Meziplyn

Motory, převodovky, oleje, servis a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod mikicz 3. 2. 2011 15:45

to se mi jednou stalo na š110... Odešlo těsnění v hydraulické spojce a při prošlápnutí pedálu spojka stejně nevypla. Dojet s tím 30km domů byla celkem legrace. Rozjezdy na trojku přes startér, řazení s mezyplyny na obě strany... jo, to byly časy.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod mlaskac 3. 2. 2011 16:26

Tys dělal Meziplyny s automatem? A to se dělá jak? :-D U 306tky by to mělo jít taky

ptal se jestli plyn reaguje současně s brzdou ne jesli dělám mezyplyny.

a u jeepa jsem to párkrát použil (jednou když jsem jel bez baterky z pece pod snežkou do prahy) a jindy vobčas když jsem chtěl někoho pozávodit.
mlaskac
Inventář

Odeslat příspěvekod Vana666 3. 2. 2011 19:14

Mikey89 píše:.. Další level je pak podřazování s meziplynem bez spojky :D Ale to se mi čistě povedlo jen jednou....

manuální převodovky v autech nejsou na takový způsob řazení konstruované - řadicí ozubení je jemné, s malýmí vůlemi a má synchronizací které to taky vadí

Bez spojky se ale celkem běžně ředí u motorek. Ovšem ozubení je na to přizpůsobené, má masivní zuby s velkými vůlemi bez synchronů a nešetrné zacházení jim proto nevadí

takže u aut raději ne
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Mikey89 3. 2. 2011 20:16

OK dobré vědět :) Nebudu to trénovat :)
'01 BMW E39 530i. . . . . . 170kW @ 5900 rpm
'07 Ford Focus CC 1.6 . . . 74kW @ 6000 rpm
Mikey89
Insomniak roku 2010

Odeslat příspěvekod Koleckobetonucimalty 3. 2. 2011 21:18

Taky radši ne, potřebuju ať převodovka aspoň 100tkm ještě vydrží :D
Koleckobetonucimalty
Inventář

Odeslat příspěvekod MarkFX 3. 2. 2011 22:44

Mikey89 píše:Jo meziplyn je dobrá věc.. Další level je pak podřazování s meziplynem bez spojky :D Ale to se mi čistě povedlo jen jednou....

To jako jak? Natvrdo bez spojky přes zuby? :shock:
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Štamgast

Odeslat příspěvekod Honza42 3. 2. 2011 22:49

Nač ten údiv. Bez spojky jezdím už týden. Musím teda potvrdit, že synchronizovaná převodovka to ráda nemá a ne vždycky jedu na kvalt, kterej bych si přál. A před rozjezdem nejdřív vypnout motor, jedna, starter.... jde to ale dře to. Zlatá Praga V3S.
V pondělí jde už snad na dílnu, tentokrát to bude drahý...
Honza42
Inventář

Odeslat příspěvekod Mikey89 4. 2. 2011 00:01

MarkFX píše:
Mikey89 píše:Jo meziplyn je dobrá věc.. Další level je pak podřazování s meziplynem bez spojky :D Ale to se mi čistě povedlo jen jednou....

To jako jak? Natvrdo bez spojky přes zuby? :shock:

Ne, jde o to srovnat plynem otáčky převodovky tak aby tam zuby zapadly i bez vyšlápnutí spojky :)
'01 BMW E39 530i. . . . . . 170kW @ 5900 rpm
'07 Ford Focus CC 1.6 . . . 74kW @ 6000 rpm
Mikey89
Insomniak roku 2010

Odeslat příspěvekod Majkky 4. 2. 2011 00:03

Jojo, párkrát se mi to podařilo, ale párkrát ne ... a právě těch pár nezdarů mě od toho zcela odradilo :-)
Chceš mít v životě všechno easy? Buď primitiv ...

30.9.2011 2 body ( 60 km/h na 50 km/h ) ...
Majkky
Inventář

Odeslat příspěvekod Kojotous 4. 2. 2011 12:50

Otazocka k teme :)

Zatial som o medziplyne, resp. launch controle len cital, ziadne skusenosti z praxe. Takze ak to chapem spravne, pri zaradenej rychlosti (automat), podrzani brzdy a zaroven plynu by malo auto akcelerovat z miesta pruznejsie?
Nahodou nemate skusenosti ci to "funguje" aj u 5-kovej Audine? Prevodovka S-tronic :). Manual som necital ... prosim nebudte zly a neodkazte ma prave na neho . ;-)
Kojotous
Nováček

Odeslat příspěvekod Vana666 4. 2. 2011 13:02

tohle téma se netýká automatů
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Anonymni 4. 2. 2011 13:15

no dnes jsem zkusil něco, ale nevím jestli to byl meziplyn... normálně při přeřazení z 2 na 3 jsem nechal přišláplý plyn a zmáčkl spojku a hodil za 3... udělalo to takové vhnn vhhhhn vhnn a to bylo celý... :hm to je meziplyn? :D
Anonymni

Odeslat příspěvekod brasci 4. 2. 2011 13:17

ne
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Anonymni 4. 2. 2011 13:18

:-(

-- 4. 2. 2011 13:25 --

jestli to dobře chápu z videa na youtube, tak se jedná o to při podřazení hodit motor do otáček a pak tam lusknout stupeň, mezi tímto stojím na brzdě a pak až dám rychlost přidám plyn? :hm
Anonymni

Odeslat příspěvekod zelvotron 4. 2. 2011 13:49

http://www.youtube.com/watch?v=YfsyZQAjKvM&t=0m54s

U meziplynu se primárně jedná o vyrovnání obvodovejch rychlostí ozubenejch kol (příp. spojek u oz. kol ve stálým záběru) řazenýho stupně. ;-)
zelvotron
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka