5,80l/100 km)
K: Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex 2015 (4,55l/100 km)
goes: tak jo, zde jsi vyhral
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod xampik 25. 3. 2013 20:06

Tak záleží kolik dokáže A/h. Každopádně na nabíječce svítilo něco jako "dobito", už si to nepamatuji a jen udržovala.
xampik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ol-da 25. 3. 2013 20:08

V tomhle případě bych do Fábie doporučil baterii s co největší kapacitou, která se vejde do kastlíku.
Ale spíš bych to viděl na levnou, třeba i použitou nabíječku za pár stovek, která nepřemýšlí, ale nabíjí furt a baterku v odstaveném autě prostě odpojovat. Protože tříletá baterie nemůže být mrtvá a kupovat novou baterii každý dva až tři roky je nesmysl. Prostě pokud suto fakt málo jezdí a krátkou jízdou se nestačí dostatečně dobít, tak je jasný, že jí za krátký čas dojdou síly. To vyřeší nabíječka, ne nová baterie.
Teď si tak říkám, jestli by nevyšlo levněji jezdit taxíkem, než si kupovat auto kvůli několika stovkám ujetých km za rok :D
Naposledy upravil Ol-da dne 25. 3. 2013 20:14, celkově upraveno 1
Ol-da

Odeslat příspěvekod Jean ViC 25. 3. 2013 20:13

mfilip píše:Presny postreh. Toto mi dela i nabijecka na AA/AAA, slavna IP-1L od Voltcraftu u zcela vybitych clanku, zatimco stara nabijecka s nima problem nema. A kupodivu ani univerzalni nabijecka ... opet z Lidlu. Kdyby nekdo mel zajem byla by k dispozici na vanoce koupena IP-1L od Voltcraftu, tedy jeste v zaruce 21 mesicu, koupena u Alfy, s dokladem, cenu bych si predstavoval kolem 500 Kc.

to je asi ta verze jak neumi vyssi proudy vid? ovsem i tak dobra nabidka pro ty co jeste nemaji, ja mam i tu co umi vyssi proudy a par krat jsem jiz vyuzil na AA kdyz jsem potreboval rychle dobit...
a jinak zadne problemy s nim zatim nemam, diky ni jsem i vyhazel dost spatnych, dal jsem refresh potom treba jeste test a kdyz mela malou kapacitu tak hnedka vyhodit :D
/teda ekologicky zlikvidovat/
TDI DSG
Jean ViC
Pan Sklenička

Další stránka