od Vana666 29. 1. 2011 22:08
Moik: napsals toho moc takže popořádku
Vana, ty topíšeš tak jistě, že jsem chvilku věřil, že tomu rozumíš.
Ano, rozumím tomu
Tak hned z kraje, já mluvím o TM a ty do toho pleteš otáčky, u otáček - pohybu) už mluvíme o výkonu, na kolo které stojí nejde ŽÁDNÝ výkon, může na něj jít nějaký TM. Mluvíš o otáčkách něčeho = o výkonu, já ale mluvím o TM. TM není pohyb, je to moment síly.
Otáčky do toho musím plést, Pokud se nic nebude točit, nevzniknou rozdíly otáček a nepotřebuješ ani diferenciál ani haldex a bez otáček nebude fungovat ani ta viskózní závěrka
Subaru má viskozní spojku a s tím nejde nic udělat. Ta umí buď úplně uzavřít nebo otevřít, nic jiného neumí.
Kdes přišel na to že se viskózní spojka zavře úplně ?? Vždyť je tam moment přenášen mezi lamelami třením viskózní kapaliny - zdůrazňuju kapaliny a ne vzájemným dotykem lamel. Vizkózní závěrka vždy trochu prokluzuje, nikdy není sepnutá na 100%
A k haldexu vím jedno jistě:
Haldex na traktoru:
Přední kola by prokluzovala, ale aby se to nedělo, kloužou místo toho právě ty spojky v Haldexu a potom všechna 4 kola zabírají.
Pokud si ten traktor představíš jako xdrive - tj. natvrdo poháněný zadek, tak ty přední kola budou jen brzdit !
Haldex neumí sepnout na 100%, dost možná právě tohle je důvod.
Omyl - Haldex umí sepnout na 100%
a taky jsem už pochopil, cos myslel těma vnějšíma podmínkama, pokud budu mít zadní kola s měnším průměrem, budou zabírat víc, než si ten Haldex myslí.. myslels to tak, ne?
Ne tohles asi nepochopil. Nebudou zabírat víc protože jsou menší, ale budou se točit rychleji (mají menší průměr) ale haldex je nedokáže pohánět rychleji než jede předek, takže bude v koncích