Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
mikicz píše:Vana666: poslední osobní auto co pamatuju, co nemělo plně sycnchronizovanou převodovku byla tuším škoda 1000mb a první generaze škody 100. Ty měly synchronizované jenom 2-3-4, neměly synchorn na jedničku.
zelvotron píše:No ale pokud do nich zaskakujou jiný oz. kola tak nejsou ve stálým záběru, ale je to normální řazení posunem ozubených kol po drážkovým hřídeli co jsem měl na mysli já.
zelvotron píše:...a to co myslíš ty je tohle (sice to není z auta ale to je fuk):
Honza42 píše:BLIzZard--cz píše:je to meziplyn pokud přidám plyn během podřazení například z 5 na 3 ? meziplyn s bržděním mně nejde protože mám pedál plynu posunutý dost vzadu tak nevim jak bych šlapal tou nohou ještě na brzdu
Ne, to není meziplyn. Meziplyn při řazení nahoru: Vyřadit, pustit spojku, v neutrálu sešlápnout plyn aby otáčky byly trochu vyšší než budou po přeřazení. Sešlápnout spojku, zařadit rychlost, pustit spojku, přidat plyn a pelášit dál. Při řazení dolů je meziplyn pitomost.
No a protože tohle málokdo zvládne udělat rychleji než to umí synchronizovaná převodovka bez meziplynu, tak je to blbost i při řazení nahoru. S elektronickým plynem to stejně ani skoro nejde.
Brus píše:MX5 1.9i, 1999, ANO
evlo píše:fabie tdi ano
4x110mm píše:Fabia ATD (2001): ANO
Pajjoun píše:Fabia HTP, 2006, ANO
Vana666 píše:Mikey89 píše:.. Další level je pak podřazování s meziplynem bez spojkyAle to se mi čistě povedlo jen jednou....
manuální převodovky v autech nejsou na takový způsob řazení konstruované - řadicí ozubení je jemné, s malýmí vůlemi a má synchronizací které to taky vadí
Bez spojky se ale celkem běžně ředí u motorek. Ovšem ozubení je na to přizpůsobené, má masivní zuby s velkými vůlemi bez synchronů a nešetrné zacházení jim proto nevadí
takže u aut raději ne
BLIzZard--cz píše:(...)meziplyn s bržděním mně nejde protože mám pedál plynu posunutý dost vzadu tak nevim jak bych šlapal tou nohou ještě na brzdu
_maty_ píše:já mám dost velký nohy, takže současné šlápnutí na brzdu i plyn se vylučuje
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků