co říkáte na nový alarm EMA

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod eLzyx 11. 1. 2012 14:36

jo to jsem měl v podstatě na mysli starý NMT = freq CDMA
eLzyx
Veterán

Odeslat příspěvekod spitfireIX 11. 1. 2012 14:36

mikicz píše:teď na ten alarm koukám znova a zjišťuju, že jsem se mýlil. Myslel jsem že je gps/gsm a on je jenom gsm. Takže totálně k ničemu.

Vždyť to píšu od začátku...
spitfireIX
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod mikicz 11. 1. 2012 14:46

spitfireIX: no však píšu že jsem si toho nevšiml a žil jsem v bludu :)
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod spitfireIX 11. 1. 2012 14:46

Já vim. Jenom si trochu přihřívám polívku.... ;-)
spitfireIX
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod mlaskac 11. 1. 2012 16:08

budu za kacire, za ty prachy je to naprosto uzitecne zarizeni. jedu do hotelu nebo mam auto z pujcovny dam to tak aby to nebylo videt napr do kufru, jakmile do toho nekdo tukne nebo se auto rozjede (jak pohybem tak detekci poklesu napeti pri startovani) vola to.

ta informace opusti vozidlo a pak uz muze zlodej alarm nicit jak chce, takze za me pro prilezitostne ridice proc ne.
mlaskac
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 11. 1. 2012 16:10

mlaskac: jak jsme psal v prvním postu tady... pokud to nebude viditelně na palubovce tak to smysm mít může. Pokud zloděj nemá u sebe rušičku, protože pak žádná infotmace auto neopustí. Leda mít ještě externí sirénu která se spustí zároveň aktivací alarmu

-- 11. 1. 2012 15:13 --

jo a něco podobného mají už léta http://www.flajzar.cz/gsm-komunikator-g ... ipag-2.htm akorát mobil na který to je už pár let není ani po bazarech...
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod spitfireIX 11. 1. 2012 16:14

Teoreticky to určitě nějaký užitek může mít, v praxi člověk akorát zbytečně vyhodí prachy za kravinu.
spitfireIX
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod mfilip 11. 1. 2012 17:02

Zapinat a vypinat to volanim na cislo z mobilu mi neprijde az tak user friendly
P: O1 1.8T SLX 1999 (5,81l/100 km)
K: OII 2.0 RS TFSI 2008 (5,80l/100 km)
K: Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex 2015 (4,55l/100 km)
goes: tak jo, zde jsi vyhral
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod JirkaK 11. 1. 2012 17:22

Hodně bude záležet na tom, do jakého auta se takový alarm použije. Hlídat s ním auto za mega je nesmysl, ale i patnáctiletá auta v ceně jednoho měsíčního platu se kradou. A do něj nejspíš nepoleze "profík" vybavený rušičkami.
Tragédie této země spočívá v tom, že vždy když se v ní začne náhodou dařit lépe, přijdou politici a ve jménu vyšších zájmů všechno zkurví.
Líp už bylo......
JirkaK
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod eLzyx 11. 1. 2012 17:31

já používám tohle http://aukro.cz/gps-gsm-gprs-komunikato ... 85045.html

Na aukru toho bývá dostatek, spousta firem to nakupuje jak smyslů zbavený a pak zjistí, že nemají ani tolik aut. (řekl bych, že je to kvůli tzv. náhradnímu plnění)
Mám tam pohybovej senzor(mikrovlnný uvnitř kabiny), náklonovej senzor, kapotovej senzor a pár nestandardních vychytávek. Odstřežení/zastřežení probíhá bezdrátovou kartou, kterou mám v peněžence.
Výrobce k tomu má i volně stažitelné nové firmware, (česká)technická podpora je taky na úrovni. Volně ke stažení je i konfigurační SW. Konfigurovatelnost geniální. Dokonce i opravy poškozených jednotek řeší velice vstřícně.
Dá se tomu připojit extra baterka, takže ani po odpojení hlavní baterie alarm nepřestane posílat polohu.
A když se šikovně namontují antény, tak to přežije i levný rušičky.
eLzyx
Veterán

Odeslat příspěvekod mfilip 11. 1. 2012 18:03

Kdyby to tak jeste nekdo namontoval ...
P: O1 1.8T SLX 1999 (5,81l/100 km)
K: OII 2.0 RS TFSI 2008 (5,80l/100 km)
K: Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex 2015 (4,55l/100 km)
goes: tak jo, zde jsi vyhral
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod eLzyx 11. 1. 2012 18:06

za 1000-1500 ti to nějakej servis namontuje. :mrgreen:
Já si to montoval sám. Potřebuješ jen +12, napětí za klíčkem a kostru.
eLzyx
Veterán

Odeslat příspěvekod mikicz 11. 1. 2012 18:50

namontovat alarm zvládne snad každý servis, toho bych se nebál. Jiné je to u půjčených aut, jak psal mlaskač. Tam něco montovat nemá smysl
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod mlaskac 11. 1. 2012 19:41

mikicz píše:mlaskac: jak jsme psal v prvním postu tady... pokud to nebude viditelně na palubovce tak to smysm mít může. Pokud zloděj nemá u sebe rušičku, protože pak žádná infotmace auto neopustí. Leda mít ještě externí sirénu která se spustí zároveň aktivací alarmu

-- 11. 1. 2012 15:13 --

jo a něco podobného mají už léta http://www.flajzar.cz/gsm-komunikator-g ... ipag-2.htm akorát mobil na který to je už pár let není ani po bazarech...

jiste ale je to o naklady vs efekt. cobra connex si s krabickou za 500 z ebay poradi.
mlaskac
Inventář

Odeslat příspěvekod eLzyx 11. 1. 2012 20:30

to by mě zajímalo jakým způsobem, když funguje stejně jako ostatní na GSM bázi :hm
Podle mě mají stejnou šanci jako ostatní - jedinou možností je alespoň částečné odstínění rušení, tj. instalace GSM a GPS antén vně auta.
eLzyx
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka