Postřehy a zkušenosti ze servisů v ČR - pište sem!

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod K86 13. 1. 2015 15:39

to je furt jen pulka, tak si nestezuj :D
O4 FL eTSI DSG 110kw
S-Max 2.0TDCI 120kw
911 997.1 C 239kw

Používejte pravý jízdní pruh, idioti!!!
K86
Guru

Odeslat příspěvekod Ludek_II 13. 1. 2015 15:39

Ale zase mate kchaaar a coool koncern.:-P
Ludek_II
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Nissan350Z 13. 1. 2015 15:41

Slušný ceny :D
6,2 V8 375kW, 4,0 V8 470 kW, 3,5 V6 206 kW, 3,0 V6 200 kW a pár kafemlejnků…
Nissan350Z
Veterán

Odeslat příspěvekod K86 13. 1. 2015 15:57

U skodovky nebyl problem, seat neni problem, jen vypicenej fauve pico ma problem
O4 FL eTSI DSG 110kw
S-Max 2.0TDCI 120kw
911 997.1 C 239kw

K86
Guru

Odeslat příspěvekod swenak 13. 1. 2015 16:04

Problám není fauve pico, ale konkrétní servis. A hlavní problém je, že jim to tolerujeme, takže stěžovat si zde a pak tam stejne jezdit je tak nějak k ničemu. Já, ač mi to vlastně škodí a stojí mně to více peněz, střídám teď servis jako ponožky. Pár krát mně někdo nasere a jdu jinam. To je jediná možnost, ale žel, odejdu já a další 3 mně nahradí, takže je to tak nějak...
swenak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ludek_II 13. 1. 2015 16:10

Počkej, počkej. Značkový servis fauvé a koncern za něj nenese zodpovědnost ? To se mi nějak nezdá. A kdo za ten servis teda zodpovídá ? Hyundai ? :-))
Ludek_II
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod miromen4 13. 1. 2015 16:20

Ja byl ve VW servise 2x zaskočen. Poprve když mi automaticky dali slevu aniž by se mě zeptali. A po druhe když mi žadnou slevu nedali. Jinak vlastni olej neni problem.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod MELLO 13. 1. 2015 16:22

Nissan350Z píše:Slušný ceny :D

Pyčo, sem s tim sice počítal, ale stejně mě to ***** :D
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod swenak 13. 1. 2015 16:32

Ludek_II píše:Počkej, počkej. Značkový servis fauvé a koncern za něj nenese zodpovědnost ? To se mi nějak nezdá. A kdo za ten servis teda zodpovídá ? Hyundai ? :-))

Je to tak, nemá. Řešil jsem to s VW, stěžoval jsem si :-) Jsou to samostatné firmy, mají samozřejmě nějaké standardy, je snad možné jim i odebrat "punc" autorizovaného servisu, ale jako že by VW mohl nějak s tím dělat, to zdá se nemůže, protože způsob kontroly je asi jako když se ohlásí finančák, že Ti bude za měsíc dělat namátkovou kontrolu :-) Vím třeba o ČSAO, které na čas ztratilo "slepici" :-)

"Autorizace servisního partnera Volkswagen je složitý proces, během něhož je mimo jiných skutečností ověřována kompetentnost pracovníků, vybavení pracovišť, systém řízení společnosti a její stabilita. Pokud se některý servisní partner stane po splnění všech těchto kritérií autorizovaným servisním partnerem, musí samozřejmě i na dále tyto podmínky dodržovat, což je kontrolováno na základě pravidelných auditů.

Časové jednotky, které výrobce stanovil pro konkrétní úkony, nejsou pro autorizovaného servisního partnera pro komerční zakázky závazné, a proto ani jejich sdělování zákazníkům by nebylo relevantní. Pro zákazníka je důležitá, jak jste správně uvedl, předběžná cena všech úkonů, jenž budou provedeny. Tato cena je uvedena na zakázkovém listě."
swenak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukas063 13. 1. 2015 21:28

nic novýho v CZ :-)
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 14. 1. 2015 01:45

K86 píše:VW Jarov, pobocka na Videnske, P-4
Kujvy mi nedovolili si donest vlastni olej na prohlidku pri 120tkm. (ze prej by padla zaruka)
Celkova cena prohlidky 7070kc, z toho olej 3900kc.

Dobře tě ojebali...
GeneHawkins
Insomniak roku 2013-17

Odeslat příspěvekod JardaB 14. 1. 2015 06:23

Notywe, 4 litry za olej v real cene 500, to uz je slusnej vojeb ;-)
Myslim, ze druhou garancku uz si udelam sam a zaruku ani prodluzovat nebudu - cokoli opravit bude levnejsi nez se nechat takhle ojebat (a hlavne si nebudu pripadat jak cu.ak...)
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod swenak 14. 1. 2015 06:46

Ono taky je možné si olej nechat vyměnit jinde a o záruku nepřijdete. Další problém bývá, že "autorizák" záměrně uvádí zákazníka v omyl tím, že sice říká "záruka", ale jedná se např. o záruku mobility, nebo o jinou nepodstatnost, což je něco jiné a vzhledem k cenám serisních úkonů zcela zbytné. Takže pak někdo, kdo má vůz třeba 4 roky, jezdí do autorizáku, ač záruku (2roky, pokud si nepřiplatil za prodlouženou) na vůz dávno nemá. Ono v případě problémů je pak jedno, kam se jezdilo, resp. pořád se dá tvrdit, že ač byl vůz servisován autorizovaně, tak nebyl užíván v souladu s návodem a s doporučeními a pak je to jen na loktech a angažovanosti majitele vozidla, jestli si to nechá líbit (a statisticky nechá, tak proč to nezkoušet).
swenak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod K86 14. 1. 2015 07:28

GeneHawkins píše:
K86 píše:VW Jarov, pobocka na Videnske, P-4
Kujvy mi nedovolili si donest vlastni olej na prohlidku pri 120tkm. (ze prej by padla zaruka)
Celkova cena prohlidky 7070kc, z toho olej 3900kc.

Dobře tě ojebali...

No jo no, co jsem mel delat. Ted jim na nejake servisky z vysoka se*u
O4 FL eTSI DSG 110kw
S-Max 2.0TDCI 120kw
911 997.1 C 239kw

K86
Guru

Odeslat příspěvekod HrdinaJan 14. 1. 2015 07:39

Po me chteji jen za vymenu oleje cca 3 500,- to je cca 3x vic, nez by byla cena oleje normalne.

Na druhou stranu tam v zaruce (4 roky) pujdu max 3x, takze me to zas tak moc netrapi.

Z principu je to ale dost na pest.
HrdinaJan
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka