Tónování skel - pokovení

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod 0mira 27. 8. 2011 10:42

ne nepletu si čelní sklo a boční skla, pokud jsem to našel v zákoně správně tak čelní sklo nesmí být pod 75% propustnosti a přední skla pod 70%
0mira
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mole 27. 8. 2011 13:30

Mam pokovenou vectru, delali mi to v olomouci http://www.sklatony.cz/

Hlavni vyhoda pokoveni je, ze v noci je videt ven z auta! To byl hlavni duvod proc jsem nesel do folii
Opel Astra H Caravan 1.8 LPG
mole
Štamgast

Odeslat příspěvekod Slawall 27. 8. 2011 17:51

0mira píše:ne nepletu si čelní sklo a boční skla, pokud jsem to našel v zákoně správně tak čelní sklo nesmí být pod 75% propustnosti a přední skla pod 70%

Na čelním skle nesmíš mít žádné zatmavení. Na předním bočním můžeš mít maximálně zatmavení s 70% propustností.
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod 0mira 27. 8. 2011 20:12

dej sem odkaz na nějaký zákon nebo něco podobnýho...

protože podle §36 vyhlášky č. 341/2002 Sb to mít můžeš, očividně je to na octavii vidět už z výroby, že to sklo není úplně čiré :roll:
0mira
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slawall 27. 8. 2011 20:25

Teď se na to dívám..no však na bočním nesmíš mít propustnost menší než 70% a na čelním 75%, jelikož z výroby jsou tam tyto parametry, tak z toho plyne, že tam nesmíš dát nic, protože propustnost snížíš.
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod MELLO 27. 8. 2011 21:05

Tady nekdo objevil Ameriku :-)
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod 0mira 28. 8. 2011 14:15

Ale to je jasný, že pokud to tam je, tak se tam nesmí dát nic :-)) Mě šlo o to, že se vpodstatě dají tónovat, že...(řekněme pokud by byli z výroby 100% netónovaný).

Ale upřímě, už mě trochu štve, že si tady řešíte úplně jinou otázku, než na jakou jsem se ptal... :-[
0mira
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 29. 8. 2011 10:12

mole píše:Hlavni vyhoda pokoveni je, ze v noci je videt ven z auta! To byl hlavni duvod proc jsem nesel do folii

Tak s tím bych si dovolil nesouhlasit. Mám fólie a vidím přes ně velmi dobře. A to se bavím nejenom o jemném zatmavení na předních oknech, ale i na hodně tmavých zadních.
Na minulém autě jsem měl také fólie, které byly tmavé i vepředu jako mám teď vzadu a u nich to byl opravdu problém, ale to bych řekl, že je to ten případ s nekvalitním výrobcem jako zde na fóru bylo již několikrát řečeno...
Pokovení jsem měl na předminulém autě, tak mohu srovnávat ;-)
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod Vana666 29. 8. 2011 10:30

fólie nemám na žádném autě ale když si v noci nasadím sluneční brýle tak vidím hůř. V čem je rozdíl proti fóliím ?
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Jouda.II 30. 8. 2011 07:33

Však až budou mít policajti víc těch měřáků na propustnost, nebude mít fólie téměř nikdo
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Inventář

Odeslat příspěvekod MELLO 30. 8. 2011 10:45

Uz aby to bylo, uz me ti briketaci pekne serou
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod sts_v8 30. 8. 2011 19:43

Mě taky. Je to mor.
brum vruum | za XM nemá lidstvo žádnou rozumnou náhradu
sts_v8
Štamgast

Odeslat příspěvekod ultima__ratio 30. 8. 2011 19:47

Já mám na Felicii folie z Pennymarketu, stály asi 500 Kč a nalepil jsem si je tam sám. 8-)
ultima__ratio
Inventář

Odeslat příspěvekod Nohis 10. 9. 2011 20:50

Co jsem viděl u kolegy, co má pokovená skla, tak se nasvícené věci v interiéru docela dost odrážela od skel, to mi přijde jako nevýhoda.
Nohis
Nováček

Odeslat příspěvekod JardaB 10. 9. 2011 20:54

MELLO píše:Uz aby to bylo, uz me ti briketaci pekne serou

Zavidis? 8-)
Nevim o co lidem jde, mam skla jak brikety u cabria a kdyz nevidim, stahnu okno, ne???
Ja bych to tam nedal, ale kdyz uz to tam je...
JardaB
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka